Julafton

Här kommer lite bilder från the big day.Anton och Emma och Targa...Mamma och Kjell så glaaada så...Lutfisk!!!!Arto öppnar julklapparKjell öppnar klapparEmma och Joni försöker få Targa att sitta stilla =)Jag går loss på julklapparna. På samma ställe som de senaste 25 åren.Måste lägga detta, mitt hår skall kapas efter nyår...det är så långt just nu. För långt!JulÄlgen var med oxå. Här kollar han på Kalle Anka.Jul i Voitby. Här har julbocken just stigit in.Väntande ungar...Alexia, Angelina och lite halvrädda FeliciaJag e precis lika into it som barnen, kanske lite MER. =) Cecilia sitter med sin absoluta favorit, pruttkudden.Här är en bild från dan före doppare dan ;)
Nyförlovade Bona och Elina! Grattis!!!!!!

God Jul

Vad härligt att det har kommit så mycket snö, vi fick en vit jul iaf. I dag är min hosta lite bättre, vaknade 4 och hostade men sov sedan extremt länge. Skall till butiken och shoppa lite inför julen. Lite mat bara och sånt. Funderade om jag skulle göra lite julgodis. Knäck skulle vara gott =)God Jul från Puerto Rico 2005???Hehe....


Hostmedicin och sånt

Vaknade i morse före klockan 6 och tänkte NU JÄÄÄÄVLAR. Då hade jag sovit max 4 timmar och legat i fosterställning medan jag hostat, nästan hela natten. Steg upp, åt lite, hostade upp lite lungor och for till hälsostationen. 07.45 var jag framme, redan då var det kö. Ställde mig i den, vi fick gå in, räknade att jag var nummer 7 i ordningen. Not bad, tänkte jag och gick lungt och satte mig ner. 4 timmar senare var jag inte lika lugn. Fick höra att det bara var en läkare på plats, ambulanserna och polisen kom med jämna mellanrum med patienter. Jävla jävla jävla rattfyllerister alltså, kommer in och får förtur före alla, för att de har riskerat andra människors liv genom att köra alkohol/drogpåverkad. FY FAN ALLTSÅ!
Tillbaka till pointen. Efter ca 4,5h blev jag inkallad av en ung trevlig kvinnlig läkare som sa att det låter ok i mina lungor. Att mitt revben KANSKE är av pga att jag har så ont i högra sidan. Hon klämde och kände och sa att det känns bra, men att man aldrig kan vara säker. Fick 100 st burana, hostmedicin och 2 dagar sjukledigt. Då jag åkte därifrån var en tredje läkaren på kommande och över 50 personer i kö.

Jag är villig att betala mera i skatt för att få tillgång till läkare snabbare. Det här är ju helt oacceptabelt. Tänk på de som har små barn, eller de som är väldigt sjuka. Man skall tydligen ha huvudet i armhålan då man kommer dit för att bli tagen på allvar. Höj på procenten bara, men se för fan till att det finns läkare och att man inte behöver köa i flera timmar.

Här passar ett citat av Mikael Persbrandt alias Gunvald Larsson från BECK-filmerna:

- Martin Beck: Vad har du gjort?
Gunvald Larsson: Vad ser det ut som? Gjort illa mig i foten.
Vill du vara så vänlig och flytta på dig, du kanske ser att jag har svårt att gå?
- Martin Beck: Vad är det som har hänt?
- Gunvald Larsson: Jag har trampat snett.
- Martin Beck: När hände det?
- Gunvald Larsson: 21.30 i går kväll. Sen dess har jag suttit på den där JÄVLA AKUTMOTTAGNINGEN!!! Satan, DET ÄR SKRIKANDE PSYKFALL, UPPSKRUVADE PUNDARE OCH FAN OCH HANS MOSTER! VARENDA JÄVEL SKA HA FÖRTUR. FÖRE MIG!!!
VAD ÄR DET FÖR JÄVLA SJUKVÅRDSSYSTEM?! FAN, NÄSTAN 13 TIMMAR TOG DET ATT FÅ DEN HÄR SKITEN RÖNTGAD OCH KASTA PÅ DET HÄR JÄVLA PAKETET. SEN FICK JAG VÄNTA TVÅ TIMMAR TILL PÅ ATT NÅN JÄVLA ÖVERLÄKARE VAR UTE PÅ SIN FJOLLTUR PÅ GOLFBANAN OCH INTE KUNDE SKRIVA UT ETT JÄVLA... ÄAH.
- Martin Beck: Är du inte sjukskriven?
- Gunvald Larsson: I foten, inte i huvudet.


