Emmas födelsedagskalas

Idag har det blivit en riktigt släktdag.

Här är jag på väg på paaarty....





Lite familj



Födelsedagsbarnet med present =)



A och Kjell hade likadana tröjor på sig och nu är de och plogar tillsammans.

¨

För min del blir det nu att jobba lite. Det är dåligt med söndagarna, att jag alltid måste förbereda veckans kurser. Skulle ju kunna göra det på t.ex. fredag, men det skulle jag aldrig orka so here we are!


Problem 2 och 3

Problem två heter köket. Inte så mycket att säga om det. Vi har ett orginalkök från 1990 typ. Det är vitt så det är helt ok, men om jag vinner de där 7 miljonerna så blir det nog ett nytt kök här skall jag säga.

Problem 3. Ni skall ju inte bara gå och tro att det är meningen att min blogg skall se ut som den gör. Nej, jag gjorde ett misslyckat försök att få några bilder till bannern och så lämnade den som den ser ut idag, har säkert sett ut så nu i flera månader. Kanske till och med ett år redan. Så detta borde jag åtgärda bums.


Idag skulle jag egentligen till Bona på lite komma-ihåg-de-gamla-goda-dagarna. Men den jäkeln är i södra finland och jobbar. Så jag sov länge, vi for till stan och gick lite. Pratade med A´s arbetskompisar i hamnen och levererade ett paket från minimani åt vår vän Oswaldus Maximus Granqvistus. Vad det innehöll lär nog skall vara ett mysterium som aldrig kommer att få något svar;) Hehe sorry måsta bara bråka lite.

Kom ihåg Lotto! Eller kom int ihåg, kanske jag har större chans att vinna. Så jag får renovera köket.


Problem nummer 1

Inredningens problem nummer ett i vårt hus är arbetsrummet. Och jag kan säga att det är inget litet problem. Det ser så hemskt ut att jag inte ens kan komma mig för att ta bilder på eländet.

Möbler i detta rum:

- Ett klädskåp som innehåller alla våra handdukar, en del av mina festkläder och övriga linne-grejs.

- Ett stort skrivbord med lådor som är fyllda med skrot.

- Två bokhyllor, en med dörrar som innehåller mappar i mängder och en öppen som innehåller mina arbetsgrejer och tidningar (inredning, bröllop etc.)

- En fin stol från Asko som vi fick billigt och A fixade till.

- Två småa byrålådor. Den ena innehåller A's grejer och den andra typ...tidningar?

- Utöver allt detta finns det en symaskin, lådor med hobbymaterial, leksaker, dagböcker, tavlor, hattar och halloweengrejer utspridda över hela rummet. Och det som är värst av allt är det att jag inte kan komma mig för att kasta någonting.

Detta rum är liksom ett sånt rum som man helst bara vill stänga dörren till och hoppas att ingen öppnar den. Det är minsta rummet vi har i vårt hus. Har ingen aning om var jag skall börja för att få ordning på detta. Har fösrsökt röja upp i detta rum fleeeeera gånger. Ibland lyckas jag få det att se helt ok ut, men hela golvet är fyllt av mina undervisningsmaterial och barnböcker. Högar med material som är "på gång". På typ IKEA finns alla möjliga lösningar på det mesta men i detta fall behöver jag en expert som skulle komma och dra mig ur detta träsk av grejer!

Har ni något rum som ni helst stänger dörren till eller är jag ensam om detta?


Dagens gästnagel a' la Isabelle

Igår spenderade vi hela kvällen hos Pappa & Co.



Isabelle väntar på att första lagret skall torka.



Färgtesting, det är inte lätt att välja.



Slutresultatet med lite klott, detta får man lättast bort sedan när det torkat helt. Ibland brukar jag ta bort sånt hr med en tops och lite aceton men det brukar sluta i katastrof så lättast att vänta och ta bort d sen.



Älva och sko på tummarna.



Mina och Isabelles.





Far och dotter äter bröd ;)


Det skall vara svart

Tog i lite väl för mycket här tror jag. Det blev lite halloween feeling över det hela, men barnen gillade det och då jag sa att det är spiderman naglar så var det ännu häftigare.





Idag har jag och min kära man varit och tagit svininfluenssa vaccinet. Jag hade redan bestämt att jag inte tänker ta det, men så tänkte jag att vad är det värsta som kan hända? Lite feber och illamående av vaccinet eller en ev död? Jaa jaa jag vet att mer dör i vanliga influensan och att sannolikheten är typ en på 1.000.000.000.000.000 MEN det finns en risk att man kan få det. Så nu är jag vaccinerad och behöver inte tänka på det här längre.

