Vädret, sofflös, kräftsugen...

Vädret är skit. Det är kallt och det värker i mina leder.
Om jag vill titta på tv så måste jag sitta på golvet eller i en inte alltför bekväm stol. Not nice.
Jag är sugen på kräftor och fiskpinnar. Inte tillsammans, men så där skilt för sig. Men jag skall äta fiskpinnar imorgon och kräftor på lördag så det ordnar ju sig.
 Jag kan knappt vänta på kräftorna.
Jag har lovat att baka en paj till vår villavslutningsfest/kräftskiva. Det får bli en västerbottenostpaj, det läste jag på svenska websidor att är "måste" på kräftskiva. Så nu skall det testas.

Har gått omkring och sjungit ABBA låtar ända sen jag var och såg mammamia. Youtube är perfekt för där finns största delen av låtarna så det är bara att gå dit och lyssna. "mamma mia here i go again..."

Nu skall jag höra på abba och hmmm...fundera på kräftrekvisita till helgen...kanske...

Sofflösa

Just nu är vi väldigt sofflösa. Eero köpte vår soffa för det mäktiga priset av 20 euro. Så nu sitter vi här...nej vänta vi sitter inte, vi ligger på vår nya matta. Den skulle vi inte alls ta fram ännu. Men det ekar så förskräckligt i vardagsrummet så det hjälps inte. Som tur jobbar A i esbo en tid framöver så kan jag sitta i vår enda länstol själv, behöver inte slåss med någon om vem som skall sitta i den.
I går beställde vi vår nya soffa och "rahi" (fotpall på svenska?) och idag beställde vi vårt nya tv-bord. Soffan väntas vara klar om ca 4 veckor. Hmmm...sofflös i 4 veckor, kul!!!! Under den tiden hade jag dock tänkt att jag skall riva ner tapeterna i vardagsrummet. Och fundera ut den kommande färgen på tapeterna/målfärgen på väggen.
Sen skall det ju planeras lite för villavslutningen oxå. Hittade alla mina urklippta kräftor idag så de skall med till Z´s villa. Och röda servetter som jag köpte på ikea då jag var i åbo.

Jag vill att detta skall vara mitt vardagsrum!!!!

Och ett par nya arbetsskor behöver jag oxå...vill ha dessa...

Bild crocs.se

För att inte tala om en ny vintergarderob...ny jacka, nya skor, nya koftor...Och förstås en utlandsresa någonstans långt bort.....och och och......suck.....


Jaaaa just det jag glömde berätta att  vi igår kväll var och tittade på mamma mia....VÄÄÄLDIGT bra. Jag tycker om att se musikaler live men detta var en riktigt bra film musikal och största delen av ABBAs låtar fick en ny innebörd. Och alla dessa underbara skådespelare...meryl, pierce, stellan och colin. Och sjunger gör det oxå.


Kluven

Hjälp jag är kluven i mindre bitar. Vad handlar min blogg om egentligen??? Mode...nej, inredning...ibland, politik...absolut nej. Vardag kanske? Hmmm....Livet kanske....Nån som vet?

Här blåser jag i varke fall såpbubblor och det har jag aldrig bloggat om förr, tror jag. Kanske om Leahs såpbubblor, men aldrig mina egna.

18.08.2007


Här en bild från vårt bröllop, dock en konstigt suddig en. Har nu varit gift i 1 år och några dagar. Tänk vad tiden går snabbt.

Asko

Vi var till Asko idag och har nu kommit överrens om både soffa och tv-taso. Nu fattas det bara en ny färg på väggen och någon som vill köpa vår gamla bokhylla och soffa. Bokhyllan kostar 120 euro och då ingår soffbordet (i samma serie) och soffan kostar 20 euro. Så först till kvarn! Vi kommer att beställa soffan inom en snar framtid så vi är beredda att vara utan ett tag. Kasta en madrass på golvet bara och ligga och titta på tv.

Väggen och färgen är ett svårare kapitel...men det löser sig, saker och ting har en tendens att alltid ordna sig på något sätt.

Här är alltså soffan vi tänkt oss men i ett annat tyg!
Bild: Asko.fi

Sommaren lider mot sitt slut

Så är det faktiskt. Får hoppas att det blir en snörik vinter i år. OK, det är ju inte ens höst ännu egentligen. Men det känns så pga blåsten och det allmänt kalla vädret.
I går började jag på mitt nya jobb. Det är helt ok, men lite weird är det förstås då ALLA är nya. Känner ingen i huset från förr. Men det har gått riktigt bra och bara man kommer igång så.
Helgen var URTRÅKIG. Jag hade en känsla av att jag varken såg någon eller pratade med någon. Har bara farit av och an hela sommaren så detta var egentligen det bästa, har jag kommit på så här i efterhand. Jag har tvättat byk, gått igenom HELA (nästan) arbetsrummet och har ordnat, fixat och donat. Och så har jag gått igeom hela garderoben och kastat bort och satt i påsar åt mina syskon. Så får de ta dem eller kasta dem! Köpte rätt så mycket i Paris å Stockholm så nu ryms de in i mitt skåp. Nu fattas bara några nya koftor till vintern. Skall inte köpa en massa billiga som noppar sig efter första tvätten utan försöka shoppa lite bättre märken och mer sällan from NU!


