Shoppinghappy

För någon dag sen hittade jag helt random via en blogg ett företag som heter Lilla Adele. Och denna webbshop hade till salu några få odd molly plagg. Och givetvis till ett väldigt billigt pris. Så jag slog till. Och det härliga var att dessa plagg är från collectionerna Living Tenfola och Amore Spare Integritas. Har inga plagg från dessa ännu. Men nu se ni:



Sen under senaste tiden så har vi ju fixat till lite på "vår" stuga.

Före:



Efter:



Nya tapeter, en bäddmadrass till sängen (som vi lånar), våra stjärn dynor och en lampa i skärgårdsstil. Nu skall ännu bordet utbytas och nya gardiner på plats.

Så köpte vi stjärnkrokar att hänga kläder på, en blå och en röd. Här kan man även se tapeten. Vi har även ett röd-vitt överkast med stjärnor, men det glömde vi i bilen då denna bild togs.




Hösten går rätt så lång i Odd Molly-stil

Din stil i en mening: Lita gammaldags blandat med nytt.

Stilförebild:

Vilket är ditt favoritmärke inför hösten: Odd Molly

Vilken/vilka är dina favoritbutiker inför hösten: Dolly´s Boutique och Karisma.

Vad inspireras du av: Bloggar som handlar om Odd Molly. Där ser man kläderna på riktiga människor och inte på smala modeller.

Vad tror du på inför hösten: Lila, brunt, klassiskt, leggingsen hänger väl med.

Det bästa basplagget inför hösten: Ett par nya jeans och en kofta.

Vilka skor tror du på i höst: Samma som ifjol, mina konjacs bruna stövlar.

En ideal höstoutfit: Jeans (modell lite tightare), bruna stövlar, Spoiler underdress i powder och min knit jacket i rosa. Sen en halsduk och en trenchcoat.

Tre saker på höstens önskelista: En grandmas coat, EN TURQUOISE KNIT JACKET och nåt från Ewa i Walla.

Ditt senaste köp: Mitt vita pointelle linne. Har dock en kofta på G på nätet ;)

Do's: Klä dig bekvämt och VARMT!

Don'ts: Höga klackar på vintern = brutna ben.


Fortfarande rea

De har fortfarande rea på Karisma, men min senaste lön sa nog åt mig att ta det lugnt. Har shoppat så många OM plagg de senaste veckorna. Nu skall jag koncentrera mig på att använda dem, men jag vill ju ha på dem på fest första gången och inte så där bara. Men imorgon blir det 8-års kalas så då kanske ;-)

Måste bara säga detta, men GUUUD vad tråkiga mina lördagar är, för att inte tala om söndagarna. Det händer ju ingenting. Jag bara väntar på att det skall bli lilla julfest tider och man får se lite människor. Det är ju inte så att man vill åka iväg på krogen själv heller. Är så rastlös. IOch då det inte finns något att göra så blir jag sur och då finns det ingen återvändo längre utan då är jag sur.
AAAh vilket svammel, glöm allt jag skrev. Nu skall jag gå och äta fransk potatis och chicken nuggets och tycka synd om mig själv. Och lite om Arto som måste stå ut med en sån här skitjobbig fru!

Resans naglar ;)



Första nagel såg ut så här.



2:a så här.



Leah med nagellack som jag fixade. Borde dock ha tagit något som tarkat lite snabbare =)



Sen Lindas och mina naglar. Twinnails!



Next.



Såna hade jag i Savonlinna =)

Det kan hända att jag hade nåt annat också som jag inte tog bild på.

Testing lite nya kläder.

Var ju tvungen att prova lite av mina Odd Molly kläder som jag handlat på mig här under resans gång. Idag var jag int till stan till Karisma och ut kom jag med ett pointelle linne -50% vad gör man??



Allt nytt. Allt på rea utom Lovley Knit Jacket. Underkjolen är från Gina för 4.90.



pointelle från Karisma. Dagens fynd.

