Önskar det vore sommar nu...

Önskar det vore sommar nu...
Vilken bild alltså...denna är tagen för ganska länge sedan. Men jag älskar dessa kvällar då solen går ner bara för en stund och så blir det ljust igen snabbt. Och det bästa är ju ifall det inte finns några myggor. Var på detta samma ställe igår, stod på samma ställe oxå, men det ända jag såg var vitt så långt ögat kunde nå. Och det blåste så det var bara att gå in.
Min kompis Elina har varit här fre-lördag och vi har haft jättekul. Var lite på krog, åkte runt i skärgården och så. Skitkul!
Nu är det söndag...boring...men har bara EN undervisning nästa vecka för att det är sportlov. Så jag kan ta det lite lugnt. Men vad jag skall göra idag...det vet jag nog inte! Det är lite väl grått för min smak, solen skiner inte och det är nog ganska kallt. Måste nog ringa till nån och se vad som händer!...nej vänta nu skiner ju solen...lite i allafall!

En söndagslista!

Plagg jag är mest trött på: Pillihousut och tights
Plagg jag inte skulle kunna vara utan: För tillfället är det nog mina skoterbyxor och A´s jacka pga kölden. Men lååånga tröjor gillar jag och snygga skor...
Jag vill helst ha: En garderob var allt passar med allt, med mycket fina märkeskläder och fiiina skor!
Viktigast/attraktivaste kvinnliga egenskapen: Humor
Viktigast/attraktivaste manliga egenskapen: Humor oxå...tråkiga killar är ju inte roliga
På girltalk.se finns
artikeln "mest avtändande hos svenska män". Mest avtändande är: Snus??? Nää jag har inte läst den så jag vet inte, men grym tobakslukt, skitiga kläder och flotit hår e ju ganska åckligt!
Tre bloggar jag läser dagligen: dolcevita, redeye och en bröllopsblogg
Tre bloggar jag gärna liknar: Ingen...jag är nog bara jag...
Vad vill jag veta om andra men inte vågar fråga: Jag är ganska nyfiken men jag frågar inte så rakt saker av folk iallafall.
Gör mig glad: Familj, vänner, fester, god mat, skärgården, båtar, fina kläder, våren, sommaren och början av hösten. Beck-filmer, resor, titta på foton, då jag fotat nåt riktigt snyggt, då barnen säger nåt roligt på jobbet, då alla är sams, att köra bil, fina bilar, roliga böcker, bra musik, sa jag ren mat? Älgar gillar jag oxå...
Den största orättvisan: Svårt...men kanske varför vissa får barn utan att knappt göra nåt och andra kan inte få alls. Eller varför vissa får ALLA sjukdomar och vissa lever tills de är 100 år.
Tv program/serie som jag gillar bäst: HOUSE, Greyn anatomia...de är de som jag tittar på för tillfället. Strömsö har jag inte sett på typ 100 år då det kommer på så konstiga tider!
ord som bäst beskriver min blogg: JAG
ord som bäst beskriver mig: Social
ord som jag skulle vilja att andra beskrev mig med: Kul
Är jag en typsik "bad boy kvinna"? Jag vet inte riktigt vad som menas...men nej jag faller för SNÄLLA killar och jag beter mig själv rätt så snällt!!!
Jag vet att jag är kär när: Vad jag än gör, vart jag än tittar så finns han där!
replik som får mig på fall: Finns nog ingen sån...hahah det pågår en fest i min bralla och du är inbjuden hahahahahhohoho...skämt....
tre bloggar som jag vill ska göra detta formuläret: ingen behöver göra det...men det kan ju bara inte heta detta formuläret det måste ju vara detta formulär....?