Den här skulle jag vilja ha i vinter.
Bild: peak

Liknande jacka från Columbia.com

En Sanning

Här kommer nu en "sanning" om mig. Men måste först berätta varför jag berättar den. Var en sväng till Emma å Joni idag och fick med mig en minst lika stor hög med tidningar som den som jag fört dit. I denna hittade jag t.ex. en cosmo från början av 2008. Och då jag satt och läste denna och började fundera på ett inlägg jag tidigare skrivit om alla MÅSTEN som finns.

Alla dessa -ät fisk tre gånger i veckan, smörj in kroppen med fuktigivande creme varje gång du duschat och fan och hans moster. Suck. Nååå, detta är ju Cosmo så där finns allt det en ung kvinna behöver veta. Av någon anledning fastnade jag för en "myytinmurtajat" artikel som behandlade olika myter och så bredvid så står sanningen. " Kasvovesi on pakollinen osa ihonpuhdistusta". Jahaa tänkte jag...men men men jag har ALDRIG använt ansiktsvatten (eller vad f*n det nu heter på svenska), NEVER EVER! Varför i hela fridens namn skulle jag göra det???? Och det sjuka är att på detta påstånde så borde man kanske skriva -Nej det är inte en "must" grej för din hy eller -Jo du måste använda! Istället förklaras det ympäripyöreästi om att de flesta använder för starka ansiktsvatten och bla bla bla. Men om man har torr hy så får man stå över så att det inte blir värre. Suck!
Men jag använder ju fortfarande inte något ansiktsvatten. Detta är sanningen!

En annan sanning är att jag inte gör inpackning 1 gång i veckan. Jag gör heller inte mina fysioövningar varje dag. Jag stryker inte lakan, måste erkänna att jag stryker ingenting eftersom det är det tråkigaste man kan göra.

Däremot så köper jag aldrig färdiga lasagneblandningar, utan gör alltid detta från början. Skulle heller inte köpa köttbullar färdiga utan de vill jag göra själv. Lägger ner en oändlig tid på mina naglar, mycket mer än de flesta. Pia sa en dag att du orkar fixa med dina naglar. Det är sant, men då har jag heller ingen hund som jag går ut och går med varje dag. Jag kan använda denna tid till att fixa mina naglar. Sen spenderar jag alltför mycket tid framför datorn. Som nu t.ex. klockan är 21.04 och det är lördag kväll och här sitter jag och skriver ett blogg inlägg som säkert ingen läser. Patetisk???

Det blev mer än en sanning tydligen.

Lista

Några filmer du rekommenderar: Sex and the city-filmen tyckte jag om. Pretty Women och Dirty Dancing kan man alltid se fler än en gång.

5 band/artister som du gillar: Josh Groban, Celine Dion, Johanna Kurkela, MLTR och hmmm borde kanske nämna någon svensk oxå...hmmm....Alfvengren kanske.

En lite udda maträtt som du rekommenderar: Pepparkakor och blåmögelost...kanske inte så udda men gott!!!

Favoritfärg: Turkos, svart och rosa.

Några manliga skådisar/artister/modeller som du tycker har skön utstrålning: Persbrandt, Stormare, Connery

Några kvinnliga skådisar/artister/modeller som du tycker har skön utstrålning: Winslet

En bok som du rekommenderar: Den vidunderliga kärlekens historia

3 parfymer du gillar: Nästan allt med Naomi Campbell, av någon underlig anledning

Hur ser din morgonrutin ut i badrummet: Borsta tänderna, lite mascara and off we go...

Vad äter du oftast till frukost: Ett glas vatten, en smörgås bestående av smör och ost. Eller helst bara med smör.

Tatuering, hiss eller diss? Har ingen...kanske någongång.

Favoritljud? Musik, härliga toner av Groban.

Något annat som du vill tipsa eller berätta om: Jag behöver ungefär 20.000 euroa att renovera för!!!!