Förövrigt hade vi en spyshow på jobbet idag. Det har liksom legat i luften ett tag. En del har varit sjuka men i dag small det till ordentligt. Stackars lilla "Kalle" spydde rakt på en mjukisekorre och över hela sig. Och jag städade upp. Så nu får vi se hur länge man klarar sig.

Ikväll blir det en sväng till Pappa & Co. Överblivna kläder skall granskas av Isabelle och hon skall även manikyras big time med Konaden! Pics kommer!


Molly i fokus

Innan mitt köpförbud hann jag ropa in denna på huuto.net. Perfekt för sommaren!
Denna är från Burn Baby Burn collektionen och jag har av någon anledning fått för mig att det är den collection som jag gillar mest. Det är nog det där härliga slinkiga som gör att jag gillar dessa plagg.


Vinterbild

Trots att vintern inte är min favoritårstid så har jag hittat en mysig vinterbild. Kanske man skulle ha varmt om man låg inbäddad i allt det där canada gooset?


Nu har de flyttat

Sen jag köpte min första Molly så har ingen av dem varit inne i mitt klädskåp. En endaste gång! Men nu har de fått flytta in



Alla utom dessa då:



Här är en bild på mina nykomlingar. En är från huuto.net och den andra inhandlad på Karisma i Vasa.



Och nu är jag ju då liksom lite i shoppingförbud, precis som i fjol den här tiden.


Dagens

Humör: Inte kanske det allra bästa
Gjort: Jobbat
Planer: Att för en gång skull inte göra någonting. Har ledig kväll från ALLA jobb idag, tjohoo!
Kläder: På jobbet jeans från Thailand, rosa halsduk från pieces och en hm randig tjock stickad tröja i ylle.
Ser på: Dataskärmen???
Lyssnat på: Barnskrik hela dagen, så skönt med tystnaden
Läser: Bloggar
TV: Nej, kanske senare.
Dricker: Mjölk
Äter: Laxlåda på jobbet och här hemma blir det något enkelt som inte tar länge att laga. Men imorgon blir det renskav och potatismos
Middag: Jaaa, se föregående =)
Bästa: Att inte ha kvällsjobb
Sämsta: Skriket och att jag höll på att tappa nerverna
Barn: Ja 11 stycken faktiskt.
Väder: Svinkallt med en blåst på 16-21 m/s

Klantskalle

Jag är nog en stor klantskalle jag. Lämnade mitt kort idag på en affär då jag handlade. Som tur ringde den snälla ägaren åt mig och talade in på telefonsvararen att jag glömt kortet och skulle ta kontakt. Butiken var ju givetvis stängd när jag ringde tillbaka, så nu får jag vänta tills imorgon.

Vad lär vi oss av detta?

SLUTA HIMOSHOPPA KLANTSKALLE!

Men men men...säger rösten inom mig, min nya fina Tenfold knit i Chalk behövde ju en kompis :)

Skall snart ta inspiration av
ostolakossa och hålla lite shoppingpaus!!! För det behöver jag nu!


Dagens nagel och outfit



Har sett på SATC hela helgen och därför blev det en stor knut. I håret alltså! Jeans från crocker, Odd Molly linne, kofta från Gina Tricot och bälte från Dopp.

Dagens Nagel:

Efter att ha läst en massa andra bloggar och sett deras fina hologramlackningar så bestämde jag mig för att ge mitt makeup store lack en till chans. Det ser finare ut i verkligheten. Sen lite blommor med min Konad. Vardagsfint!




Jag fick ju denna fina Molly påse till julklapp, innehållande ett presentkort. Funderade vad jag skulle göra med den och tadaa...nu innehåller den alla mina tags. Säkert många andra som kommit på detta tidigare men jag är ju lite sen med allt, det vet ni ju.



Denna dag kommer nog kanske att spenderas inomhus. Har åkt på en förkylning och känner inte mig i bästa form. Men börjar bli lite rastlös.


Nagellacksshopping

Efter en superbra kurs idag bestämde jag mig för att hoppa in i mina nya myskläder och rasta mitt VISA kort lite. Hittade Nailetc och bestämde mig för att äntligen beställa ett lack som jag länge velat ha. Och ni kan ju gissa att det inte stannade på ett lack utan det blev 6 lack. OPI, Essie och China Glaze är ju redan favoriter trots att jag inte har många av dem. Men Orly och Zoya är märken som jag bara läst om, så nu slog jag till.

matte vinly
Orlys matte vinyl. Ett svart matt lack. Skall bli spännande.


