Båt båt båt

...andra i min ålder (förutom Anna å Pia;-) spenderar sina helger genom att umgås med vänner å göra någonting vettigt.  Men då man tänker på det så...vad är VETTIGT??? Är det så vettigt att sitta på krog varje helg? Den här helgen har jag: fixat väldigt mycket på båten både igår och idag, varit till fammo + sett Ulricas nyinredda rum (=inspiration...), hos mommo och fixat med gravstenar, grillat med Pian å Anna + två russlar. Så jag har ju varit riktigt vettig jag, och Arto, Pia å Anna oxå...och Oskar...(har jag hört :-) Och jag har ju fått ganska mycket gjort. Så resten av denna söndag skall gå ut på att äta potatismos och fisk med extremt mycket dill och en enorm sats med godis som efterrätt. Och efter allt detta ätande så skall jag (om jag orkar) vara lite vettig IGEN och göra skatteförslaget lite mer än bara ett förslag...

Och snart har vi ju VAPPEN...då skall jag vara ovettig!

Bild. ilmapallokeskus.fi

Ät fisk 2-3 gånger i veckan och SÅ VIDARE...

Man blir ju riktigt störd av alla jäkla "goda råd" som man får då man läser tidningar eller surfar på nätet...här e några:

1. Ät fisk 2-3 gånger varje vecka
2. Drick ett glas rött om dagen
3. Använd ALLTID "silmänympärysvoidetta" om du är över 23-25 år
4. Drick MINST en liter vatten per dag
5. Byt underkläder 2-3 gånger per dag
6. Tvätta ansiktet 2-3 gåner per dag
7. Inpackning i håret minst 1 gång i månaden
8. Använd tandtråd varje dag
8. Gör en ansiktspeeling 4 ggr/mån
9. Kolla alla försäkringsbolag...
10. Simma på badhus 3 ggr/vecka för att hålla dig i form
11. Eller rör åtminståne på dig åtminståne 3h/vecka
12. Dammsug varannan dag
13. Gör dina fysioterapi och strechövningar en gång om dagen
14. Använd alltid solskyddsproducter i håret när du solar
15. Ha alltid med vätskeersättning då du reseutomlands (vad fan är det?)
16. Fyra (!!!) gånger i månaden skall du bara äta frukt och dricka vatten
17. ..........puh...man börjar ju bli stressad....

Om man skulle fullfölja alla dessa regler/"goda råd" så skulle jag träna, stå framför spegeln och tynga diverse stuff in my face, dricka vin å vatten, städa osv osv osv, så skulle jag inte göra något annat. Undrar när människor som sysslar med detta hinner sova och jobba för den delen. Nej hörni, jag skall surfa vidare på nätet, KANSKE gå ut och räfsa lite på gården och sen skall jag lägga mig på soffan och äta godis...de ONYTTIGASTE KOLHYDRATBOMBERNA som finns. Amen.


Igår

...var vi på dallas (anna,jag sen kom matias, sen kom elina, jonna, bona å grisen och till sist wester å osku) och for sedan till Waild. Träffade en massa gamla bekanta och det var riktigt kul faktiskt. Jag hade lovat Osku att skriva ett inlägg klockan 7 imorse, men vem fan är vaken då...så jag skriver nu istället. Men Osku...hur var det riktigt med den där hösnuvan...vad skulle du göra med den????? =) Hmmm var det månne något annat jag skulle skriva också??? =)

Köket...

Så här såg det ut före vi började...eller ja...då vi började...

 Här har vi målat...och river tapeterna...

 Här håller A på att lägga upp tapeten...

 Här e the tapetti!!!

Mera bilder kommer så fort vi fått vårt nya köksbord...alltså nya bilder sen då det är klart!

Hyvä Rölli

MokkaDetta skall jag äta snart och kolla på grey´s...skall bli så skönt att bara vara.

Kom precis hem från teatern.
Rollimetsa2_Vaasa_Web

Och den nya Rölli är helt okey! Jag har varit orolig ifall Nya Rölli är lika bra som den gamla och ja Allu...du får gå i pension! Välkommen nya! Jag tyckte att föreställningen var skitbra och då e jag vuxen, åtminståne ibland hehe!

Bilder: vaasankaupunginteatteri och brunberg

En lista...

A-ramsamsam
Båtar e såå kul
Celine Dion kommer i juni
Det är kul att göra listor
Emma å Joni var just hit å hämtade vårt köksbord
Fast anställd :-)
Galen i älgar
Hej
Idrott suger!
Jag tycker om pinjenötter
Köksbord är beställt
Lönedag imorgon...
Musik tycker jag om
Nattuggla
Orolig
Paris, det är bokat
Q...boken om lilla Q var bra då jag var liten!
Resor gillar jag
Supersur är jag just nu!!!!
Trött
Underbar :-)
Vitt vin är gott
Wasa
Xylitol e bra för tänderna
Ystad...där har jag aldrig varit
Zambia nästa?
Åminne
Älskar att äta god mat
Ööööh ja that´s it!

Vill ha

Tiira
Denna sommarstuga från Kastelli vill jag ha. Den är passligt stor, men inte som ett egnahemshus. Villor ska vara små anser jag. Men just prescis den här vill jag ha!!!!!! Vem vill köpa den åt mig? Givetvis skall denna finnas någonstans i skärgården.
Pohjakuva 1
Men en sak skulle jag ändra. Jag skulle ta bort bastun och göra om rummet till ett sovrum till. Bastun skulle finnas nere vid havet.

