På villan och blåbärsplock

Har varit på villan i två dagar och legat i blåbärsskogen. Jag har ett aningen konstigt sätt att plocka bär. Men jag förstår inte mig riktigt på varför man skall böja sig ner och förstöra ryggen i skogen då man kan sätta sig ner bredvid och plocka så. Antingen på knäna eller så på baken, enkelt och bra. Fick hur mycket blåbär som helst och idag har jag kokat blåbärssylt och fryst in resten. en del blev fryst i en dl påsar. Perfekt att ta fram då man skall göra en smootie.

Smootierecept:

En halv skivad banan som varit i fysen ca en halv timme
Blåbär
Yogurt naturell eller jag brukar använda yogurt med vaniljsmak, jag vet inte så nyttigt men det blir godare.

Mixa allt och tadaa, ready!


Då vi for hem från villan igår åkte vill Pap &co för lite äta upp deras brödförråd ;) Sen till flygfältet, försedda med scanner, för att se på blixtarna och för att höra på flygradiotrafiken. Intressant båda två. Var väl hemma före 2-tiden.

Tips på var man kan äta en kall dag som denna är Arken. Deras Mixed smörgås är bara för bra. Jag älskar ju räkor och jag älskar lax så denna smörgås är perfekt. Om ni inte varit dit så skall ni ta en fin dag och åka ut. Jag höll ju på att fysa lilla rumpan av mig där idag.

Lite bilder från villan:



Här är vår lilla stuga som vi bor i.



Det regnade i massor.



Skäriklädd och lite kroket.


Mina Odd Mollyn

Kom bara på att jag nog aldrig gjort någon lista på alla mina mollysar. So here goes:



Min första molly!
























Denna men i grått inte blå som på bilden



24 stycken på lite över ett år. Inte så dåligt ;)

Och 25 om man räknar med denna:


Linda...vi e nog som förr fast vi e lite äldre....


Kolla in gapen!

Likadant hår då och likadan frisyr hade vi även denna gång =)
Vet du att den nedre bilden är tagen 1998 då vi fyllde 18. He e liksom ett tag sen ;)


Stockholm och inställt flyg

Åkte tillbaka från Stockholm med Ryanair. Kan väl milt sagt säga att jag hellre åker mned ett annat flygbolag nästa gång. Sinnessjukt att ha folk att SPRINGA till planet för att få välja platser. Och att inte ha mat så man kan köpa. Allt var slut. Ingen varm mat. Varm choklad fanns. Hallåå liksom!!

Väl i Stockholm så får vi veta att vårt ballongflyg blivit inställt. Så det var det då, inget ballongflyg för oss. Tack och hej!

Linda och jag åkte iväg till Dubliners för att träffa Marika, Carina å Eivor. Och lyckades otroligt nog att ta oss på den allra sista bussen till Värmdö.

Här kommer lite bilder från Stockholm vol 2



Leah väntar på mat



Eila simmar i poolen



Busfrö!



Coola brudar smider planer för kvällen ;)



Eila beila cyklar



Leah checkar sitt lås.



Robban gör lite moovs...



Jag och Linda på Dubliners. Vi överraskade Marika, Carina och Eivor med att göra en TADAAAAAAA!



Yo mään! Kolla in min tunga. Om man dricker Bacardi Breezer watermelon så då ser man ut så där sen.



Superbra music



Aningen högt dock så jag skyddar mina öron med dessa supermoderna öronproppar.



Tunnelbanan sen på natten. Glada brudar!



Eila, Leah och jag flinar upp oss =)



Ochy så en lite sneekpeek på vad jag hittade på Mathilde på -50%. Det blev två plagg sen här gången.


Torrevieja bye bye

Nu har sista dagen i Torrevieja plötsligt kommit. Jag har tänkt att jag skulle blogga mer och först och främst lägga upp bilder men tyvärr så är internetet så dåligt här att det inte fungerat. Det har tagit 10 min att ladda upp en bild och ca 80% av gångerna så har det inte fungerat i alla fall.

Skall dock skriva lite mer senare då jag har fungerande internet och lägga upp bilder. bla på den megastora manet som vi såg igår. Och bevisbilder på att jag har simmat här. Tror att det är ganska många som inte tror på mig ;)

Och sånt...ikväll bär det av mot stockholm och på fredag mot finland.