I denna collection fanns det lack som jag var ute efter: Absolutely Alice. Ett blått lack med glitter.

happy go lucky
Ett gult lack från China Glaze från denna collection:




Sen ett Zoya lack. Midori. Tänkte att detta lack kunde vara roligt till sommaren. Man kan mixa lite mer med Konad då man har häftiga färger.



Essie Sag harbour. Japp, köpt på basen av namnet!


For Audrey. Fin färg.


Vad vi nu lär oss av detta är att jag tydligen fallit för blåa lack, de är vackra att se på, men är de vackra på, det återstår att se. Får se hur länge det tar med shippingen.
Detta kalas gick på 47,13 dollar = 33,31 euro. Vilket jag inte tycker att är så farligt. Okey, någon kan tycka att det är massor för ett nagellack men sanningen är att ett nagellack av t.ex. OPI eller China Glaze kostar typ 20 euro. Med tanke på det är detta billigt och shippingen är medräknad.

Skall försöka fixa nya naglar någon dag nu. Skäms nästan att säga men jag har samma som senast. Essies lack håller så bra att man inte behöver byta ;)


Dagens nagel



Rosa lack från Essie (Curve ball) och blommor med Konad. Ljusa så de knappt syns. Nästa gång jag beställer från Cesars shop så skall jag beställa Konads egna lack och se om de är bättre.


Ledig dag

Eller egentligen heter det ledig kväll. Skall bli skönt att göra ingenting idag. Men jag har en känsla av att A snart kommer hem och vill att vi skall fara iväg och skida. Inte så kul med tanke på att jag agerat nåldyna idag på sjukhuset. Nålgrävning i vänster arm. LÄÄÄNGE och ingenting kom. Höger hand gräv gräv och sen kom det blod. Varför måste det vara så varje gång? Sukurasite!

Igår ropade A in en sånhär åt mig:


Skidor

Igår gjorde vi det! Vi for iväg till MySports och köpte skidor åt båda två. Svindyrt vill jag kalla det. Idag får vi hämta dem. Nu måååååste vi skida typ 100 gånger per år för att komma upp i priset. Försäljaren försökte fråga oss om vi ville ha 200 euros stavar. Nej, det ville vi inte. Skit, det är dyrt att idrotta tydligen.

Och detta var ju inte allt. På Aukia hittade jag en Gant mysdräkt för -30%. Jepp, den är på mig nu!





Fråa byxor och lila huppare, ja den är inte blå. Detta betyder nu att jag skall kasta mina gamla byxor! Imorgon ;)

Igår var vi till Bowlinghallen för lite Bowling med Anna och Jocki.











Nya skidor:




Har för mig att det blev dessa. Finska Peltonen i blått och vitt. Nu fattas det bara matchande dräkter i blått och vitt ;)


Bulle och örhängen

Igår då vi var i butiken så fick jag syn på fastlagsbullar. Och ville ha en. Oftast är det A som gnäller att han vill ha en massa bullar. Så vi köpte och det var underbart gott, precis sådär som den första bullen. Nästa vet jag sen inte om.





Och här är några bilder på mina "nya" öron =)




Vår juliga resa till Spanaaanien.

8 dagar före julafton fick vi den, Resan. Eftersom det så lägligt gick ett plan från Vasa på julafton så bestämde vi oss för att hoppa på detta och testa hur det känns att resa till sydligare breddgrader på julen. Jag fullkomligt älskar julen och jag kunde inte tänka mig att bli utan lutfisk. Så detta plan var perfekt för oss. Julmat hos Mamma och Kjell och hoppa på planet lite senare samma dag. Inga komplicerade resor till Helsingfors och inga hotellövernattningar. Utan OFF WE GO:

Dag 0.



Här sitter A på flygfältet och väntar på att det skall börja hända något.



Här är vi framme och sitter i bussen och väntar på att vi skall åka iväg. Senast då vi var i Thailand så fick vi våra väskor sist. Nu fick vi dem först och fick vänta länge på att alla andra fick sina.



Framme...look...Puerto Rico. Mössan är ju givetvis ett skämt. Det var jättevarmt!

Dag 1.



