Airisto (dag 4)

Just nu sitter vi i Perttis båt och guppar utanför Nagu färgfäste och väntar på att Merja skall komma över med färjan. Sen åker vi iväg mot airisto och titta på de stora vackra båtarna som är på väg. Första gången jag bloggar på sjön. Orsaken till att vi har med datorn är dock inte den, att jag skall få blogga och uppdatera facebook, utan den att vi kollar var och när båtarna kommer att passera oss. Så att vi hinner se så många som möjligt.

Skrivet på kvällen:
Hela dagen gick på sjön. Stannade vid Nagu hamn och tankade båten och åt en potatis-kräftstjärt-måltid med extrema mängder majonäs. Fotograferade otroligt mycket och träffade även Artos kurskompisar som var på jobb. Jag har aldrig sett så många båtar samtidigt som idag. I vasa kan man se ett tiotal båtar samtidigt. Men hundratals, jag tror tom att det var flera tusen båtar om vi såg idag. Segelbåtar, segelfartyg, gummibåtar, Targa, Minor, sjöbevakning, sjöräddning, polis, små båtar, stora båtar och säkert 7 olika helikoptrar. 
Väl hemma är vi alla helt slut och trötta. Det gör ont i kroppen och marken gungar men det var värt det, helt klart. Imorgon bär det av mot stockholm på kvällen. Nu har vi ätit lite kräftor (första för i år) och grillat lite abborre och kött och druckit vitt vin.

Pictures från idag.



Vi som var med!



Människor som hänger i masten. Såg helt sjukt ut!



Allt det svarta som ni kan se i masten är människor.



Så här mycket folk och båtar var på plats!!!!



Vacker bild med en rätt så dramatisk himmel.



Sedov, största fartyget av dem alla och det enda i världen som är så här stort och fortfarande är i segelskick. Blev det nånne rätt nu?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback