Julpynt

Här kommer lite pyntbilder. Först tomtesamlingen.



Sen kommer nykomlingen =)



Hörnet



Andra hörnet, stjärnan skall givetvis inte vara där utan den skall hänga sen då vi hittar det som skall vara inne i stjärnan.



Bollar



Älgar, mina fina älgar...



Och mera älgar ;)


Julfest igår

Igår hade vi julfest från jobbet och firade samtidigt två stycken som fyllde 50 år. Det var en rolig fest och vid halv tolv tiden for jag och tre andra iväg mot stan och ställde oss i Waild kön och var inne på ca 15 minuter. Hade roligt, åt bra mat och fick många komplimanger för klänningen. Tyvärr så tog batteriet slut på kameran så det blev inga bilder.



Strumpbyxorna ser nästan blåa ut, men de är lila =)


Lillajul idag och lite Konadbilder

Har nu varit två dagar på jobb, det har varit aningen tungt men så småningom skall det vä bli bättre. Och ikväll skall vi ha julfest och det blir premiär för min röda julMolly.

Men först några bilder då jag mixade med mina Konadgrejer.





Det var svårare än jag trodde, men nu gäller det att öva öva öva så blir det nog fint. Mina naglar för ikväll är målade med samma lack från China Glaze (Go crazy Red) och så har jag gjort lite streck med svart nailartlack, detta blev dock misslyckat så jag tänker inte visa detta på bild. Meningen var att jag skulle göra samma fina mönster som finns på Molly klänningen men det gick inte fast hur jag försökte och så misslyckades allt. Men nu är det röda i alla fall och det är huvudsaken.

Var och handlade lite julklappar till Kapp Ahl och blev blixtförälskad i denna och den fick följa med hem genast.



Och ungefär så här blir det ikväll...är ännu inte säker på de lila strumpbyxorna men tror nog att det blir de i alla fall.



Och så här nästa vecka ;)



Nu skall jag börja fixa mig, har ingen aning om vad jag skall göra med håret, men det brukar ordna sig.


Dagens hår och nagellack

Idag har jag börjat dagen med att vara till HairDot och klippa håret. Sen då det var klart frågade Sonja mig om vi skall föna det lockigt eller om hon skall göra det rakt och jag hakade ju genast på det där med rakt. Det har varit lockigt en längre tid nu så nu får det vara rakt några dagar. Efter detta gick jag raka vägen till Kicks för att köpa nagellacksborttagningmedel MED aceton och två nya nagellack. Så nu skall jag testa både China Glaze och Opi. Orkade inte vänta på att det där härliga blåa glittret skall komma från OPI så jag köpte ett annat som också är blått (azure for sure) och China Glaze fick bli julrött men en aning glitter (Go crazy red). Och till min glädje hade herr eller fru postman kommit med posten extra tidigt idag och mitt paket från Cesars fanns i lådan.







Det ser nästan blont ut, kanske jag inte behöver göra det ljusare iaf. För det andra så sa både Sonja och Hanna att jag inte får göra något sånt nu då jag har permanent under, det kan bli katastrof.


Måste lägga in ett trevligare inlägg nu!

Naglar och jag

1. Detta är den äldsta av alla mina nagelgrejer som jag äger. Min lillasysters pappa sålde ett tag lite kosmeticprodukter och detta är en av dem. Det är en nailart penna från 1990-talet. Har inte testat om den fungerar mer. Tror inte, men det är kul att ha något gammalt kvar, man ser liksom hur utvecklingen går framåt.



2. Det häftigaste nagellacket som jag kommer ihåg från min ungdom (det är ju såå länge sen ;) var då jag målade hela nagels svart och ovanpå satt jag flera lager av ett lack som innehöll glitter i olika färger. Har än idag en bit av detta nagellack sparat i min dagbok. Det blev så tjockt att jag kunde plocka bort en bit och limma in det i boken. Skulle ha velat ha kvar detta lack men kommer ihåg att jag kastade bort det för att det höll på att torka. Det var inköpt på Seppälä då det ännu var i Citymarket huset. Hittade tyvärr ingen bild på detta. Jag har långt över 40 dagböcker så här kommer en bild på dom istället, eller ja en del av dem.



3. Essies nagellack är superbra och av OPI så har jag hittills bara använt topcoaten. Då jag skulle ha topcoat så gick jag till Kicks och sa: Ge mig den största flaska med topcoat ni har och det var OPI. Efter detta lär jag inte byta bort det mot något. Förutom om det smetar ut Konad-bilderna...men det har jag också redan en lösning för och köpte en flaska med konads eget topcoat på samma gång som jag beställde de andra tillbehören.



4. Nästa inköp kommer att bli China Glaze eller OPI. Beroende på vilken serie jag hittar snyggare lack ur. Opi har på g en kollektion Alice i underlandet och där finns ett blått lack med glitter. Det vill jag ha!



5. Det sämsta nagellack jag har är några som jag köpt från Thailand som torkar så oootroligt långsamt. Men i Thailand har jag också köpt mina härliga nailartlack som man kan göra tunna stripes med och de är jättebra. Och så ett hologramlack från Makeupstore, det håller max en dag och så börjar det lossna, trots att man har topcoat på. Dessa kostar typ 14 e så man hade väntat sig något bättre.



6. Jag är en budgetköpare då det gäller nagellack. På väldigt många av mina lack finns det fastklistrad en Rea-lapp.




7. Jag lackar alltid naglarna i sängen. Tycker att det är lättast så. Har min dagbok som underlag och ibland måste A hjälpa mig om någon kork sitter för hårt.

8. Jag har aldrig haft akryl eller gelenaglar. Har testat lösnaglar någon gång men det är inte min grej.

9. Jag sparar på de flesta gamla nagellack i en glasburk. Detta är nytt, har inte gjort det länge än så det finns bara några stycken där. Har väl att göra att jag är en Sten. Det är Stenis-syndrom varning big time. Ingenting skall kastas bort!!!

10. Är glad över att det snart är jul och jag får lacka med lite rött. Sen efter julen är jag nöjd att den är slut då jag tar itu med mina missfärgade naglar.

11. Jag har varit den värsta nagelbitaren som ni någonsin sett!

12. Sist en bild på min samling. Som ni kan se är den ganska liten i detta skede.



Och ni tjejer, använd ALLTID lack. Helst genomskinligt, då håller de bättre, tro mig!


Jäkla piss helvete

Bara för att jag bor i Finalnd så fick jag inte ropa på en grej på tradera. Hade redan mailat säljaren och hon sa att det är ok. Och nu fick jag den inte och skulle ha fått den till ett superpris.

Det var liksom the molly för mig som for nu, tack för den!! Jag är så jäääkla sur just nu så jag skall inte skriva mer!


Nagelstuff-o-holic

Det är precis vad jag är. Har varit det en längre tid. Har undvikit att köpa nya lack eller stickers eftersom jag tänkt att jag skall använda av dem först. Sen igår kväll har jag suttit på nätet och hittat en massa häftiga nagelbloggar och jag säger er bara ett ord: KONAD. Var in och beställde det som behövdes från cesarsshop.fi och nu är det bara att vänta på prylarna. NailArt är jättekul och jag brukar spara fina bilder i mina filer och använda dem som inspiration då jag själv gör någonting. Med Konad kan man ta ett steg längre så det skall bli jättekul att få experimentera.



Här är lite smakprov vad man kan göra med Konad. Hoppas att jag hinner få produkterna innan jag skall tillbaka till jobbet.


Premiär för nya kjolen



5 mollyplagg allt som allt på mig. Rekod för min del skulle jag tro. Har en kofta på g på tradera så nu gäller det att hålla tummarna!!


Dagens nagel inpiration Blå

Eftersom det ikväll är premiär för min nya mollykjol som innehåller blått fick även naglarna en touch av blått. En stjärna i mitten och droppar på sidorna. Lite svårt att få dessa rakt men jag är ju inget proffs heller så lite snett får det väl vara.





Jag brukar oftast gör fransk manikyr med rosa men denna gång provade jag en ny färg från oriflame som tyvärr skiftar lite i gult. Inte guld utan gult. Så jag vet inte vad jag skall göra med detta lack.


Ruggig dag -tankarna flyger iväg

Ruggiga dagar som dessa så drömmer jag mig bort till varmare länder. Satt precis och gjorde årets julkort och hittade bilder från vår resa till Thailand. Jag längtar såå tillbaka!









Som ni kan så går det mycket ut på att äta och dricka. Glassen vid swensen är det absolut godaste jag någonsin ätit. Billionaire choklate!!!

Men förstås så går det också ut på en del shopping.





Den fina vita klänningen har jag inte ens använt ännu, den känns kanske lite inte jag, men den får hänga med nu, förr eller senare så tror jag nog att den blir använd.



Då vi är på resa så blir det oftast taget ungefär 800 bilder men väldigt sällan på oss båda. Ok, jag erkänner vi ÄR experter på att fota oss själva men det är ändå roligt då någon annan tar foton ibland.



Och sen finns de dessa varför-köpte-jag-inte-den-där-toppen-missar som man gör. Nu efteråt så skulle jag vilja ha den där toppen som finns på bilden, men då ville jag tydligen inte ha den. Suck.



JulHälge är ju med som vanligt. Han påminner oss om julen vilken tid på året som helst. Och idag har jag nu gjort julkort med Julhälge och de blev riktigt bra. Skall visa senare närmare julen!


Odd Molly inlägg

Eftersom jag nu varit sjukledig snart en vecka så har jag ju inte gjort så mycket. Läst tidningar mest och kollat i dessa om jag hittar OM kläder och det blev en ganska stor samling av dessa, so here goes...













Och sen mina två favoriter:



Alltså jag vet inte hus jag skall förklara hur mycket jag tycker om just den här klänningen!!



Och här så är jag ju bombsäker på att den där koftan där till vänster är en Molly. Men orsaken till att jag har med just den här bilden är att vi har en precis likadan byrå i sovrummet. Och de där korgarna är från ikea och vi har två sådana som vi använder under våra nattduksbord och jag har länge funderat på att jag vill köpa fler korgar och ställa dem under denna byrå och tadaaa här får jag nu se hur det skulle se ut. Ganska bra måste jag säga.


Så här ser jag ut då jag är sjuk ;)



Uppsvälld i halsen som bara den. Under en filt med laptop och iskallt vatten i koppen.



Här är jag på väg till apoteket. Sa till min man att med lite Odd Molly så blir man snabbare frisk, men nej, tyvärr så tycks nog inte det hjälpa.



Sen igår på kvällen var jag i så bra skick att jag klarade av en kort trip till Indiska och till Prisma. Från Indiska så köpte jag ett par höga "sticka sockar" som jag länge velat ha, två par fingervantar (1,90e/st) och en mössa som var på rea. Jag har ofta håret uppsatt på vintern och på jobbet så klarar man sig inte utan mössa och då är det alltid problem med vilken man skall ta så att hela härligheten ryms in i mössan.



Min man sa att mössan ser ut som en hiphop mössa =) Huvudsaken att man har varmt om huvudet och att håret ryms in. Men höjdpunkten igår var nog trots allt en BigMac från MacDonalds. Då vi kom till prisma så pratade A en massa om hamburgare och jag btyckte det var fräckt eftersom jag inte kan äta sånt nu. Sen då vi körde ner i grottan så sa jag att jag vill ha en burgare, så där på prov om jag klarar av att äta en. Sagt och gjort, efter matinköpen gick vi till MacDonalds och beställde varsin hamburgare som vi tog med hem. Jag delade upp min i två delar och börja äta och det gick. Tuggade länge och väl på varje tugga men det gick. Aldrig har väl en hamburgare smakat så gott!!!


