Galax kakskytkaks

Idag har vi varit ute med Galax hela dagen och varit på piknick med Mamma och Kjell till Kopparfuruskär. Och vi var inte dit till den där bryggan som finns där utan tog iland en bit därifån och hade en hel beach för oss själva. Jag har vänt på stenar och fixat en jaaa...vad heter det nu en sån där jungrfrudans(kanske), vi var där i ca 5h och A brände hela ryggen trots 30 solskyddsfaktor. Jag började känna av solen först då vi for till Saloonen senare på kvällen.

Galax går väldigt bra! Skall kanske ut en sväng imorgon oxå innan jag far till Kokkola på läger. Skall vara borta i 5 dagar...sen är jag tillbaka och skall försöka att lägga in lite bilder från bostadsmässan. Såååå fint.

Gud vad det gungar här inne???!!!

Stockholm - Paris - Stockholm

Nu är vi tillbaka från våran Stockholm - Paris resa. Här kommer lite story och bilder!

Här får Leah en vovve och lite såpbubblor. Hon blir jätteglad.

Frillan alltså lilla Eila bara sover.

Leah testar sin potta. Har du kissat nu fråga jag -aaaaa fick jag till svar. :-)

Eila har lite leidun så hon får vara i famnen...

Tour eiffel. Planerad by Gustave Eiffel och är 324 meter högt och stod färdigt år 1889. Nu "spetsat" med stjärnor och blinkande ljus. Väldigt vackert!

Här är tornet då det ej tindrar. Dessa bilder är tagna första kvällen. Vi bodde så nära hotellet att det var bara att gå ut och gå några hundra meter så var vi framme vid the tower.

Det första vi gjorde, efter en redig fransk frukost, var att köpa ett Paris visite-kort. Ett metro kort som vi fick åka runt med så mycket vi ville. Detta användes extremt flitigt skall jag då säga!

Triumfbågen: Världens mest kända triumfbåg. Napolen beställde detta verk 1805 då de vunnit en strid. Detta blev dock färdigt först efter 31 år.

Jag å A och the tower. Här är vi uppe i Triumfbågen.

Aaaah Louis Vuitton....Här är vi och spatserar längs champs-elyseés och jag hittar min nya favoritbutik, Sephora...smink för alla och lite till. :-)

Louvren: Konst konst konst något för alla! Mona Lisa är givetvis den mest kända. Men det fanns även annat att se här. Stället är så stort att jag gärna skulle ha varit där många dagar, men när man bara har lite tid så...vad gör man?

Den här bilden fanns på pärmen på min historia bok. Kommer bara ej ihåg vilken årskurs det var!!!

Här kan man se storleken på tavlorna, inget man har i sitt eget vardagsrum precis.

Mona Lisa. Som även under en tid hängt i Napoleons badrum. Det tycket jag är lite häftigt...hmmm. Så nu har vi köpt vår alldeles egna MonaLisa som vi skall ha i vårt badrum.

Lite egypten-stuff.

Min favorit tavla, vet ej varför, men jag tyckte bara om denna...de baa ää så!

Här e vi och hälsar på Napoleon, men han är inte hemma. Men han har häftiga stolar, jag vill också ha en sån där stol.

Så här måttligt intresserad blev jag av Centre Pompidou...wow ett hus...elä nåt...

Här är min franska frukost, samma every day.

En dagsbild på tornet.

Helena Petäistö och en kameraman i jakt på en story kanske...14 Juli var ju en stor dag i Paris.

Utsikt från toppen av eiffeltornet

Jag står och trycker mot väggen, jag ogillar ju höga platser som ni vet...Han där i kostym är någon kändis för det gick omkring en massa livvakter runt honom.

Uppe

Hihi jag har vågat mig mot kanten...

Notre Dame, detta var ett mäktigt ställe.

Ingången

Vilka målningar alltså!!!!

Lite scary

Måste bara hylla metrosystemet lite till. Det var så lätt att röra sig med metro eller RER-tåg i Paris. På och av bara all the time!

Seine och en rstaurangbåt

Utsikt från varuhuset Printemps som är the varuhus och har the restaurant och the utsikt. I bakgrunden kan ni se Sacre Coeur.

Jag och stora Sacre Coeur.

FÖLJANDE BILDER SKALL EJ SES AV KÄNSLIGA PERSONER!!!! SEURAAVIA KUVIA EI KANNATA KATSOA JOS ON KOVIN HERKKÄ!!!!  EROTIIKKA MUSEO/ EROTIK MUSEET!!!Sista dagen...här väntar vi på att solen skall gå ner och fyrverkeriet börja.