Skall på lördag på nytt till min frisör. Hon gjorde permanent på mig för 3 veckor sedan och nu är det spikrakt i roten. Var in och visade mig idag och hon sa genast att det där gör vi om! Skönt att få det gjort före jobbet börjar, då finns det inte tid att gå till någon frisör.

Dag 18 och på väg hem.

Jepp, nu sitter vi i bilen och är på väg hem till Vasa. Arto sitter och och säger alla bilmärken...citikka...öööh....renåå...öööh äääm....volvo.... =)

Idag har vi ätit god lax i Kuopio, Arto har fotat då solen gick upp och vi har solat en stund på en strand nånstans. Nästa steg är att ta oss säkert hem och packa ur bilen. Det kan ta en stund!!! Som tur så har jag ännu en vecka ledigt! Som tur!



Soluppgång i Koli.



What, hotell, ravintola och pub Petra!!!!
 Med älghorn och allt!!!!!!!!!!!!


Ala-Petra kokoushuoneet ;)

Dag 17 och Koli

Vaknade i Joensuu och efter frukosten bestämde vi oss för att åka iväg till Koli genast. Sagt och gjort! Körde raka spåret till Koli och kollade var hotellet låg och sen hämtade vi mat från sale och kom tillbaka. Klättrade de inte så många trappstegen upp till Ukko-Koli och satte oss ner och beundrade den vackra utsikten. Någon kanske har berättat åt mig hur vackert det är här men jag har nog inte lyssnat så bra. Helt underbart! Åt köttbullar som vi dippade i färskost med svartpeppar och dill. Inte kanske det bästa men de hade ingen "färdig" mat i sale så vi fick improvisera. Det var helt ok iaf.

Gick omkring lite på berget och sen checka vi in (vi hade rum med utsikt mot gården men hon som jobbade i receptionen ville byta rum åt oss pga att solan gassade in precis där och det var varrmt, så vi fick rum med utsikt mot Pielinen) och åkte ner med en skidlift för att titta på hamnen. Efter detta så¨tyckte Arto att vi skulle ta och gå en skogsstig och det gjorde vi. Fullt med blåbär så det gick ganska långsamt...efter detta tog vi hissen upp igen och hämtade våra grejer.



Jag på väg uppåt. Nya lenkkare och Kumi-Järvinen lippis ;-)



Bjuutiful.



Man kan se molnen i sjön.



Lill ön.



Jag kollar utsikten...



Hihi!



En båt!



Jeg solar och mina känsliga stackars ögon gillar inte detta alls. Därav ansiktsuttrycket.



Jul-älgen är också med.



Huvva då!

Dag 16 och Olavinlinna

Lämnade det buttra hotellet och den inte-så-trevliga-damen-i-receptionen och åkte i väg till Vaalimaa. Bestämde att vi skall åka till gränsen och vända så det gjorde vi. Sen blev den en kort trip till Imatra för att se på forsen där.

Efter detta styrde vi kosan mot Punkaharju och de vackra åsarna som fanns där. Arto bestämde sig för att hoppa i en sjö så han gjorde det =)

Savonlinna var väldigt vackert. Jag gillade staden och Olavinlinna var helt underbart. Jag skulle vilja bo i slottet, liite häftigt. Så nu skall jag tydligen bli en emäntä på Tarmo och så bor jag i ett slott på fritiden =) Vi åt lunch vid Linnankrouvi. Muikkuja, nypotatis och nån remuladsås av nåt slag. Vad heter Muikku på svenska?

Sen bar det av mot joensuu och här är vi nu.

bilder kommer senare....

Ja just det...Linda...en sån resa kommer jag inte ihåg...när???

Här är bilderna:



Imatra fors som öppnas klockan 18 varje dag.



Punkaharju och måånga trappsteg.



Plumps lät det då Arto hoppade i.



Olavinlinna, naiz!



Flygplan och båt i Savonlinna, som förövrigt var ett härligt ställe med trevliga människor.



Kerimäen puukirkko. Muaailman suurin!!

