Dag 8 Odd molly och slottet...

Vi åkte in till city, Arto och jag, och gick en odd molly-walk ;) Var in i NK, 2 olika Mathilde, åhlens och givetvis till Odd Molly butiken. Det fanns många skönheter och en del var även på rea. Men den jag var ute efter hittade jag tyvärr ej. De fanns en kvar av den i butiken som var storlek 3 så den var alltför stor. Hittade en Lovely knit jacket i storlek 1 och färg rosa med röda band. Är very happy!!!!!

Efter detta gick vi till slottet och till livrustkammaren. Och hör och häpna, de hade en finsk-svensk utställning med saker från kriget och det vi möts av i dörren är en kanonkula från Oravais. Och alla skyltar var på svenska och finska.

Sen vandrade vi en stund i gamla stan och gick och åt till The temple bar. Sen åkte vi via Värmdö centrum och köpte ingredienser till lasagne.



Parad med blåsinstrument i stan :)



Mathilde och Odd Molly kläder.



Jag inne i Molly butiken.



Fiina grejer på nedre väningen.



Uh-la-laaaaa....



Jag utanför och nöjd med min shopping. Humlegårdsgatan....



Slottet.



Kolla flinen....


Ballongfärden som inte blev av, den här gången heller...(Dag 7)

Började dagen med att packa oss i bilen och åka iväg till Sickla och Nacka forum på lite shopping. Köpte lite på Granit, kollade in Odd Molly på många olika ställen och köpte ÄNTLIGEN ett sittunderlag (att ha på våra utflykter från jobbet). Sen köpte jag några rosa prickiga servetter och muffinsformar, ifall jag skulle få för mig att ordna tjejkväll nångång.

På kvälls sidan åkte vi iväg till Saltsjö-Duvnäs för att åka iväg med varmluftballongen. Spännande saker! Fick åka i nån form av armebil igen och åkte till ett stort fält i Alby. Vecklade ut ballongen och började fylla den med kall luft först och sen med varm luft så att den steg upp i luften. Sen hoppa vi i korgen som rymmer 32 personer vilket gör den till världens största ballong. Sen stod vi där. Och så väntade vi, och väntade och väntade. Sen släppte de några väderballonger och höll kontakt med en av ballongerna som redan lyft och efter ca 45 minuter så konstaterade piloterna att vi inte kan flyga eftersom vinden vänt och vi kanske skulle vara tvugna att landa i vattnet. That´s it liksom! Töm ballongen och packa ihop. Försök på nytt nästa år. For till macdonalds och hämtade mat och tyckte synd om oss själva.
AAAAAARGHHHHH......



Leah skulle ha på sig mössa då vi åkte till Sickla.



Eila dricker mer och Leah asgarvar!!



Den längst till vänster är världens största ballong, den vi skulle åka med.



Vi drar ut korgen ur bilen.



Utbredning av ballongen.



Sakta blir den större.



Här börjar det vara klart...



Fire...och den enda ballongen som steg den dagen. Den landade mitt i nåt centrum!!!



Ja och sen så sket det sig och så var det bara att packa ihop.


Silja Europa och Stockholm (dag 5-6)

Dag 5 började vi hos Jarmo och Merja. Åkte in en sväng till Korpo centrum och kollade in Amalias home, en inredningsaffär med mycket vita detaljer.

På kvällen hoppade vi ombord på Silja Europa och drak skumppa i hytten. Åt extrema mängder räkor och lax i buffen. Och träffade Appla, Chrisse och Kine i baren och satt sen med dem resten av kvällen. Sov ungefär 3 timmar innan det var dags att stiga upp och gå och äta frukost. Man kan lungt säga att vi var trötta.