Första dagen och vi tittar runt på hotellet. Det var en ganska mulen men varm dag. Min man ogillar att åka till samma ställe flera gånger. Detta var fösta gånge vi åkte tillbaka till ett ställe. Vi var i PR senast 2005. Jag tycker det var positivt på det sättet att man slapp yra omkring fösta dagen så där som man brukar utan visste var allting fanns. Och ett jättebra norskt matställe som vi åt vid senast fanns kvar och hade nu ännu bättre mat. Så jag ser det som en fördel.



Sandstorm i Ingels. Vi åkte dit fösta dagen och fick våra fötter sandblästrade. Det gjorde faktiskt riktigt ont.



Här vågar jag plaska lite.



Vårat shoppingmall. Köpte ingenting därifrån förutom kaffe och mat.



Mot havet. Taget på balkongen.


Dag 2.



Bestämde oss för att hyra en bil och köra runt ön längs västsidan. Här är vi i Puerto de Mogan.



Uppe i bergen hittade vi en liten restaurang var dom sålde alldeles underbar färskpressad saft.



Vattenfall



Molnen



Härliga vyer.



Magnifika vågor.




Jag på väg ut och äta.



Träffade Mia och Kari på kvällen och här har jag och Mia roligt åt någonting.



By night.

Dag 3.



På Amadores beachen med en Lonkero, en äkta Gin inhandlad på Alko i Finland. Andra tar med rågbröd och kaffe, jag tar med lonkero.



Härligt ställe och så fick man motion då man gick dit.



JulHälge var ju också med, givetvis.



Efter beachen tog vi en svalkande dryck vid en restaurang nära stranden i PR.



På väg ut på raittantaittan!

Dag 4.



Jag vid fyren i Maspalomas. Hade med min Mollyklänning och den var så härlig att ha på sig och så lätt att använda på beachen. 10+ poäng åt denna klänning.



Familjen Simpson gjorda av sand.



En man gick runt och sålde melon. Super gott.



Playa.



Mera playa.



Nej, jag har inte bränt mig, eller?



På kvällen var vi ute med Mia och Kari igen.



Jag med min fina Odd Molly tunika. Den allra första som jag köpte.

Dag 5.



Shoppin mall.



På väg ut och äta. Man äter mycket i södern. ;)



Piano bar



Shoppin mall by night.



En bild på oss båda.


Sista dagen.



Vi var till Ingles och låg på stranden där efter en massa problem att ta sig fram med buss.



Reklam på himlen.



Sista lunchen satsade vi på skaldjurs Paella och det var supergott.



Sista kvällen. Vi åt vid Amadores beach club och jag valde hummer. Rätt val!

Sen då vi kom hem blev det klädbyte och iväg på nyårsparty till Bona och Elina.



Arto jag efter några timmars sömn natten innan.



Mia och Kari hade varit två veckor så de är definitivt brunare än vad vi var. Jag går förbi där bakom och Bona skymtar i dörröppningen.



Bona och Elina.



Ute vid tolvslaget.



Sen gick vi in tillbaka, det var svinkallt ute.

That´s it. Resan och nyåret i ett litet paket!


Fusk!

Isabelle skall till Thailand! Såå fusk! =)

Var bara tvungen att skriva detta hit!

Och då får hon köpa en massa härliga billiga nagellack och grejer...ååååh!

Skrivet efterråt: Som tröst så gick jag till Hairdot och gjorde hål i öronen! Så nu har jag det igen. Men om jag sku måste välja mellan Thailand och hål i öronen så vet jag ju nog vad jag skulle välja.

http://isabelllesplace.blogg.se/
www.hairdot.fi


Dagens nagel och ett Fab nummer av Naglar i norden

För en tid sen beställde jag en tidning som heter Naglar i norden. Den är tänkt först och främst för nagelterapeuter i Sweden men jag tänkte att jag kan ju prenumerera på den typ ett år och se om jag gillar den. Fick första numret idag och det var väl ok. Den handlar väldigt mycket om akryl och gele naglar och sådana har ju inte jag. Men det är fina bilder och en massa info om nyheter och naglar/hud.

Och ja, ni får även en dagens nagel.





Mina naglar gjorda i all hast igår med konaden. Av någon anledning så smetades blommorna ut en aning. Kanske för att jag använde OPIs topcoat istället för Konads eget?


Rakådantta

Igår var vi till Kokkola för att se på nyårsrevyn Rakådantta. Man fick skratta riktigt ordentligt, lyssna på underbar musik och se duktiga ungdomar på scen. Det som jag tror mest av allt fastnade för mig var Thriller, volymen höjdes då och allt var så dramatiskt ett tu tre. Och iden var så rolig. För att inte tala om Emmathildas vackra sång "Perspektiiv".