Igår (ok int igår men förra året)

Igår

Så här fint var det nog inte på isen igår, men roligt var det! Jag och Bona var och shoppade lite på stan och kollade på en "street ishockey" match. Sen gick vi till Albertos på pizza, helt ok, lite salt bara. Shoppade en "kietaisumekko" och en svart snygg tröja som man kan ha på krogen. Väldigt naiz. Sen via minimani (var tvungen att köpa en fleecefilt med båtmotiv på =) Sen till Esso var vi träffa Grizen och sen bar det av ut på isen. Det var min första gång i år på isen med bil...spännande...jag var nog skiträdd, men så tänkte jag att ifall Matias har plogat vägen ända fram till Saloonen utan att gå under så kanske jag oxå klarar av det. Det gjorde jag *huhuh*.
Väl framme fanns en massa bekanta och det var ju jättekul. Sen skulle vi åka hem och då for vi en sväng via en av våra stamkunders villa. De hade fått gjort jättemycket sen jag sist var dit och det var riktigt fint. Och stort! Fick träffa en massa stamkunder så det var ju kul...inte ALLA förstås, men en del! Så kom frugan i huset in till stan med oss och jag for hem.

På kvällen kom A hem och vi for till stan och äta. Jag ville, som vanligt, till Amarillo och det blev det. Först väntade vi på bord i ca. 10-15 min. Hon som förde oss till bordet var en kund som var på Saloonen hela midsommaren och hon kom ihåg mig (har väl tecknat nån sång på Teckenspråk åt dem eller nåt annat galet =). Nåå...sen väntade vi 15 min på att få beställa och ytterligare 45 på maten. Samtidigt som vi fick maten fick vi oxå "förrätten". SAMTIDIGT som maten...och så hade de glömt min cheddarost sås. *aaaargggggg* Men vi tog med oss förrätten hem och fick kaffe till och personalrabatt...så det var nog helt ok antar jag. Tur att jag inte var hungrig som en varg!
Sen då vi ätit etc så tänkte vi att vi far till Filmtown och hyr en film, men då gick vi via ett bord var Piiidör och Matti satt och då lämnade vi dit hur länge som helst och jag skrattade så som jag inte gjort på länge. Fan vad kul man kan ha fast man är nykter. Matti berättade om sina problem med wc:en...gud va jag garva. Och snälla Piidör har lovat att ev fota på vårt bröllop lite, i kyrkan och så PÖÖÖRfekt. Jättekul att träffa gamla kompisar!
Idag har vi varit på bröllopsmässan i stadshuset. Helt ok. Snygga klänningar och frisyrer etc. Hittade oxå några möjliga cateringfirmor som ev skulle kunna bli bra!
Sen var vi till Vallgrund efter bilen och via Berny´s och träffa A´s arbetskompisar. Sen via A´s föräldrar hem och nu borde jag planera min kommande veckas undervisningar för fullt men neeeej här sitter jag och bloggar och tänker på HEEELT ANDRA saker. Fy för mig...nej nu skall jag gå in i undervisningens värld och sen i drömmarnas land!!!

Lördag morgon

Det blev ingen guling igår utan två vanliga på Dallas istället. For dit med Bona, rätt så mycket känt folk. M&M varoxå dit en sväng. Kul med lite socialt liv för en gångs skull. Sen körde vi en liten sväng i västervik och gerby och sen for vi hem. Var väl hemma mellan 00-01 tror jag. Helt ok alltså, jag behövde lite socialt liv. Nu känns det mycket bättre med allt!

Idag skulle vi få gäster från S-joki men de kommer inte heller så nu skall jag försöka hitta på nåt! Men se ni det ordnar sig nog!!!