Dag 15 och merikeskus Vellamo

I morse efter frukosten styrde vi kosan mot Merikeskus Vellamo för att titta på sjöbevakningsmuseet. Det var väldigt intressant och vi var där i ca 1,5h. Sen nästan lika länge i själva sjöfartsmuseet. Jag kan verkligen rekommendera detta museum. Jag "körde" en båt, lyssnade på storyn som gamla sjöbevakare berättade och var i den gamla isbrytaren Tarmo. Trivdes så bra i Tarmo att jag tror att jag har jobbat där i mitt tidigare liv. Jag har nog varit en emäntä som fixat mat och sånt. Det är jätte intressant att se hur det sett ut i deras hytter och i övriga fartyget. 

Vi åt lunch i Vellamos restaurang och gick iväg mot Sapokka vattenfall. Arto förklarade för mig att det är en vesiPUISTO och inte ett vesiPUTOUS som jag sa. Jag blev helt nolo och håxa att jag kanske sagt åt någon att jag skall åka och titta på ett vattenfall och så är det en vattenpark. Gud va skemmez tänkte jag. Sen väl framme så fanns det nog ett vattenfall, så jag hade inte gjort bort mig heller, puh.

Efter detta tog vi en sväng till ett köpcentrum och kas kummaa jag hittade en Mekka butik och de hade slutförsäljning. Allt i butiken kostade 29,90 eller mindre. Så jag hittade ju givetvis ett par skor, har ett par likadana från förr som är turkosa och dessa är nu ljusbruna. Låg klack så att jag inte alltid är längre ;)



Petra och Vellamo.

  

Sjöräddningsbåt.



Airplane.



What, vad kan få Petra ner på knäna i museet??? Ett par Gucci skor (fejk). =)



Fotografering förbjuden??



Jag kör fort och hittar offret.



Arto provar också.



Jag lyssnar på storyn inne i hydrokoptern.



Perämoottorinäyttely.



Intressant =)



Uppifrån.



Sally Albatross miniatyr.



Hytt, modell äldre.



Laivanupotus.



Tarmo isbrytaren.



Så här kan det se ut i en hytt :)



Mmmm i like this.



Hytt.









Sapokka och vattenfallet ;-)



He luuuuuutar...





Shopping i Mekka.

Dag 14 och Borgå/Kotka

Morgonmål, packa i bilen, betala och off we go mot Borgå. Kan ju erkänna att jag aldrig varit i Borgå tidigare, men nu har jag varit där, och i Lovisa för den delen också.

Gamla stan (heter det så?) var härlig och vi gick omkring där en stund. Arto köpte en kaffeburk, den vi har är blå och den nya är vit och lite mindre.

Efter detta for vi till Cesa, Håkan, Tobias, Matias och Niko (som var på "grönbete" ;). Där fick vi mat och efterrätt, vilken lyx med vanlig mat! De har det jättefint och härligt med vattnet så nära. Och så var vi förstås och kollade på tavlan som Fammo har gjort.

Sen blev det avfärd mot Kotka och vi fick ett ordentligt regn på vägen. På kvällen gick vi ut och skulle äta på fransmanni men blev "utkastade" för att de skulle stänga. vi hade fått veta att köket skulle vara öppet ännu 35 min men servitrisen sa att ni har 5 minuter på er att beställa eller så får ni gå till amarillo. Vi gick till amarillo, för det andra så var fransmanni helt smutsigt och ingen hade plockat undan disken, utan ALLT låg kvar på borden. Hotellet är väl sisådär, man har väl blivit van med bättre =(



Borgå.



Ship.



Moi.



Petra?? Fredrika???



Arto???



Inredningsbutik.



Bjuutiful.



den har fammo målat *stolt*



Jättefint!



Håkan, Cesa, jag och Lotta-hunden.



Niko och Matias skjuter.



Veljekset ku Ilvekset.