Här kämpar jag å på med nånting. Och den här bilden är tillägnad Robban ;)



Här är jag ute på piren och rastar min nya kjol för 9 e.



Folk i mängder på beachen.



Två ensamma stolar i solen.



Madrass business!!



Klart, blev hur bra som helst!



Jag on the boat!



Alltså VAD är det som händer???? Petra Simmar...på riktigt???



Bloggar på däck!



Ok, jag kan anse mig själv som aningen brun!



Nära till havet restaurang.



Gummibåtar sig lite!



MegaMedusa ut och åker!



Sista kvällen dinner med färska grillade skaldjur.



Glass åt Arto.


Solen skiner

Idag har varit en extremt varm dag. Varje dag hittills har börjat som mulen och varje dag har det blivit fint väder och väldigt varmt. Idag stannade vi kvar vid båten och solade. Imotgon blir det nog någon strand skulle jag tro. Skönt att ha bil, det är lättare att röra sig här då.

Nu börjar klockan närma sig 22 här så det är dags för mat.



Torrevieja


Torrevieja "seglarnas mekka" vol 2

Befinner mig i underbara Torrevieja på en härlig bavaria segelbåt med datorn i famnen och ett vinglas i handen. Havet doftar salt, det är kokhett och solen skiner. Kan det bli bättre?

Har tom hunnit shoppa lite idag, en kjol och några blusar. Sen förundrades jag över hur tjock jag är då inte ett par 38 storleks shorts går på mig. Fätsooo, kanske dags att börja fundera på vad man stoppar i sig? Som t.ex. den där halva chipspåsen med salsadip för en stund sedan. Orsaken till att jag åt den är ju enkel: vi bestämde oss för att äta bara lite nu på dagen och gå ut och äta sen senare. Därav denna logiska akt!

Igår landade vi ca 1,5h försenad pga något stort oväder som dragit fram i Europa. Hoppade i en hyrbil från Hertz och började åka mot torrevieja. Arto hittade förvånansvärt lätt fram och vi åkte via en Carrefour butik för att hämta vatten, bröd, smör, ost, skinka, chips, cantaloupe och jordgubbar. Och ja just det, vitt vin. Eftersom jag bara tagit med en handduk som var våt då vi reste från stockholm så bestämde vi oss för att shoppa nya. Så det blev en limegrön och en gul, perfekta semesterfärger.  Båten är underbar och väldigt stor. Hamnen är superbra och det finns barer och restauranger precis intill.

Ikväll skall de ha ett fryverkeri här vid stranden, jungfru Carmen Fiesta och det har något att göra med fiske. så mycket fick vi veta då vi besökte turist info.

Man kan inte tro att jag var sjuk för en vecka sedan.
Här kommer lite bilder på var vi befinner oss för tillfället, lånade, har inte ännu flyttat över egna bilder.

Nu skall jag fortsätta dricka vin och sola. (men inte ansiktet för det har jag nog bränt tror jag, får se ikväll sen jaiks)







Stella



Jag med min nya kompis!



E jag nå brun nu då, nja int ännu!



På väg mot maten!



Beautiful Marina Salinas





Tivoli berdvid hamnen



Bikini girl på däck.



Stella


Sandhamn "seglarnas mekka"

Idag har varit en havsdag. Vi började med att åka till Sea Sea för att söka efter en stege till båten men hittade ingen. Sen hittade vi en annan kul butik med båtgrejer i massor. Ingen stege blev det dock.

Från Stavsnäs for vi ut mot Sandhamn och stannade där i några timmar. Hittade en massa fina kläder runt om i butikerna. De hade massor med Odd Molly kläder i en butik, hunkydory och lexington fanns det också. Det blev inget shoppat. Åt räkor på Wärdshuset, en stoooor tallrik full med räkor. Har nog aldrig ätit så många räkor på en gång.

Imorgon åker vi till Spanien. Hääärligt. Vi har haft lite otur med vädret på vissa av våra semesterresor men den här gången har det varit varmt och skönt. Hoppas att det håller i sig ännu i några veckor.




Nachos på väg till Sandhamn



Fina gamla båtar med massor med jobb för att få dem att se så fina ut.



Vilket land befinner vi oss i??





Hitta mig!!!



Fina vyer.



Härligt ställe.







Hela räkor, det är det bästa som finns. Med vitt vin, givetvis!

