Stockholm

NK och newport
Brömhults nypressade apelsinjuice
OM butiken på Humlegårdsgatan
Svenska tidningar så långt som ögat kan nå
Linda &co
Cubus med bra basplagg
Stockhome
Designtorget
Åhlens

Några bra saker med Swedens huvudstad!

Nu är vi på väg mot Vasa,sitter i bilen.Skall snart åka in till Stockman i Tammerfors men före det skall vi svänga in vid Ideapark och kolla läget.

Och jag kan säga att jag blev inte besviken på OM butiken. Två underbara skönheter blev det. En av dem hade jag siktat in mig på men den andra blev en surprise favorit. ALLDELES underbar!


Dagens nagel "Green green grass of home"





Provade det nya gröna lacket som Mini-LilSis-Isabelle hade köpt åt mig från Thailand och jag blev inte besviken. Det torkade rätt så snabbt och blev en underbar grund för denna "rutiga" nagel.

Imorgon blir det ett besök till Stockholm och OM butiken, träff med Linda & C/O och lite strotsa runt i the big city. Skall bli kul. Och för första gången på länge så väntar jag även på själva kryssningen ;)


Vintertider



Enorma mängder med snö på villan.



En osminkad Petra på villan. Det var varmt väder men ändå så frös jag som bara den. Hade glömt mina Sorelskor hemma så det var väl det som ställde till det.


Dagens nagel "gul symfoni"



 

China glace under, svarta noter och blommor gjorda med konad. Nu har Isabelle också beställt egna Konad-grejer så nu får vi börja låna plattor ;)



Har har jag nagelfix på bruna Isabelle som är nyss hemkommen från Thailand.



Stepmother, Isabelle och mina naglar.



Här fotade vi lite ute.



Isabelles Thailandssamling av nagellack. Imponerande =)


Klänningen

Här är klänningen som jag tidigare talade om, men den ser inte ut för någonting på den här bilden, men detta är enda bilden som jag hittade.


Odd Molly hösten 2010

Här hos Loves Molly hittade jag några bilder på höstens mollysar.





Härliga fäger och lite av det gamla molly. Jag gillar dessa äldre versioner med brunt, beige, grått och mycket stickat. En såndär lång Lovely Knit skall jag ha! Kappan är också fin och till skillnad från de flesta så gillar jag päls väldigt mycket och kan bra tänka mig att köpa en sånhär. Priset då är ju en annan sak.

Vi skall ju med A till Stockholm snart och då skall jag ta mig en sväng till OM butiken och se mig om lite. Har en grej som jag skulle vilja ha, men om jag känner mig rätt så ändrar jag mig sen där i butiken. Det har hänt förr. Vi får se vad jag kommer hem med!!!


Städparty på söndagen

För ett tag sen bestämde vi oss med några kompisar för att börja träffas en gång i månaden. Det blir så sällan nu att man träffas eftersom vi har så mycket jobb osv. En fördel med detta är ju även den att man måste städa före partyt. Nu var det vår tur och vi städade och fixade och sedan kom gästerna som fick:

Förrätt

Getostbrunchettas med rabarbersås
Mozzarellatomater

Huvudrätt

Bakad potatis
Skagenröra
Bacon-vitlökssås

Efterrätt

Vaniljpudding-mascarpone-kex-blåbärsefterrätt









Och så här såg jag ut:


Dagens nagel "Sealife a´la mermaid"




Alice in wonderland

Ville åka till ritz och lyssna på den underbara kören. Sen som man är så var det slutsålt. Så det blev ett besök till biografen och Alice i underlandet.



Jag älskar sagor, prinsessor och slott. Mitt slutarbete baserade sig på detta. Om jag skulle få göra om mitt slutarbete så skulle det vara MER! Större! Mera klänningar, mera slott och mera färger.

Filmen var härlig. Kläderna otroligt välgjorda och i underbara färger. Den klänning som jag gillade mest har jag ännu inte hittat nån bild på. Måste google vidare.

Helena Bonham Carter var otrolig med sitt BAUTA huvud. Johnny Depp brukar inte vara min favorit men i den här filmen var han duktig och vilka ögon sen. Katten var underbar med sina turkosa ränder. Bäst av allt var ändå alla de fina kläderna, speciellt klänningarna. Tänk att få gå omkring i såna!!

Edit. Här kommer nu våra fina bilder från biografen ;)
En av mina elever sa att hon också gillade den fina klänningen som Alice hade då hon var "Stor", måste hitta en bild.