Dag 13 och Högholmen

Idag blev det lite gå-omkring-på-stan-med-en-karta-och-se-ut-som-en-turist-dag. Var in på en massa butiker. sist och slutligen så hittade jag en ny marimekko-börs. Arto tycker min gamla är så smutsig och slut att han tyckte att jag behöver en ny. Och jag hittade en jättefin med något mönster som jag aldrig sett förr. Sen blev det lite nagellack också, whitetip-lack för 3,50 så vi får se vad det är för nåt. Arto köpte en helikopter som han länge velat ha, från verkkokauppa.coms butik.

Sen tog vi båten till Högholmen för att se på djur. Jag har ju aldrig varit där så nu var det dags. Det var jätteroligt men jag fick lite ont i fötterna (=skit skor...vem vill köpa nya åt mig?? Hittade ett par snygga som det stod Marc Jacobs på i en butik =). Bäst var nog lejonen och tigrarna.

Nu kurrar det i min mage och vi skall åka in till stan med metro eller spåra för att äta. Och det ser ut att bli Texas ikväll.



På väg till Högholmen.



Animals.



MR BIG!



En till mr big.



Lugnet själv.



Väck inte den sovande björnen.



Luktar illa????



Mini.



Iuuuuuu.



Söta.



Monkey business.



Guinea pig.



Ti-ti-tuuu....



Flamingo.



Lejonhonan med ungarna.

Dag 12 och Bengtskär.

Efter en extremt kort natt (eller så är vi bara gamla) hoppa vi i bilen och for iväg mot Hangö. Jag sov över en timme i bilen. Hoppade på en båt som tog oss ut till Bengtskär. Vädret var alldeles underbart och det blåste knappt något. Guiden var superbra, han var ornitolog, freelance reporter, historiker och så samla han på olika vapen från krigstiden. Han visste allt om allt! Han visste precis vad som hänt när och var på Bengskär då ryssarna kom. Och vilka djur som växte var och var man kunde se havsörnar.

Jag vågade mig upp i fyren. Och det var inte så farligt för de var ordentliga trappor, inga såndär som man ser ner igenom. Utsikten var fin, fönstren häftiga och jag skulle ju nästan kunna tänka mig att jobba där. jobba en vecka och sen vara ledig en vecka. Perfekt sommarjobb.

Efter resan till Bengtskär åkte vi mot Helsingfors. Vi sov båda en stund i båten. Vaddå gamal!???

Checka in oss på holiday inn och for ut mot stan för att hitta lite mat. Det var inte så svårt, Iguana har stora och härliga portioner med tex mex mat. Och på något sätt så lyckades de slå in fel beställning i kassan så vi fick vänta extra länge men vi fick varsin gratis dricka istället, så det gjorde ingenting. Jättebra service.



Guiden som berättade om krigsgrejerna och vapnen.



Så jättefina fönster.



Uppe i fyren.



Utsikten.



Jag klättrar.



Båten som vi reste med.



Långt kvar ner....



Här lyckades jag faktiskt med att ploma! Med vänstra foten.



Jag på klipporna.



Och så själva fyren. Skulle gärna bo där nån natt nån gång.



Ön, som inte är så värst stor. En av pojkarna som bott på ön var 6 år när han första gången kom därifrån, till grannön. Då såg han första gången i sitt liv ett träd och han sa att de har stora blommor här.



Sem innan vi skulle åka så tittade solen fram och bilderna blev så här bra.



Hej hej.



Dag 11 och Galaxy

Vår sista dag i Stockholm. Sa farväl till Linda, Robban och små busbebisarna och åkte mot stan. Körde till Djurgården och gick omkring där och åt glass. Tittade lite på båtar och sen for iväg för att söka en pressbyrån/ 7/11 så att jag fick försöka få bort lite kronor. Det var inte svårt,köpte 4 tidningar =D De kan jag läsa sen under mörka höstkvällar om jag inte hittar på något annat att göra.

Anyway, sen åkte vi till värtahamnen och ombord på Silja Lines Galaxy som var en verkligen positiv upplevelse. För det första så hade vi en hytt med utsikt framåt. Arto var nöjd kan jag säga! Han visste inte om att den skulle vara med fönster framåt. Och det var en helt "egen" avdelning med egen dörr. Det var lite titanic över det hela...utan isberget och inga såå fina kläder på mig som Rose hade.