Precis så här kände jag mig idag då jag väntade!!! Varenda jävel ska ha förtur. Före mig!!!! =)

Så jävla ont

har jag! På högra sidan så känns det som om revbenen gått av. Men det är säkert bara muskelvärk. Halsen är lika sjuk som igår. Ibland hostar jag så jag nästan spyr. Men jag VET vad som händer om jag far till hälsostation. Jag köar i 3-5h och så säger de åt mig att: du har en valig flunssa, du behöver nog inte helst någon hostmedicin. Hej då, gå bort och ge rum för de riktigt sjuka. Så går jag därifrån utan nånting alls. Har hänt förr.
Men fakta är att detta börjar bli så jävla jobbigt. Tuuuur att jag fick bort min tur på mekka idag, hur i all världen trodde jag att jag skulle kunna jobba idag???

Dagens

Idag har jag hunnit med mycket: jag har gjort sönder febertermometern och torkat golvet med diverse medel för att få bort de mörka ränder som detta lämnade efter sig. Jag har fått en dag till sjuklediget. Jag har ringt och bytt min arbetstur som jag har imorgon. Så nu har jag hela 3 dagar på mig att bli totalfrisk. Man vill ju inte vara sjuk på julen. Resten av denna dag skall jag äta så mycket jag bara orkar, sova, titta på tv, sova lite till och bläääh, gud va tråkigt att vara sjuk!!!!


Julkort

Jag älskar julen, julänglar, jultomtar, julgransbollar och julkort. Hittills i år har jag fått 3 stycken julkort med en älg på. Blir så glad då folk tänker på mig då de skickar julkort. Får se hur många det blir allt som allt. Våra egna julkort blev bilder med oss på i år igen. En del är från Valsörarna och ett från Paris. Vi får väl ta med vår Jul-Hälge till Thailand oxå tror jag. Måste nog fixa en egen kappsäck åt Jul-Hälge ;)Bild från garv.com

Sjukledig

Jag är sjukledig. Det är något som händer väldigt sällan, men nu händer det. I hela tre dagar. Orsak: ingen röst kvar och en hosta som ingen vill ha. Så jag tog en sväng via apoteket och så passade jag på att köpa Artos julklapp. Det är ju fel att springa på stan då man är sjuk. Men; arbetshälsovården finns i stan och jag hade satt pengar för en timme och det tog ca 3 minuter inne hos hälsovårdaren som konstaterade att jag hade 35,8 grader alltså ingen feber och att jag inte har någon röst. Seli seli. anyway så köpte jag Artos julklapp och nu får han ingenting mer efter det där. Det räcker om vi säger så =)

Så nu skall jag äta och se på gamla filmer. Ta det lugnt och läsa på internet om Thailand och sånt. Och inte prata. Schhh....


Kan ingen göra goda lussebullar åt mig????

8888888888....88888..88888

8 favoritprogram (just nu):
Grey
Tukka Auki
Desperate housewifes
Sairaala
House
Ugly Betty
Rakkauden anatomia
Will & Grace
 
8 saker jag gjorde igår:
Jobbade på Mekka
Hostade bort min röst
Käka smörgås från Wayne´s
Åt biff och potatis som A fixat
Facebookade
Kollade på Amazing Race
Somnade på soffan
Tog hostmedicin för att kunna sova

8 favoritrestauranger:
Amarillo
Bacchus
Gustav Wasa
Waild
Fransmanni
Fondis
Wayne´s ???
Dallas

8 saker på min önskelista:
En vit jul
Att få resa mer
*piiiiiiiiiiip*
Mycket pengar
Nya kläder och en stor garderob att ha dem i
En volvo
En villa i skärgården
Att få vara frisk

Yesterday...