Väl framme i Stockholm så fattade inte vår navigator att det fanns en massa vägarbeten på vägen och vi åkte en omväg via globen. Lite sightseeing ;)

Stannade på vägen och köpte lite frukost semlor åt Linda och Robban. Sov en stund på dagen för att orka. Hann ändå åka ut till Rindö och Skarpö och leka turister. Det enda konstiga var ju att det inte fanns några andra turister nånstans. Vi var helt ensamma överallt, det har nog aldrig hänt förr. Och så åt vi plättar på ett musigt cafe ute i regnet.

På kvällen hann jag lacka Leahs naglar med rosa glitter och blått :D Och vi åt kött som Robban grillade och en god potatissallad som Linda gjort.



Här sitter jag i hytten och smuttar på skumppa.



Jag visar silja skylten



Pertti, Jarmo och Monika kom med båten och vinkade av oss. Det var roligt att se dem!!!



Eila fick en apa.



Och Leah fick nalle puh figurer.



Mysigt cafe.



Borg och de enda turisterna...



Arto säger aja baja.


Airisto (dag 4)

Just nu sitter vi i Perttis båt och guppar utanför Nagu färgfäste och väntar på att Merja skall komma över med färjan. Sen åker vi iväg mot airisto och titta på de stora vackra båtarna som är på väg. Första gången jag bloggar på sjön. Orsaken till att vi har med datorn är dock inte den, att jag skall få blogga och uppdatera facebook, utan den att vi kollar var och när båtarna kommer att passera oss. Så att vi hinner se så många som möjligt.

Skrivet på kvällen:
Hela dagen gick på sjön. Stannade vid Nagu hamn och tankade båten och åt en potatis-kräftstjärt-måltid med extrema mängder majonäs. Fotograferade otroligt mycket och träffade även Artos kurskompisar som var på jobb. Jag har aldrig sett så många båtar samtidigt som idag. I vasa kan man se ett tiotal båtar samtidigt. Men hundratals, jag tror tom att det var flera tusen båtar om vi såg idag. Segelbåtar, segelfartyg, gummibåtar, Targa, Minor, sjöbevakning, sjöräddning, polis, små båtar, stora båtar och säkert 7 olika helikoptrar. 
Väl hemma är vi alla helt slut och trötta. Det gör ont i kroppen och marken gungar men det var värt det, helt klart. Imorgon bär det av mot stockholm på kvällen. Nu har vi ätit lite kräftor (första för i år) och grillat lite abborre och kött och druckit vitt vin.

Pictures från idag.



Vi som var med!



Människor som hänger i masten. Såg helt sjukt ut!



Allt det svarta som ni kan se i masten är människor.



Så här mycket folk och båtar var på plats!!!!



Vacker bild med en rätt så dramatisk himmel.



Sedov, största fartyget av dem alla och det enda i världen som är så här stort och fortfarande är i segelskick. Blev det nånne rätt nu?

Gyltö (dag 3)

Idag har vi "hängt" här på gyltö. Efter frukosten var jag inne en stund och surfade lite och tog det lugnt. Sen blev det en liten rundtur ute. Arto och Jarmo var ute och åkte båt. Jag tänkte gå omkrin lite men så mötte jag Pertti och han frågade om jag ville åka ut med båten en stund. Så vi tog en rundtur i skärgården. Det finns så otroligt vackra villor här som är högt uppe. Så olik skärgård mot den vi har. Båda har sina bra och dåliga sidor.

Efter detta läste jag lite och sen hade Merja fixat mat. Hon e bra på sånt!!! Efter maten tänkte jag att jag tar det lilla lugna och läser lite och kanske sover en stund. Då ville de ha med mig till Korppoströmmen (?). Vi skulle till butiken för att hämta ost och hushållspapper. Sen kom något ljushuvud på att vi skall till ett utkikstorn och det bar av dit. Jag som är extremt höjdrädd tycker INTE om såna torn. Trots detta så övervinner jag min rädsla på något sätt. Försöker intala mig själv att jag trots allt varit i Eiffeltornet. På något sätt kom jag mig upp och även ner. Det tog en stund kan jag säga. Gillar inte trappor var man kan se ner och dessa var precis såna, med järn och inte så mycket mer.