Dagens nagel och outfit

Degans nagel har varit den samma de senaste dagarna men igår bestämde jag mig för att köra lite grafitti-tema.



Och dagens outfit består av en härlig klänning från Kapp Ahl som väntat i skåpet hur länge som helst och idag är det premiär för den.


Vilken natt

Den senaste natten har inte varit bra. Har vaknat var och varannan timme och haft så jäkla ont. Just då man trodde att det inte kan bli värre så blir det det. Och imorgon har det gått en vecka sen OP så snart kan det börja blöda igen och det är jag livrädd för. Så hooopppas att allt går bra nu den här veckan.

Och sen lite mer gnäll, ja, detta är ett gnäll inlägg!

Vår diskmaskin 2 år och 2 månader gammal har gått sönder. Och pga att den är två månader över två år så får vi givetvis inte något på garantin. Arto tog den med sig idag då han får på jobb. Hur han fick med sig den ensam så vet jag inte, den är inte exakt lätt. Efter allt detta ser vårt kök nu ut som Jerusalems jämmerliga förstöring och jag har inte krafter att göra något åt det. Så nu kan jag bara se på eländet och sen gå därifrån.



Och så skall jag lite fortsätta att gnälla nu då jag har börjat. Fick min OM kjol som jag beställt, storlek 1. Jag har sagt det förr men det vill liksom inte rikitgt bädda in sig i min hjärna, 1 är för liten för mig. Så även denna:



Blev väldigt sur, men kollade lite på möjligheterna och kom fram till att om jag flyttar en knapp så kan jag använda den i alla fall. Så det är mitt nästa projekt. Sen då jag orkar!


Stackars Nasse


Första natten överlevd

Jepp still alive. Har vaknat en gång per timme hela natten. Oxycontin-drogen var nog inte så värst effektiv. Tog en ketorin typ 4 tiden och sen 9 tiden tog jag en panacod och efter det sov jag hur bra som helst ända tills telefonen ringde och Helena från sjukhuset ringde och frågade hur jag mår. Fick framkraxat att jag mår helt ok och inte mår illa av medicinerna.Hon önskade mig trevlig fortsättning och that´s it.

Idag har jag börjat dagen med glass och ispåse. Har hittills bara ätit en actimel så snart skall jag nog äta nåt mer. Det värsta är ju att jag vill ha pizza, pasta, kött, getost och paholaisenhilloa, franskisar och tacos. Allt omöjligt att äta i det här skedet. Och så får jag ju inte ens äta något varmt utan allt är ljummet eller kallt. Gårdagens kräftsoppa fastnade i gommen och var allmänt obehaglig efteråt. Då jag åt den smakade det helt ok. Så idag blir det väl något annat. Kantarellsoppa eller tomatsoppa. Finns det ingen pizza soppa??

Har köpt enormt mycket jultidningar som jag sitter och läser i. Lantliv, amelia, kaikkien aikojen joulu, maalaisunelma (som är finska lantliv) och så en massa reklam som kom igår med jultips. Väntar redan nu på julen. Det är ett släktfel i vår familj att tycka om julen. Mommo pyntar inte så värst tidigt men hon skulle gärna ha pynten ända fram till påsken. Emma går omkring som på nålar hemma och bara väntar på att få börja. Mamma...hon kanske redan har börjat ;) Jag plannerar ännu och skall shoppa lite nya kuddfodral och sånt. Sen tar vi in en lillajulgran i något skede. Och så har jag invigt min man i lillajulfirandet som han inte var van med då vi träffades, nu tycker han att det är jätteroligt.

Vet ej om jag orkar göra så mycket idag men en sväng till posten måste vi göra. Min Odd Molly klänning har kommit. Så nu vill jag ju utomlands så att jag får använda den. Men med ett par tjocka strumpbyxor skall den nog passa redan i vinter.