Me want Friday fortsätter



Thomas Sabo


Vill ha en fredag som denna















Lite vill ha saker. Bilder från riviera maison, lexington, HM, Gant och en bild från bostadsmässan som var i Vasa 2009.


En till molly är här



Nu får det räcka för en stund! Skall till Stockholm den 27.3 på en snabbvisit och då tänkte jag ta mig en sväng visa Odd Molly butiken och Mathilde och se om något plagg får komma med hem =)

Positivt med denna molly är att jag kan ha den på jobbet. Då man undervisar teckenspråk och tecken som stöd så måste man ha mörka kläder på sig för att händerna skall synas ordentligt. På senaste tiden har jag nog brutit lite mot detta. Men nu har jag ju denna skönhet att använda!!!


Kvällsjobb

Mina kvällar går i stort sett åt till att jobba. Väldigt sällan har jag tid att göra något annat. Sommartid är det bättre och nu då det börjar kännas som vår därute så vet jag att sbart behöver jag inte sitta och jobba alla kvällar.





Ingen annan skulle nog förstå sig på mina konstiga anteckningar. Det är roligt att undervisa men kräver en hel del planering.


Kvinnodagen

Kvinnodagen till ära hade vi bestämt på jobbet att vi skall fira "Tyttöjen päivä" och alla flickor fick klä sig i kjolar och ha smycken om de vill. Vi vuxna också givetvis! Och ifall någon "aktivist" underar när "Poikien päivä" är så kan jag ju meddela att det är på torsdag, det måste ju vara rättvist!

Så här såg det ut sent igår kväll.



Och så här i morse ;)





Känner mig som Alice i Underlandet av någon anledning. Använde Konaden och gjorde Hello Kitty tryck på flickornas naglar och de var så nöjda. De har dock lite små naglar så halva bilden hamnade utanför.

(Dags att tvätta badrumsspegel *rodnar*)


Söndagen







Här gör jag mig redo för en shoppingdag ute på stan. Velvet Googalong från OM, skor från Mekka (älskar den, kommer att vara förstörd den dag då de går sönder), väska från H&M och Jacka från Aukia.


En söndag i månaden har gjorts till en shoppingdag i Vasa och då brukar jag passa på att åka in till stan. Denna söndag var det klokt att åka in. Det fanns nästan inga människor någonstans och man fick superbra betjäning överallt. På många ställen var jag den enda i hela butiken.

Besökte Blossom i Rewel Center och inhandlade en påsksak som ni får se senare.

Då jag for till stan började det snöa och då jag for därifrån såg det ut såhär:



Nu längtar jag efter våren!


Dagens nagel "Akvariekärlek"

Igår kväll blev jag inspirerad att använda mina nya nagel imageplates.





Grunden är gjord med Essies Sag Harbour. Det ljusgröna med Zoyas lack, det neongröna med kiss och sjöhästen är ett gammalt lack från depend som är så där passligt tjockt som det skall vara då man använder Konaden.

Åkte iväg ut till skärgården och Jannes Saloon idag. Vädret var extremt vackert och min plan var att skida en stund. Träffade Pia och Ronnie och satt en stund med dem och drack varm choklad i solskenet. Sen dök det upp fler vänner och bekanta och vi stod ute och pratade länge. Sen ett tu tre dök det upp moln från ingenstans och det fina vädret var som bortblåst. Det blev inget skidas för min del pga dimman som smög sig på. Körde hem tillbaka och har nu spenderat kvällen framför datorn och tagit det lugnt.


Tappokeikka

För er som undrar vad en tappokeikka är så är det en sån "resa" var man helt enkelt blir så slut att man känner sig död. Man är såå slut att man inte orkar någonting. Såna resor gjorde A och hans kompis Mikko då A ännu var aktivt med i VMPY. Igår var vi hemma hos Mikko, Katja och deras dotter Helli. Vi åkte dit 17.30 och var hemma klockan 01.00 och jag skulle vara på jobb 08.00, så för mig är detta en "Tappokeikka"

Söta Helli, Pappa upp i dagen



Gårdagens outfit:





Kapp Ahl vintage stories vackra spetsblus, OM spoiler och min nya underkjol från Aukia av märket Cream som kostade ca 35 e och är därmed enligt mig ett budget fynd.


Omgivningen



Det kom lite snö för någon dag sen.