Åt skaldjurstallrik på Happy Lobster och om man åker med Galaxy så skall man definitivt prova detta ställe. Man blev mätt, det var otroligt gott och servicen var utmärkt. Efter detta förflyttade vi oss till baren och drack en Harvest och tittade på den fantastiska showen som de hade. De hade en liknande, som också var brasiliansk, på europa. Men den var inte riktigt lika bra. För det andra var det kul med en "ny"båt. Gick och la oss alldeles för sent så vi fick sova ca 4h och sen var det dags för frukost. Puh!



Eila och Arto. Det är helt klart att att eila tycker om Arto. Ända sen vi kom till stockholm så gick eila och rörde i artos knä och smailade åt honom. Sen precis innan vi skulle åka iväg så gick hon och hämtade en bok och gick och satt sig i artos famn och så satt de länge och läste om bollar. =D



Vy över stockholm.



Djurgården.



mondeo och galaxy.



Jag sitter och tittar ut.



Uppåt.



Alla mina villor ;)

Molly inköp under denna semester







Dessa har jag köpt. Har satsat på basplagg som jag kan använda även med andra kläder. Är mer än nöjd över att ha köpt så många plagg, men är det semester så är det. Får jobba hårt i höst istället!!!!

Såg just på modevisningen och jag tyckte det var härligt med så mycket bling bling. Och härliga jordnära färger!

Dag 10 Tom Titt Experiment och ormjakt

Idag har vi varit till Tom Titts och tittat på olika experiment, vatten-grejer, uppfinningar osv. Före det tog vi en sväng via Nacka forumoch jag hämtade ett linne som jag ville ha. Så nu börjar nog min shopping under denna resan vara klar. Åtminståne Odd Molly kvoten är full.
Efter detta var vi så trötta att vi kom hem och har bara varit, Linda fixa lite mat och just nu håller Robban och Arto på att få ut en orm som bästämt sig för att bosätta sig i grillen och därefter under terassen. Sen blir det väl grillad kyckling eller kanske lite grillad orm, den är ju iaf färsk. ;)
Imorgon bär det av med Galaxy mot Finland och till Helsingfors via Bengtskär.



Jag och Leah sheikar och våra skuggor är rosa, blå och gröna.

 

Vi står och tittar då leah är under ett vattenfall.



Relax-Petra!!!



Jag på the big chair.



Lilla lilla Petra!!!!



Står under en "blåst". Bollen är i luften hela tiden!!!!



Jag under blåsten, kolla in mitt hår!!!



Oh, I´m soo beautiful!



 Arto, Leah (!!!), Robban och Linda tävlar. Ro-tävling och Arto vann.



Eila dricker vatten.

Dag 9 Under the bridges of Stockholm

På dag 9 for Arto, Linda, Leah, Eila och jag in till stan för att fika och åka lite båtfärd. Linda och flickorna lämnade vid kulturhuset och vi for på en nästan 2 timmar lång kryssning runt omkring i Stockholm. Det var väldigt vackert att se stan från havet. Man fick ha på sig hörlurar och välja vilket språk man ville lyssna på. Det finns så otroligt många vackra hus och öar som jag inte visst om. Så det lönar sig att se Stockholm under broarna och genon slussarna.

På kvällen grillade vi lite kött och drack lonkero. Fredagsmys....nu e dee fredasmyyys om det så e det sista jag göööör....fredasmyyys....



Inne i båten och hörlurarna på...val av språk...kinesiska, franska, italienska....



Fina gatan, fina hus. Här bor Stockholms rika och många lägenheter har upp till 20 rum. För länge sedan var detta slumområde.



Fyrbåt och Wasamuseet.



Detta här har sedan det byggdes varit ett ålderdomshem och jag kan säga att det är större än slottet  och där vill jag också bo sen då jag är gammal, vilken utsikt alltså.



Sjöräddning....