Nu skall jag slänga i två panacod och se vad som händer.


Ont det gör ont

Man kan ju säga att jag har lite ont. Kom precis hem från sjukhuset efter min tonsilloperation. Var tvungen att vara längre än alla andra eftersom jag tydligen blödde lite under op och så hade jag ju problem med min käke och detta hade tydligen orsakat problem iom att de skulle öppna munnen.
Alla tyckte jag hade så fina nagelar och frågade var jag går och lagar dem, sa bara att det är en hobby som jag har, att lacka naglarna. Väldigt trevliga läkare och sköterskor i op-salen. Humoristiska.

Nu försöker jag dricka mycket,åt just en yogurt, har endast ätit två glassar hittills, det lär bli fler :)

Mediciner fick jag flera av: ketorin, panacod och oxycontin + zofran mot illamående som jag skall ta till natten.

Nu bara hoppas att jag blir frisk fort. Tala vill jag inte. Tur att jag kan teckenspråk och det konstiga är ju att a fattar vad jag säger trots att han inte kan...eller så är det så självklara saker jag vill så han fattar iaf ;) 


Farsdag

På fredagen var Osku här hos oss och vi åt kräftor, pasta med räksås och glass och tömde två vinflaskor och hade riktigt roligt.

På lördagen blev det ett besök till Lilla Eden i Solf och sen till begravningsplan. Vi hann inte vara dit under alla helgons dag och med fars dag och allt så var vi och tände ljus på både Moffas, Faffas och Harris grav. Senare på kvällen fann vi oss i Voitby tillsammans med en massa Indienbilder och en sovande Felicia.

På farsdagen så var vi ute och åt med Artos föräldrar och sen for vi en sväng till Pappa och Carina.

Som vanligt så var jag urusel att ta bilder hela helgen. Skall försöka förbättra mig.



Så här såg jag ut på lördagen. Med nya söta strumpor från Lindex.



Jag och min far med presenten han fick av oss. Han babblar alltid en massa om Ferrari så nu fick han en hel bok om det och kan berätta en massa fakta åt oss sedan. Snus under läppen och jag-har-just-rymt-från-fängelset-look-Pappa!


Dagens nagel 9.11



Svartvitt på en vanlig fransk. Och underlaget är en Princessa cd som jag tycker mycket om och som var pop sommaren -97 och det var "Summer is Crazy" den sommarn.


Snön är här

Den efterlängtade (?) snön är nu här. Det är fullt med ungar ute på gården som springer omkring med pulkor. Snön är säkert rolig då man är 5 år, då man är 25+ så är det inte så roligt längre.

Idag skulle vi åka på roadtrip till Kokkola och jag skulle gå in en sväng via Sköna Clara och sen skulle vi åka till Kärkkäinen i Ylivieska. Men efter en snabb check på bankkontot så bestämde jag mig för att vi inte skall åka. Vill inte hitta något underbart som jag sen inte har råd att köpa och det där med att handla på VISA är inte min grej. Jag drar mig för det in i det sista så det blev ingen trip denna gång.

Var in en sväng via Karisma igår och kollade deras utbud, som hade växt en aning och bestod av en massa underbara godingar som jag inte ens provade utan bara stod och tafsade på. =)

Typ dessa:






Halloweenbilder

Hade ju fest på halloween men satt aldrig in några bilder.



Jag håller på att spöka ut mig.

Och så får jag ju konstatera att alla andra bilderna var mörka och tråkiga =( Här är en av dom bästa...och det var ju trots allt en fest med svart som tema.



Ronnie, Pia och Anna


Dagens nagel 6.11

Så här ser det ut idag, fransk med vita blommor. Har pantat på en massa klistermärken så länge nu så nu skall jag börja använda dem.


Beställde en molly kjol

854 overlap skirt
är på väg mot mig



Andra köper vinterkläder och jag beställer sommarkjolar. Den var så förmånlig att jag inte kunde låta bli.