Konstens Natt

Igår var jag på konstens natt. Tyvärr så var vädret lite dåligt, men det var ändå en hel del folk ute. Hörde på gubbrockarna, såg dem inte eftersom vi satt vid ett bord på strampen. Sen gick vi till Tikanojas konsthem och såg deras skoutställning. Det fanns så många häftiga skor där. En del var såna som är gjorda enbart för "konstens skull". En del var från 1700-talet. Och en del var t.ex. Minna Parikkas. Så det var blandat av allt möjligt. Mest gillade jag ett par helt vanliga svarta pumps som hade "fläckar" på sig som liksom tagit-med-en-pensel-och-bara-kastat-dit. Och förstås så gillade jag de gamla skorna som blivit väggkonst.
Efter detta år jag å Pia lite vofflor, Anna kolla på plancher. Sen kom Bona och vi gick hem till Pia och tog bilen hem. Helt ok kväll. Men jag kommer ihåg de gånger då det varit en av de varmaste dagarna under sommaren. Nu hade jag på mig långkalsonger för att klara av det ;-)

http://www.tikanojantaidekoti.fi/kuvapankki/kuvapankki.html  Här kan man hitta bilder på en del av skorna. Det var så stränga regler med kopiering etc att jag inte vill lägga in några bilder här.Bostadsmässan i Vasa 2008


Här ett väldigt fint minibadrum. Lite lantstil. Me like!

Jacuzzi....med havsutsikt...vill ha

Vardagsrum.

Kolla in taket, skithäftigt.

Svart bastu

Sovrum med väggord. Har funderat på ett väggord till båten. Skulle gärna ha ett hemma också. Hmm var???

Detta är mitt favoritvardagsrum. VILL HA!

Pool på bakgården.

En till miniwc. Denna heter Petra. Väldigt bra namn ;-)

Detta var väldigt fint men ger lite intryck av att vara tråkig. Jag saknar en färgklick av något slag. Lite turkost kanske?


Här var också en fågeljuttu. Jag gillar ju de där stjärndynorna jag :-)

Denna var lite speciell med grått å rött och en liten nyckelpiga på stenarna.

Inredning by Casa.

Urhäftiga stenar.

Gillar tavlan och dynorna men INTE de blåa.

Gillar vass-juttun där. Och glasburkarna...

Här är en bild över egnahemshusen på området. Från allra första början har jag gillat det röda Emmi-huset men när jag kom in insåg jag att det inte alls var min stils hus utan ett riktigt Somppi hus. Hela familjen Somppi skulle kunna flytta in där ;-) Sååå deras stil. Själv gillade jag torni talo = huset med tornet. Häftigaste köket fanns i det som är näst längst bort med vitt och svart. Det hade han från Inno inrett. Det var fint. Sen Uutelas hus det blåa (tv-huset) gillade jag pga. vinkällaren och stjärnhimle-jacuzzin.
Om jag realistiskt skulle välja ett hus så väljer jag Kastellis aika.

Over and out.

En lista för en gångs skull ;-)

1) Vad åt du till frukost? Jag åt ett bröd med ost, ett glas vatten och lite jogurt med mysli.
2) Lägg ut den senaste bilden du tagit på dig själv. Hmmm...måste vara min facebook bild tror jag
3) Vem fick du ditt senaste sms ifrån? Mamma
4) Vilken färg har din dator? Alltså skalet...Svart
8) Yoga eller löpning? Nej
5) När var du arg senast? Idag då Kjell hämtade mig och berättade vad som hänt med båten de sålde. Fyyy faaan för skitstövlar som inte håller vad dom lovat.
6) Ditt bästa minne från skoltiden? Svååårt....hmmm...kompisarna kanske
7) Ditt sämsta minne från skoltiden? Matematik
9) Spaghetti Bolognese eller Oxfilé Provencale? Båda :-)
10) Vilka tidningar läser du regelbundet? amelia, inredningstidningar speciellt skärgårdsliv
11) Favoritkaraktär i deckare? Läser inte deckare men jag svarar Gunvald Larsson
12) Teveprogram du aldrig missar? Grey grey grey
13) Vem är du avundsjuk på? Jag kan berätta vem jag INTE är avundsjuk på. 1. Alla härliga människor som sitter i bussen på väg ända ner till h.fors 2. Personen som sikat till det ordentligt sen när Kjell får tag i honom!!!!
14)Din bästa revansch? E lite dålig på sånt
15) Din bästa chef ever respektive din sämsta? Sämsta är ju inte så svårt att gissa, det vet ni nog men bästa...svarar Hanna som jag hade som chef under denna vecka!!!
16) Mat du aldrig någonsin kommer att äta? Saltgurka
17) offentlig person som du skulle vilja ta dig ett snack med? Persbrandt
18) kaffe eller te? ej på båda
19) skostorlek?38/39
20) hur ofta är du på Ikea? Ganska sällan tyvärr
21) om du hade 5 miljoner över ....vad skulle du köpa då? En villa, ett hus, bilar (2st), En liten bostad i t.ex. Thailand och en hög med fina kläder.