Det blev en riktigt kul kväll på Waild med Mekka-girlsen igår. Vi åt god mat, jag åt sniglar för andra dagen i rad. LYX! Tyvärr så blev det återigen en jag-kör-kväll pga att jag hade stegring precis innan jag skulle åka iväg och jag skulle jobba12-18 idag. Men ett stort glas Sauvignon Blanc blev det i alla fall =)Här var min Vuolukivibiff. Ideén med att man själv steker och kryddar var jättekul men det var så varmt att det knappt gick att äta och så rök det och luktade...Här ser ni det fina förklädet som jag hade, så att inte det skulle hoppa småa fettfläckar från biffen på mina fina kläder. Både Pia och jag har munnen full med mat, därav konstiga miner...heheJanina har också förkläde =) Tiina hade mat som inte krävde det...Tiina och Päivi (även hon har förkläde =)


I dag då så jobbade jag 12-18 med en nästan obefintlig röst och en hosta som säkert skrämde bort hälften av våra kunder. Kul! Får se hur det låter imorgon. Ingen feber har jag som tur. Har sovit ca 4 h inatt pga att Arto, Masse, Grisen och Matias hade lite sångsereander i bastun mitt i natten. Inte ens öronproppar hjälpte mot sången och brandvarnarens pip. I dag har jag bett om ursäkt av de flesta av våra grannar och varit extremt noga med att specifiera att JAG INTE var inblandad!!!!! Nu får de bara köpa nya Iittala ljusstakar åt mig så är jag nöjd!

Friday, thank God it´s friday...

Guuud va skööönt med fredag säger jag bara. Detta har varit en lång vecka. Ikväll blir det mat at GW och imorgon julfest med the Mekka-girls på Waild. Två dagar att klä upp sig och va fin. Fabulous! Ikväll blir det sniglar för min del, det är redan bestämt. Och chokladkaka till efterrätt. Huvudrätten är ej ännu bestämd. Imorgon vet jag inte vad det blir...jag älskar god mat och är inte så kräsen. Huvudsaken är att det inte innehåller saltgurka!!!Den goda menyn finns på
www.gustavwasa.com

Bad hair years

har jag haft, big time. Det finns två olika alternativ: Lockigt långt och rakt (ganska) långt. Samma färg ål da tajm!!!! Och vad har jag nu gjort...bokat tid till min frisör och skall...just det göra ny permanent i hårbotten och klippa bort ca 10 cm. Så, vad händer...INGENTING...absolut ingenting. Det ser precis likdant ut som förra veckan, men är aningen mer lockigt och aningen kortare. Varje gång jag gjort permanent så skall jag vänta en månad och sen göra ljusa slingor. Jag har aldrig gjort det, fast jag sagt att jag skall göra det. Så nu säger jag ingenting, för jag gör ju ändå ingenting.

Borde väl prova någon färg någon dag...eller slingor...eller nåt.....boooring hair.....

Här är senast jag färgade håret (eller jaa, tonade)...nån form av mörkröd....inte någon höjdare precis.


Da mään


Denna underbara bild hittade jag nyss på en blogg. Satt just och såg på the Rock och jag skulle gärna ha med mig Sean på en öde ö. Yes pliis. Och det faktum att han är sikagammal så gör absolut ingenting =)

Lite bilder från gångna veckor...iiiik....Sjöräddningsälg =)Jag på väg på julfest från jobbet, är så nöjd över mitt nästan spikraka hår.Här är vårt nygamla skåp som vi målat och ett gammalt bord som jag så smart lagt undan till bättre dagar. Nu är bättre dagarna här.Takkrona har vi inskaffat oxå. En del kvar att fixa i vardagsrummet men sen börjar det nog bli färdigt.Gårdagens inköp. Skitsnygga stövlar + väska från Tapas, inköpta på Mekka. Bok som handlar om Vin och Mat, kommer definitivt att bli läst under tråkiga kvällar under december,

Men jag tror faktiskt att jag behöver en ny kamera. Min har börjat låta lite konstigt. Och så läser jag alltför många fotobloggar av personer som är EXTREMT duktiga på att ta foton. T.ex.
http://annlouise-sjostrom.com/ En bulle i ugnen eller http://jennyk.blogg.se/ Jennys perspektiv. Båda så duktiga på att ta bilder. Men...de har ju givetvis betydligt bättre kameror äv vad jag har.