Bläää

...så känner jag just nu. Det är fredag och klockan är 21.28 och jag sitter hemma framför datorn. Vaddå gammal liksom. Emma frågade om jag blivit gammal....jeppp! Det skulle finnas så mycket KUL som man skulle kunna göra nu, men här sitter jag. Talade just med Bona och han föreslog att vi skulle fara till Dallas på en...och det var ju precis det som jag hade tänkt föreslå åt honom. Vilken telepati alltså. Men vi får se om han orkar då han kommer från jobbet. Och jag är nu verkligen inte bästa sällskapet just nu. Jag är på dåligt humör och skulle bara vilja fara bort från denna stad en stund. Efter Thailands resan var det ganska ok att komma tillbaka och jobba men nu så känns det som om jag behöver semester igen. Jag skulle kunna åka iväg på SPA...ööh det är nog inte riktigt min stil men varför inte. Om några veckor har jag en kurs i Tammerfors så då slipper jag bort lite, på jobb visserligen men iaf. Och nu verkar det som om jag känner en stor del av de som kommer dit, eftersom vi var på läger samtidigt  i somras, så det låter som att det blir en trevlig helg. Det hoppas jag innerligt!

Nu tror jag att jag skall ta en lonkero och varva ner lite från en grymt stressig vecka. Jag norde ha en guling i kylskåpet så jag tror att jag skall ta den...den hålls ju kall nu då vi inköpte såndär "coolers" i Thailand. 

Jo, det skall jag göra, ta en lonkero och "dream me out of this town" (konstigt...jag som annars trivs så bra här)  

En till bild...Under ytan!

En till bild...Under ytan!
Här tillsammans med Persbrandt

Johanna Sällström

Johanna Sällström

Läste just i en blogg att Johanna Sällström har dött, 32 år gammal. Jag brukar inte reagera starkt på något, men de roller jag har sett henne i har hon gjort med glans. Här en bild från någon av Wallander filmerna, som för övrigt är definitiva Petra-filmer, precis som BECK filmerna. Har länge tänkt med A att vi skall se alla i rad, men det har inte blivit av. Nu skall det bli det!

Tisdag...

...är det idag. Har gått mycket snabbare på jobbet nu när vi haft lite mer folk. Men nu börjar personalen droppa en efter en...jag skulle oxå varit sjukledig förra veckan men jag hade ingen feber så jag gick dit iaf. Jobbar resten av kvällarna denna vecka men ikväll borde jag vara ledig...man vet ju aldrig vad som dyker upp ;-)

Nu blir det iaf matlagning med thai och basmatiris och nåt kycklinggrejs...får se vad jag rör ihop...e bra på sånt!

Ei muuta!

James Bond Island

James Bond Island

Jag och Dino i Dinopark

Jag och Dino i Dinopark

Hey yaaaa!

No nu är bloggen som sig bör igen! Rosa och fin!

He e kallt i Finland idag...svinkallt! -21 för tillfället, men kallare skall det bli! Har århundradets förkylning oxå. På jobbet har vi borta hälften av barnen i feber, öroninflamation och gud vet vad! Jag har hostat två nätter så att jag nästan inte kunnat sova (ingen annan för den delen)...så vi får se hur länge jag orkar vaka på nätterna och vara på jobb 10h per dag....kroppen säger stopp någon gång...

Nu skall jag lägga in några bilder från vår resa! "minulla on ikävä....minulla on suunnaton ikävä THAIMAATA" 

Hemma igen och bloggen är konstig...

Inte härligt att vara hemma igen. Svinkallt, fjällar som en fisk osv osv....vill tillbaka till Thailand till + 32 grader och solen. Får väl vänta lite innan jag åker på resa igen!

Har börjat jobba igen och det är fullt upp redan. Hela februari och mars är ganska jobb fyllda...tom så fulla att jag hoppas att en kurs inte blir av (fy vad fräck jag är) och om det går "dåligt" så jobbar jag 3 helger på raken vilket betyder att jag jobbar väääldigt många dagar i sträck..guud alltså vad jobbigt!!! I April så lättar det och sommaren är ännu ett stort frågetecken...men jag tror nog att det oxå börjar ordna upp sig så småningom...måste fundera lite till...

Nu är det bara att börja gå och lägga sig och sen imorgon jobba jobba jobba....