Efter showen skulle vi till Korv Görans. Det har liksom blivit tradition. Före det sökte jag dock upp söta Emmathilda och gav henne en kram och bytte några ord. Resten stod och trampade, så det blev ett blixtmöte. ;)

Här är en bild på duktiga Emmathilda då hon står på scen och sjunger "Perspektiiv". Hennes röst är otrolig!



Det är så härligt då så många ungdomar vill vara med och göra teater och shower. Det är sådan sammanhållning i sånhär grupper och det är härligt att se att så många i olika åldrar på scen tillsammans.

Så här såg det ut i bilen då vi stannade i J:stad.













3 generationer i bilen käkar Korv Görans. Tokiga Familjen.

Här finnes mera tok, SysterYsters blogg:

http://theems.blogg.se/

Och sen måste jag ju göra reklam för att min Syster-Mini Isabelle också har startat en egen blogg, den finner man här:

http://isabelllesplace.blogg.se/


Vinter

Jag hör till de som verkligen ogillar vintern. Visst kan det vara trevligt någon gång i mars då solen skiner och man går eller tar bilen till Jannes Saloon för en kopp varm kakao. Men det är bara de få gångerna jag kan säga att jag gillar vintern. Annars är det en neverending plåga som man måste stå ut med år ut och år in. Brukar säga att jag blivit född i fel land och det stämmer verkligen in på mig. Thailand är det närmaste som skulle kunna vara mitt land. Det land var jag skulle trivas. Tänk om man någon gång skulle kunna jobba i Thailand? Vara där i värmen och göra någonting nyttigt. Något att fundera på kanske? Medans jag funderar på Thailand så kan ni se på våra vinter bilder som vi tog i veckan.



Ja, det ÄR en bil där under  ;)





















Vi som var med och tog dessa bilder.

Imorgon bär det av till Kokkola på revy. Var på samma ifjol och det var nog ett av de roligaste stycken jag sett i hela mitt liv. Och så skall det bli kul förstås att höra
Emmathilda sjunga. Läser hennes blogg nästan dagligen men har aldrig sett henne live ;)

Så Rakådantta here we come. Får se då hur det blir med att förstå allting, vi är ju trots allt Vasa-bor.


Dagens Nagel Jul och Nyår






Bättre sent än aldrig, här är julen 2009

Här kommer nu bilder från vår jul 2009. Firade en del av julen redan den 23.12 och "matdelen" hade vi 24.12. Så här kommer en salig blandning av dessa.



Cecilia, Felicia och Jag väntar på att det skall börja hända något med julklapparna under granen.



Targa kom just förbi då vi skulle ta outfit bild.



Utdelning. I år hade bocken så mycket att stå i att han inte hann in utan knackade på fönstret. Då visste vi att det var dags att öppna julklapparna. Flison å Cissi var utdelare.



Jag fick en rese-plattång i miniformat.



Och en burk fick jag. + en massa annat förstås. Jag har nog varit snäll jag.



Jag och Arto



På julafton for vi först på morgonmål till Artos föräldrar och öppnade lite julklappar.



Sen såg vi Jarmo och Merja på tv!!!!



Sen for vi till Mamma och Kjell på mat. Och hela släkten var på plats. Nästan.



Den PERFEKTA tallriken! Mer än detta behöver inte jag.



Här sitter vi efter maten. Jag med Felicias nya hund. Efter detta så bar det av till flygfältet ganska så snabbt men ännu lite julklappsbilder.



Pärlor av Arto. Nice!!! Nu skall jag äntligen fara och ta hål i öronen igen. Har inte använt örhängen på flera år så det skall bli riktigt roligt.



Presentkort till Karisma som igår blev denna:



Och så fick jag lite Iittala, lite duschcreme, en aaltovas, nattlinne och en massa annat. Och sist men inte minst, den klassiska ÄLGEN:


Måste bara visa er

Idag var jag till Karsima och beundrade deras Odd Molly rea som faktiskt gick på 30% och inte 20% som jag trodde. Eftersom jag fått hela två presentkort dit så slog jag till. så tack alla för julklappen. Mer bilder kommer senare. Och förstås bilder från vår semester. Blev magsjuk efter resan så bloggen har blivit lidande. Snart skall jag försöka bättra mig. Lovar.

Här är den fina tunikan