Ibland är det tur att man jobbat mycket...Hahahhaaaa skatteåterbäring...I LIKE!!!! I LIKE A LOT!!!!! Nu blir det kanske att boka en ny resa eller något sådant!

Annars har dagen varit ganska skit. Vädret är grymt, alla barnen var så våta att vi fick byta alla kläder på dom. Tack för torkskåp! Nu skall jag slappa resten av dagen....tror jag....

Ett nytt köksbord borde vi inskaffa. Emma flyttar snart och då behöver hon sitt bord tillbaka å alla 4 stolar oxå :-) Så nu är det bara att söka efter ett nytt och det är verkligen inte det lättaste. Sotka är den sämsta butiken som finns med sina lastulevy-paska-kasoja. För att inte tala om deras service...ibland undrar man varför vissa jobbar med att sälja saker då de verkligen inte borde vistas någonstans var det finns människor. Ett GANSKA snyggt bord har de dock där...MEN vi skall ännu till, stemma, kotiidea, suomisoffa, isku....ja vad finns kvar....på asko har vi redan varit. Detta skulle vara väldigt lätt ifall det skulle gå att direkt köpa ett 6 pers bord, men vi har så litet kök att vi måste ha ett 4 pers som man kan lägga till en liten skiva i så det blir 6 pers. Puh...lördag är den dagen då vi skall (förhoppningsvis) hitta ett bord åt oss.

Bild vero.fi

Vill att det skall vara sommar NU!!!!!

image314
Här är en bild från förra sommaren på mig och Pinja...vi hade nog kul ;-)

Idag har jag bara varit halva dagen på jobb pga att jag hade en kurs på eftermiddagen. Gick riktigt bra och jag fick bra feedback så man blir ju alltid glad av det. A e på jobb så för min del blir det väl bara att ta det lugnt. Grey kväll jippii!

Kallt

har det varit idag. Jag som redan hann bli så glad över att solen hade börjat titta fram och över värmen. Nu blåser det storm ute och är -1 grad.
Idag har jag varit till arbetshälsovården på granskning, man måste göra det då man får fast tjänst. Mitt blodtryck var 90/60 så det är väldigt lågt. Och så hade jag gått ner i vikt :-( men jag tror det beror på att jag varit magsjuk förra veckan. Annars var allting riktigt bra.

I helgen var vi hos pia och såg på Pahat pojat och sedan for vi iväg till Sky. Nästa helg skall jag på "Gerby-träffis" med gamla gerbygänget, skall bli kul att träffas. Har inte sett en del av dem på flera år tror jag, eller så har man bara träffats så där som snabbast typ i butiken eller så. Nu måste jag före helgen försöka att hitta en massa gamla foton som jag kan ta med och en massa kassetter som jag bandat in under den tiden. Föresten så reagerade jag på en grej idag på jobbet...ett av barnen frågade mig vad vi lyssnar på för kassett, jag tänkte upplysa henne om att det faktiskt är en cd men så tänkte jag att skit samma. Men det är ju bara gamla människor som pratar om kassetter...inte barn som är 5 år.
Kassettband
Bild wikipedia.org

Bilder från Kalajokiresan 2008

The game!
En något sned men ack så konstnärlig bild.
Jag å Anna i bilen på väg...
Golden boy
Lurkinkuja 2
Jenkki, Zombie och Anna
Jenszszszs, Mika, Grisen och Bonulen
The sky
Gris, Jens, Bona, Nodde och Mika
Tiimipirut

Sen då när vi kom hem från Kalajoki så tyckt vi ju att man måste hitta på något en dag till och så for vi till Björkö på lite vandring!
Vackert

Jag bara måste...

...säga att jag tycker att alla borde lämna Ilkka Kanerva ifred! Låt honom skicka sms till Johanna Tukiainen om han vill. Nu skriver tidningen Hymy att dessa sms har gjort Tukiainen till "superkändis"...halloooooooo alltså....jag skulle aldrig våga visa mig ute igen efter att ha varit med och orsakat att Finlands utrikesminister blir kickad på grund av några sms som hon tydligen varit med på. Huvudsaken är väl att han sköter sitt jobb som han skall. Om han då vill skicka ett sms till en kvinna och skriva " Olis se illallinen kyllä hyvä järkätä. Pukeutumistyyli vaikuttaa paikan valintaan". (taget ur tidningen hymy)
Jag var alltså tvungen att köpa denna tidning för att jag skulle få läsa 24 av dessa 200 mess. Ok han har ett rykte att han är en kvinnokarl och han har skickat sms på arbetstid...men så länge man sköter sitt jobb så räcker väl det.
Och det säger jag inte, Alexander Stubb kommer säkert att sköta sitt jobb lika bra som Kanerva gjorde. Jag brukar inte lägga mig i politk eftersom jag inte fattar ett dyft av det. Men alla måste ha ett privatliv. Låt folk ha ett eget liv! Men förstås Tukiainen lär ju ska ha tjänat en liten slant på detta...och nu är hon ju "superkändis" i Finland!