"That´s the way i like it aha aha"

Arto och Leah läser i en tidning

Här e vi på vår ballongflygning som belv instäält pga dåliga vindar. Suck!

Shopping och på väg på piknick med Kino, Micke, Anton, Mommo, Tette, Linda, Leah, Eila, Arto, Robban...å moi!

Mommo och Leah

Eila i de fina kläderna jag å A köpt åt henne.

Älgbebisar på skansen


Jordekorre

Resenärerna

Shoppat...och här fattas nog en del tror jag!


So that´s it. nu är vi tillbaka i UNDERBARA REGNIGA Finland. Man vet inte riktigt vad man skall göra då det är så FIIINT väder... Men resan var iaf bra, nu är det bara att boka en ny fort som möjligt!

Neeeeeeej....

Det blev ingen ballongfärd. vi åkte ut till smalingsplatsen och med en army-bil till det ställe varifrån vi skulle åka iväg. Men det började regna och sedan blev det helt vindstilla och 40 knop på 100 meter och vi skulle till ca 300 så det sket sig...jävla väder!!! Så nu får vi ta det på nytt 2009 på sommaren och hoppas att det lyckas bättre då. nu skall jag dricka lite mer Pinot Gris och dränka mina sorger för att jag inte fått vara på 300 meters höjd idag. Skit oxå!!!!!!!!!!! Blääääää!!!!!!! Suck!!!!! Ååååh bläh!

Punkt.

Ballongfärd today...

Det är nu det gäller...spännande....i kväll kommer jag att vara uppe på 300 meter å flyga ballong. Häftigt, spännande och iiiiik jaiks iiik jaiks....iiiiik!!!! Man e ju liksom lite skraj!!!

Stockholm and Paris

Nu sitter vi här hos Linda, Robban, Leah och Eila. Vi kom tillbaka från vår underbara Paris resa igår. Skall skriva mer om det senare och lägga in bilder, men detta blir nog sedan när vi är tillbaka i Finland. I morgon är det dags för varmluft ballongfärden...e nog lite halvskraj...men det skall väl nog gå bra. Spännande!!! (Hoppas bara att vädret är bra)

Nu skall jag käka lite godis och leka med Leah då hon kommer in. hon är ute och blåser sågbubblor. Eila sover...eller nää....joo...halvsover :-)

Livet i Juni


Fångad av en sång med Anna. Johanna delar ut blommor...

Arto gasar förbi då vi var ut med Athena. Mamma, Kjelli, Poijkin, Emma, Simba the *piiiiiip* och jag.

Konstiga typer dihe :-)

Vackert dukat på Fammos 80-års kalas.

öööh...talar ni med varandra eller????

Fadersgubben talar ännu i telefon...business business...

Jere å Pia in the house, nästan.

La Familia...Cina, Izzen, Nattis, *Pappis å Petrus

Kitchen staff. Kicki, Rulkika, Cesa å Håkan.

Melissa blir fotad!!!

Farmor 80 år ser inte ut att vara en dag över 60!!!!!

Niko sjunger å spelar för Fammo.

JensCesaPeterUffeKickiUlricaFammo.

Petra the builder

Hej...vart e Galax på väg?????

Aaaah...till sin egen båtplats.

Galax

Imorgon reser vi till Stockholm och på fredag till Paris...we´ll be back!

Semester

Nu har jag semester. Härligt. Speciellt vädret är extremt härligt idag. Solen skiner och det blåser knappt något alls. Eller så int. Suck...imorgon lär det inte skall bli bättre. Men i Stockholm skiner solen alltid (kanske) och i Paris är det säkert riktigt varmt. Och efter det har jag ännu 2 veckor semester i Vasa och en vecka på läger. Så nu kan man säga...vielä on kesää jäljellä!!!


Men detta fattas, en sommarstuga att vara på. Det är aivan sama fast det regnar och blåser. Idag har jag legat i blåsten i min härliga gunga och läst förra årets amelia-sommar tidning. Hur skönt som helst, tills det blev så kallt att det inte gick att ligga där mer. Men denna underbara sommarstuga skulle ju vara helt underbar. Glas för bara så är det sååå mysigt. Ikväll skall jag på grillfest till nyffe, skall bli kul, det är evigheter sen jag träffat honom. Får hoppas på lite mindre blåst bara. Morgondagen är väl Galax-fixing-day och på måndag skall jag äntligen till frissan och fixa min "urtvättade-Malax-permanent" till något kanske lite bättre. Och på onsdag åker vi iväg till Stockholm och på Lördag till Paris. Så det är BISI BISI!!!

Här skulle jag sova i min härliga sommarstuga. Den skulle inte behöva vara så stor. Önsketänkande!!!!