Och sist men inte minst. GRATTIS FINLAND! Skall bli extremt roligt att kolla på balen ikväll och se vad alla har på sig =)

Dessa skall jag hämta tomorrow...


Måste lägga bärre bild sen då jag köpt dem =)

bild från mekka.fi

En lista...det var ju så länge sen

Vad heter dina föräldrar?
Anita och Peter
Vad jobbar dina föräldrar med?
Telefon-proffs resp. sprutmålar-proffs
Vad är det senaste du installerade på datorn?
Det var väl nog ifolors-gör-din-egen-bok-grejs
Vilken är din favoritrestaurang?
Amarillo
När badade du i en pool senast?
För ett år sedan i Venezuela
Har du varit med i någon skolpjäs?
Jepp, roligaste var nog Naveltian i högstadiet
Hur många barn vill du ha?
Två kanske????
Vilken musikstil tycker du mest illa om?
Sån musik var de skriker och man inte hör ett endaste ord
Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?
Jag röstade redan i valet och min kandidat kom med!
Vad har du för TV-kanaler?
Bara de vanliga, snart försvinner 3:an oxå, men jag har inte tid att titta i alla fall.
Har du åkt moped någon gång?
Suttit på!
Har du busringt någon gång?
Jepp jepp
Har du fått felparkeringsböter?
Inte jag, men min man!
Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?
Nej, jag tror att någon annan får sköta om det.
Vilken är den plats längst bort som du har besökt? 
Venezuela eller Thailand, vet ej vilken som ligger längst bort
Har du en egen trädgård?
En väldigt liten en, som tur.
Vilken är din favorit bland tecknade serier?
Ascoola Hälge the moose
Kan du alla orden i nationalsången?
1 versen iaf
Badkar eller duschkabin?
Dusch
Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?
Hmmm...när såg jag mamma mia och sex in the city???
Favoritpizza?
 Boba fett
Chips eller popcorn?
Chips och popcorn
Vilken färg på läppstift använder du?
Använder väldigt sällan läppstift
Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?
Nej....
Apelsin- eller äppeljuice?
Apelsin.
Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?
Med Arto till Amarillo och åt en chicken pocket utan majonäs med cheddarost dip, blir det något bättre egentligen?
Favoritchoklad?
Fazerina
När åt du en hemodlad tomat sist?
Minns ej *skäms*
Är du bra på matlagning?
Absolut.
Har du beställt något från något av de där shoppingprogrammen som går på reklamteve-kanalerna?
Nejjjjj
Pepsi eller Coca Cola?
Pepsi Max.
Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?
Räknas fula gröna prismakläder???
Vad var det senaste du handlade?
Senast så betalade jag 32 euro för försenade biblioteksböcker. Funderar på att bojkotta hela bibban....
Har du kräkts offentligt?
Tror inte det
Tror du på kärlek vid första ögonblicket?
Ja!
Kan man vara vän med sitt ex?
Det tror jag väl att är möjligt i vissa fall.
Vem var det du besökte på sjukhus senast?
Emma då hon låg isolerad på infektionsavdelningen, helt i onödan om man frågar mig.
Hade du mycket hår som liten bebis?
Nej, det hade jag nog inte, jag e ju en Harjula =) Vilket också betyder att man har tunt hår som vuxen....
Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?
Vet ej, ringer sällan till mig själv
Vad har du i din väska?
Pengar, telefon, kalender, nagelfil, lite smink, värktabletter, the cup, solglasögon, papper till min alltid rinnande näsa + en massa annat....
Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?
Favoritsak? Nej...inte vad jag vet.
Vad är du tacksam för idag?
Min familj och mina vänner =)


oh nouuuu they killed Kenny....hehe...

Ett tag sen...

...jag skrev senast. Mycket har hänt...Jag har ett nytt jobb. Jobbar extra på MEKKA. Så nu får vi se hur mycket skor jag tänkter köpa hem under den närmaste framtiden, försöker ännu att bromsa lite. Och det värsta är ju att vi säljer väskor och accesoarer också.

Lite reklam =)bild från mekka.fi som även har en webbshop med massor av läckra skor. Dessa är utmärkta till julfesten, fina som bara den.