På vägen tillbaka i bilen blev jag helt slut. Så då vi kom tillbaka så tog jag en 2h tupplur. Och nu sitter jag här :)



Jag och Canon



I did it, again!!!!

Och sen dagens fråga...hur vet man att ett högtryck är på väg mot Gyltö?
Tv bilden börjar "hoppa" och man kan ej längre se på James bond filmen.

I slutet av kvällen ajjjj blev just biten i finget av en pissmyra medan jag skrev....i sluet av kvällen åkte vi ännu iväg och tittade på då Silja Europa kom in mot Airisto.



Europa och uppe på märket finns ett fågelbo.


Hälsningar från Tall Ships Race och Gyltö (dag ett och två)

Igår startade vi vår semesterresa mot Åbo och var framme ca 16.30-tiden. Vi for en sväng via villan och hälsade på Artos föräldrar.
På kvällen åkte vi ut i vimlet för att titta på lite båtar. Vädret var vackert och det var fullt med folk. Var och åt till ett Tex Mex ställe och Kaija och Tapsa var nöjda då de fick sällskap så att de kunde åka ut och äta. Selma var givetvis med och var så jättesnäll. Kiitos vaan kun saatiin olla teillä yötä!!!
Idag har det regnat HELA DAGEN. Gick runt i flera timmar och tittade på båtar. Jag hade regnjacka och gummistövlar, men fattade inte att det faktiskt kommer att regna HELA tiden så jag var alldeles dyblöt. Hade med regnbyxor men de lämnade i bilen. Alla andra hade våta skor, strumpor och byxor. Till sist började alla tappa humöret då vi blev så blöta. Gick till vår bil, åkte in mot stan, jag bytte lite kläder och sen gick jag iväg mot Hansa kvarteret. Som mål hade jag butiken Dotty.
Kom fram till Dotty, gick in och konstaterade att de hade -30% rea. =) Hittade ett linne. Odd molly private embroided dress. Så shopping happy! Efter det tog jag en snabb sväng via Zara -hittade ingenting. Sen trava jag iväg till Stockmann och shoppade Tigi Foxy Curls -spray till mitt hår. Gjorde permanent precis innan jag for på resa så nu kanske jag får det att hållas snyggt längre.
Nu är vi här på Gyltö och det är SVINMÖRKT. Man kan knappt tro att det är sant. Snart är hösten här! Ush alltså. Men förstås, det finns nog många positiva sidor med hösten också ;)

Just det...dagens djursaldo: Två Degun, två älgar och fyra rådjur. + en katt förstås.


Denna finns nu i min garderob.



Jag, Kaija, Selma och Tapsa på Tall ships race på torsdag-kväll.



Mycket folk och fina stora båtar.



Nästa dag...glada miner än så länge :)



Under paraply i hällregnet ombord på en båt.

Semster och en önskelista

I morgon bär det av på vår semesterresa. Då jag kommer hem önskar jag att något av följande plagg fått komma med hem till mig:


eller...

eller

eller någonting helt annat....
Vem vet?!!

Och he får faktiskt "kåst en halv ladu"!

Första semsterdagen

I dag är min första semesterdag. Så nu har jag givetvis varit till stan och shoppat lite. Hittade en kappAhl vintage stories blus som kostade 17 e (nedsatt från 24.90). Tyckte det var lite väl men tänkte att jag slår till! Sen vid kassan upptäckte jag att den bara kostade 8 e =)
Sen shoppade jag ett par röda skor från citymarket som jag sett på ett tag redan. Och ett spel från suomalainen kirjakauppa som vi skall ta med på vår semsterresa.
Tyckte att det var väldigt tråkigt att det regnade tidigare idag men bestämde mig för att inte ta någon stress av det. Jag är ju ändå på semester och har inga tider att passa. Så jag köpte även en tidning. Så nu är jag mätt i magen efter min getost-kycklignsmörgås på salladsbädd och skall slänga mig på soffan och läsa en stund. Sen är det nog dags att börja packa, vi är trots allt borta 2,5veckor.