TGIF

Turkisk Peber, en nagelblogg och naglar som matchar inredningen. Kan det bli bättre! Ja just det och så är det ju fredag.


Molly nummer två är här





Återigen ett snabbt prov genast då jag kom hem, så ursäkta röran.


Det kom ett brev och en dagens nagel

Det kom ett brev från frankrike innehållande bla följande:





Japp det är Hello Kitty ni ser. Är inte själv en så stor fan men ungarna på jobbet kommer att älska det här ;)



Lite Hawai tema



Halloween, det är väl snart??

Arto kom hem från Spanien och som present fick jag detta:



Så nu får jag sniffa mig fram till nya dofter.

Och sist min dagens nagel som blev så fin att den fått vara det hela veckan.




Det kom ett paket



Och den är underbar.

Här kommer en till bild som jag tog i all hast då jag slitit upp paketet. Den är för tillfället på balkongen och vädras. Den hade bott i ett aningen äldre hus.


Välillä suomeksikin jotain, Lapsuudenmuistoja

1. Missä ja koska synnyit?
-Vaasassa, kauan kauan sitten

2. Onko sinulla sisaruksia?
- Kolme pikkusiskoa + kaksi bonussiskoa

3. Olitko päivähoidossa vai kotihoidossa?
- Irenen luona ja sen jälkeen eskariin päiväkotiin

4. Oliko teillä lemmikkieläimiä?
- Minulla oli undulaatteja ja kaloja. serkun kanssa meillä oli yhteinen hamsteri.

5. Muistatko aikaa, kun ei vielä ollut lapsilla turvaistuimia, vaan keikuttiin etupenkkien välissä tai tapeltiin sisarusten kanssa siitä, kuka saa istua edessä?
- Muistan, valitettavasti. Olin nukahtanut takapenkille ja jouduttiin jarruttamaan nopeasti ja minulta meni etuhammas monta vuotta liian aikaisin, joten minulta puuttui hammas kauan.

6. Oliko sinulla mielilelua?
- Frida Tomasine nukke

7. Muistatko mitä sinusta piti tulla isona?
- Eläinten hoitaja tai lentoemäntä

8. Olitko ns. näkymätön kiltti lapsi vai jokapaikan apina?
- Ehdottomasti apina!

9. Kuljitko pihoilla leikkimässä, kotiavain kaulassa roikkuen?
- Jepp, mutta hukkasin aina avaimet.

10. Nukuitko valot päällä?
- En

11. Lempi lastenohjelmasi?
- Peppi pitkätossu, ronja ryövärintytär ja Fem myror är fler än fyra elefanter.

12. Muistatko ensimmäistä koulupäivääsi?
- En oikeastaan. Parilta pojalta tuli verta nenästä, tais olla Janne ja Lasse. Ja silloin löysin Pian!

13. Keräilitkö jotain?
Keräilin vaikka mitä. Romua! Kiiltokuvia, karkkipapereita, kuminauhoja, nuppineuloja, kumeja...

14. Mikä oli lempiaineesi alaluokilla?
- Piirtäminen. En ole oikein ikinä ollut koulutyyppi.

15. Olitko koulukiusattu tai -kiusaaja?
- En oikeastaan kumpaakaan.

16. Mitä harrastit?
- Romunkeräämistä.

17. Ystäväsi?
- Pia, Anna, Marie ja Mia.

18. Mieluisin muistosi jostain ensiluokkien tapahtumasta?
- Muistan oikeasti niin vähän. Oli hauskaa leikkiä hammaspeikkoja metsässä ja pelätä hammasharjaa.

19. Minkälainen oli ensimmäinen opettajasi?
- Eva, rauhallinen ja erittäin sopiva ekaluokan opettaja.

20. Oliko vanhemmillasi tiukka kuri?
- Ei erityisen

21. Miten perheesi lomaili?
- Lomailimme muutaman kerran kreikassa ja espanjassa. 

22. Lempiruokaasi natiaisena oli?
- Mikropizza, suklaavanukkaat ja lätyt. Olin ERITTÄIN nirso. Kurkkukin meni ja kanelisokeri korput voilla. Ja liha, pelkkä liha. Siinä ne kai oli. ai niin ja tietenkin kaikki karkit. Varsinkin ne jotka oli ostettu Biggs grillistä!

23. Tupakoitiinko teillä sisätiloissa?
- Mommo ja Moffan luona sitä tehtiin kyllä.

24. Mitä asioita pelkäsit?
- Namusetää mustassa kuplassa.