Helt enkel en varm och underbar dag!


IKEA, Barkaby outlet och hos moster Kino

Sånt har hänt här idag. Vi var en sväng till IKEA och shoppade det man brukar. Servetter, två små möss och lite annat tillbehör ;)
På Barkaby outlet så hittade jag en snygg skjorta i OM stil som var ca -70% så det var ett riktigt fynd.
Sen var vi hos moster Kino och tittade på deras fina hus och blev bjudna på god mat.

Igår gick vi omkring hela dagen i Gamla stan och tittade på alla möjliga småa gator. Var in i finska kyrkan och tittade. Var till PKhuset och Mathilde men hittade egentligen ingenting på rean. En OM jacka hittade jag på åhlens city men den kostade ändå 250e så just nu känns det lite väl maffigt. Skall åka iväg till Spanien och sen då jag kommer därifrån kan jag fundera lite på OM köp. Skall då ta en sväng till Humlegårdsgatan och titta på ev nyheter. Min käre man sa till mig igår -Du, man behöver faktiskt inte köpa nånting. Hehe... Ett gult stripenagellck hittade jag billigt på åhlens. Så jag skall fixa en ny manikyr innan jag åker iväg till Spain.

Första dagen vi var här i Stockholm var så väldigt varm. Vi åkte iväg till Robbans föräldrars båt och låg där och svalkade oss hela dagen. Leah simmade typ 10 gånger. Det var omöjligt att vara kvar i stan.

Imorgon skall vi ta en båttur ut till Sandhamn och käka lite där och gå omkring. Sen bär det av till Alicante via Skavsta, som verkligen inte är Bromma flygfält som jag fått för mig. Öööh, vad har jag tänkt egentligen??!!



Ruisrock och Maija Vilkkumaas konsert uppifrån



Konsert-pingla ;)





Finska kyrkan i gamla stan


På kvällen kom ingen mindre än jultomten på besök ;) Arto var så glad så!!



Capitain


ett gäng små möss inne på IKEA.



Leah visar upp sin korv.



Eila har med sin docka då hon shoppar.


Korpo hälsostation

Som jag kanske skrev i tidigare inlägg så började mitt halsont på tisdag morgonen efter en rätt så "levoton yö". Det onda fortsatte och fortsatte. Och idag så knde jag att det inte går längre och ringde till Korpo hälsostation till en alldeles underbar sköterska som fick inklämt mig klockan 13.20. Perfekt! For dit och blev undersökt och sa att jag har ont i halsen och öronvärk. Kom som tur ihåg att berätta om min "snuva" som jag hade förra veckan (tänker inte gå mer in på det här...färger och detaljer;) Och så tog hon med en såndär liten ultramaskin och kollade bihålorna och tadaaaa, där var problemet.

Så nu fick jag en 3-dagars antibiotika kur som verkar mot alla dessa symptom. Tog mina två första tabletter idag men de har inte hjälpt ett dugg, nästan tvärtom faktiskt. Kasnek har något med vår lilla båtutfärd att göra. Så här i efterhand kan man ju vara efterklok och säga att man inte borde ha åkt ut på sjön.

Anyway så måste jag bara säga att korpo hälsostation var superbra och apoteket i nagu skötte sitt. Så nu finns det inget annat att göra än att vänta på att man börjar må bättre.

Efter det så kanske mina inlägg blir lite roligare ;)








Härligt!!!


Semester och sjuk =(

Med min tur, så blev jag givetvis sjuk passligt till vår semeterresa. Tredje dagen av grymt halsont. Och alla ni som sa till mig att man inte längre får halsont efter att man tagit bort toncillerna, ni ljuger ju. Jag hade i går kväll precis lika ont som då jag tagit bort mina tonciller.

Ringde just till Korpo Hälsostation och skall in om en liten stund och konsultera en läkare och ta svalgprov. Hellre skulle man ju ligga i solen, men vad gör man.

Av våra semesterresor har jag varit sjuk största delen. Venezuela, Thailand nro 1 och spanien så åt jag antibiotika. Thailand nro 2 fick jag det först på plats. osv osv Maximal otur!

Jag blir säkert alltid sjuk då jag stressar så under vinterhalvåret och sen när jag äntligen får relaxa, då angriper det och fort. Skall till Stockholm på lördag så jag hoppas att det är bättre då.