Dagens shopping på golvet...



Och dagens shopping på mig (och nej, jag är inte så där blek)



Dagens mat:



Och så måste jag ju lägga in tre bilder från min lilla lördagstrip till Saloonen:
Bild 1: Familjen Kangasniemi med lite hjälp drar en traditionell Meripoika
Bild 2: Jag i min vackra Odd Molly tunika
Bild 3: Elvis lever och Juuso spelar






En Gerbybo??? Jag???

Igår var min allra första semsterdag. Nästan alla andra var upptagna på annat håll så jag tog min fina cykel och peda in till stan. Gick omkring lite i inre hamnen och kollade på "speciella" människor som gick mot rockperry. Sen diskuterade jag lite med min man och hans arbetskompis. Träffa Matias snabbt och gick sen till Strampen. Där träffade jag Laura och hennes syster. Och så såg jag Anna och Jocki och gänget som de satt med.
Sen spenderade jag slutet av gårdagen och början av denna dag tillsammans med dem. Och jag hade såå kul. Det är länge sen jag haft så kul!

Och vad jag fått lära mig igår var:

1. Att jag är ganska smart för att vara Gerby-bo. =)
2. Man säger inte Gårr i Kronby utan något helt annat.
3. Sen konstaterade jag en annan sak också, men det kan jag tyvärr inte skriva om här. Dock är det relaterat helt till mig själv, så ingen skall fundera mer över den här punkten ;)
4. O´malleý´s är helt ok. Det har varit lite sunkigt där på senaste tiden, men igår var det riktigt gemytligt.
5. Sky har kul dansmusik!
6. Min cykel är såå bäst.
7. Jag orkar cykla enda hem.

Tack till alla trevliga som var med igår! Och tack för att jag fick hänga med. Här får ni lite bilder from the evening.







Var till Dolly´s Boutique och lite dagens nagel

Var dit för första gången idag och söta Ida har beställt in massor med Odd Molly läckerheter så nu är det bara att vänta. Medans jag väntar skall jag ta en sväng till butiken i S:holm.
Det fanns jättefina hunkydory kläder också. Så det är inget problem att veta vart pengarna börjar gå =)

http://www.dollys.nu/


Den här är också fin. oddmolly.com

Sen har vi dagens nagel: fransk med a twist.



Sen måste jag bara lägga in lite bilder från mamma och kjells härliga nya uterum som är så väldigt mysigt.





Sen världens coolaste pappa med hoj:



Och båt och jag:



Och hela gänget som for till Saloonen igår =) Ronnie, Pia, Jocki, Anna och Arto och så jag som agerade fotograf.


Om jag hade 1785 dollar då skulle jag...

...köpa den här.

http://www.fifiluxe.com/products/Odd-Molly-Shierling-Coat.html

Men nu är det ju så att jag inte har det =(
Snart blir det en resa till stockholm och då skall jag kolla in Odd Mollys egna butik.
Och det är bara att konstatera att klänningen jag budade på på huuto.net är en fejk. Inget snack om saken! Blir så sur på såna som säljer fejk produkter.


Fejk eller äkta???





Den övre ser äkta ut, men sen rosa ser inte det. Rutiga tyget ser ut att vara annan färg än på orginalet. Och det konstiga är ju att dessa samma bilder finns på både tradera hos en försäljare och på huuto.net hos" en annan". På huuto är startpriset 10 euro och köp genast för 129 euro...





De två nedre bilderna från oddmolly.com de andra har jag lånat på huuto.

Hej, jag heter...

Hej, jag heter Petra och jag håller på att bli en Molly-o-holic. Plagg jag äger: 1. Plagg jag vill ha: 50.

Jag menar...kolla in dessa:







oddmolly.com

Man blir så glad av dessa. Jag blir glad av att bara se dem. Hur blir jag då om jag skulle ha på mig dessa =)




Allt jag behöver nu är ungefär 5000 euro. Men jag nöjer mig med 200 e till att börja med. Borde väl få ett plagg för det.

Mest just nu vill jag ja en underkjol och den där turkosa tröjan!!!

Dagens nagel

Så här ser de ut idag =) Trind (white tip), Essie (underlack), svarta och vita ränder gjorda med stripe nagellack från Thailand och topcoat by OPI.


Jag ser en viss likhet mellan min mammas gamla klänning och denna vackra Molly





Första bilden oddmolly.com
andra bilden/nedre bilden by Miitu Enholm 1999

Har länge tyckt att dessa två klänningar har en likhet och nu har jag satt dem riktigt bredvid varandra och ja, de är nog lika. Klänningen är använd på ett bröllop av min mamma för ca 30 år sedan. Jag bara älskar den. Och om jag kommer ihåg rätt så är den sydd av min faster Cesa.



Första cykelturen

Idag är första cykelturen över och det gick bra. Så fort jag kände att det gick för fort eller jag fick några flashbacks så saktade jag bara ner. Cyklade till dragnäsbäck Apotek och tillbaka. Då var jag helt slut. Jag som bara skulle cykla runt kvarteret första gången. Hoppas på fint väder imorgon också.

Men idag är det fredag. Vad skall man hitta på? Det är för varmt och för tråkigt att sitta här hemma.

Bestämt mig

Nu har jag bestämt mig för att det blir den där Crescent Klinte med 7 växlar. Provkörde den idag och den är underbar. Högt styre och jag beshövde inte ställa mig upp i backen utan kunde cykla ända upp. Nackdelen är ju att den är dyrare än den med 3 växlar. Men jag får väl semesterpengar snart??? =)
Och så bad jag Mele byta ut korgen mot en korg i rotting som är ljusbrun. Tona upp den lite.

Sen det där med hjälm. Efter olyckan då senast så sa jag att jag inte tänker använda hjälm, och det tycker jag till viss del ännu nu. Platta till frisyren etc. Men nu har jag hittat en så JÄKLA snygg hjälm att jag nästan blir tvungen att köpa den. Nackdel....jovisst, denna hjälm kostar 80 + 40 euro.  Och ser ut å här:



Är den helt enkelt inte fööör söt.
Bild. yakkay.com

Ny cykel på g



Funderar starkt på att köpa en ny cykel. För ca två år sedan så tonade jag mammas gamla Marvil till en röd metallic MooseBike som var så jättefin. Men, styret är för lågt och går inte att höja, sadeln är inte bra för min rumpa och det låter konstigt då man trampar. Har inte vågat cykla med den helt enkelt. Finderade då på att fixa den, köpa ny sadel, växlar, styre etc. Var in till Meles bike idag och pratade lite med Mele och bestämde mig då för att det blir för dyrt att fixa den och kommer troligtvis att se konstigt ut. Så det får bli en ny cykel.
Printade ut en massa bilder på cyklar igår och har lite jämfört dessa idag. Då modeller jag tyckte bäst om var Helkama, Crescent och Monark. Nu efter att ja varit och tittat på cyklar (inte ännu provkört) så har jag fastnat för denna på bilden.
Färg: Svart
Växlar: 3
Korg: Ja
Namn: Crescent Toste

Skall ännu titta på något annat ställe också men det lutar nog mot den här. Priset hörde till de billigare också. Cyklar är jättedyra. Halkamas var långt över 500e !!! Denna skulle kosta mig lite på 400e.

Som ni kanske vet så har jag under de senaste åren inte cyklat alls och utvecklat skräck för att cykla. Ser framför mig att jag faller och skrapar upp ansiktet igen. Men nu har jag bestämt mig att jag skall börja cykla igen. Sakta och säkert, lite i gången. Tänker börja med runt kvarteret typ. =) Skulle vara så härligt att cykla till jobbet eller till någon terass nu under sommaren.

Yes I Can!