Men vad var det egentligen som hände med Oskus öron????Tydligen fungerar inte bilden....Skall försöka fixa det. Träffade Rönnin idag och tänk...Kesmo-Finnen har ett namn också!!! Vem sku ha trott??? :-) Kanske bilden fungerar nu????

Midsommar 2008

   

Torsdagen 19.6
På torsdagen efter jobbet åkte jag hem via för att hämta sista grejerna och 18.00 kom Grisen och Osku och hämtade mig, Pia och Anna från Gerby stranden. Solen sken lite och det var ganska varmt. Maten var goooood och pojkarna hotta som bara den med sina verkkopaitan på. " Lööv is in the eer" Wester och Blondie trivs i sina vackra nätpaitor. Vi fick besök av Appla, Chrisse och Kine på kvällen och Kine var väldigt intresserad av fiskar så vi gick runt och kollade på dem. Hos Mynttis fick vi se väldigt stora fiskar....spännande. Sen kom Kine med i bastun och fick leka med FamilyDuck, vår väldigt vackra gummianka.

     
Fredagen 20.6
Fredagen började lite mulen (tror jag :-) Men mitt på dan började solen skina och jag fick till min stora glädje ta på mig mina midsommarkläder. På riktigt KJOL och TOPP på midsommar, utan långkalsonger! Vi låg nere vid stranden och tog det lilla lugna. Bona hittade en bra dyna...Christians mage. God mat igen, sill, nypotatis, sallad, vitt vin...solsken och underbara vänner...kan det bli bättre??? Oskar rodde iväg till en kompis villa. Han hade sagt att han skulle ro dit och det gjorde han oxå och tillbaka.... Elina pratade med sin kompis i telefon och Bona ville oxå visa att han var med.
Mamma, Kjell, Cecilia och Felicia var på besök en snabb sväng på kvällen och käka muurikkaplättar. Kjell och Tor funderade över båtar och om det blev nån deal...det vet jag ej! Senare bestämde vi oss för att gå igenom skogen till saloonen på en. Det gjorde vi. Vi hade turen att Beni förde hem oss senare men via sin egen villa så vi fick träffa Iris, Olli och Anttu också. Olli har blivit stora pojken och drog en trudelutt på gitarren. Duktigt skall jag säga. Innan vi får ville han berätta lite om sjövett åt oss och sa -Älkää jättäkö aivoja narikkaan! Men vi hade alla flytväst. Under tiden då vi var hos Tuoris så var Arto en sväng till Oskus villa. Och jag hann ej se honom :-( Tappara och Näsmans Tony var ut en sväng på natten.

          

Lördagen 21.6
Lördagen började med lite crocket, vissa spelade, vissa låg och läste tidningar och jag försökte att låta bli att sjunga medan jag lyssnade på musik (mp3= jobbigt för de runt omkring. Anna rodde runt "lilla ön" två gånger. Maten blev en härlig blandning av allt möjligt...men gott var det. Anna försökte göra liknande miner som Eddy the emu.
Dans på saloonen...genom skogen igen, denna gång var vi betydligt fler som gick igenom skogen. Denna gång hade jag inte gummistövlar så det gick betydligt bättre. Vi hade med oss våra flytvästar för vi visste att vBeni fixar hem oss igen. Vi gick till Uittos villa och pratade med dem en stund, sen via Familjen Fred (som inta var hemma) och vi har nu bildbevis på att vi varit där :-)
Nalle spelade på saloonen och båda delarna var öppna. Elina träffade Heikki, Karita, Fjalle och Eija och kom på att hon och Heikki hade gemensamma bekanta. Världen är liten! Kvällen var rolig, MÅNGA gamla...nej alltså många unga bekanta :-) som jag inte träffat sen förra sommaren var där och det var otroligt skönt att för första gången på 6 år vara ledig.
Då vi kom tillbaka till villan blev det kalabalik. Vad kan jag säga mer om det än att: Tänk efter innan du gör någonting! Älä jäta aivoja narikkaan. Uppför er som  vuxna borde!!!!!

  

Söndag 22.6
Dags att fara hem, båten fullproppad med burkar, väskor, människor och skräp. Vi hinner dock äta en ordentlig måltid dvs. ca 3-4 kg kött, 2 kg nypotatis, lite sill, majs och en väääldigt stor sallad! Gissa hur mycket som lämnade????


Avslutning

Tack till Mamma och Pappa Granqvist för att vi än en gång fick vara på er fina skäre. Man känner sig hemma där. Tack till Pia, Anna, Blondie, Wester, Bona, Elina, Grisen och sist me definitivt inte minst, till vår isäntä Oskar, som varje år "vill ha oss dit". Tack till alla som kom och gick, speciellt tack till er som gick...:-) Hehe...bra skämt så här på söndag eftermiddag.....

FamilyDuck
FamilyFresh
Skitigt
Vitt vin
Löv is in dö eer
Vaimon-piiiiip
Vita verkkopaitoja
Måst man drick på hede viise?????

Trevlig midsommar allihopa!!!!


Här lite svedu-midsommar....

Ha det så skönt!!!!

Uhuuuu...


Celine Dion (och lite Andrea) i Helsingfors förra veckan. Me like!!!!

Nu skall jag åka iväg och shoppa mat me Pia och Osku....mycke mat....

Snart är det midsommar...

...skall bli skönt att ta det lite lugnt. Dåligt väder bara...suck. Välkomna till Oskus villa alla bara.... :-))


Så här såg det ut förra året på midsommar. Osku i ringen, Matias kör, Bona å Grisen sitter på. Mamma å kjell kommer efter med vattenskotern. Ni kan ju undra var jag är...PÅ JOBB...var annars, men se i år så tänker jag inte jobba. Första gången på 6 år! VAD GÖR MAN PÅ MIDSOMMARN EGENTLIGEN????

Regn

Det regnar idag så det var ju en väldig tur att jag sov ända till klockan 13.00!!!

Celine Dion var superbra tycker jag, trots att vi satt väääldigt långt borta. Det var värt pengarna! Och så fick vi ju ett bättre rum på hotellet pga strul med bokningar. Och så fick jag shoppa lite på Gina Tricot. Och...Iguana har den bästa texmex maten jag ätit sen...jaaa...sen forever.

Igår var vi till nya biografen och såg Sex and the city. Jag tyckte att den var jättebra. Man visste ju lite vad som skulle hända, men ändå fanns det med lite oväntat.


Celine Dion tonight

Ikväll skall vi och titta på Celine Dion...så nmu är det bara att hoppa i bilen...jippiiiieee!

Pia och jag på Fiskets dag


Pia och jag bara älskar muikkuja. Så mycket att vi i dagens plastpenga-system var tvungna att gå till Anna för att låna 1 euro så vi skulle få lite muikkuja. Varför finns det inte flyttbara otto-mater som de kan föra till marknader etc var man inte kan använda sina plastpengar!!! Anyway, vi fick våra muikut och de var så jäkla goda. ( Tack Anna) Här står Pia och skall shoppa dem.

Liiite gälin

e min blogg just nu...de håller på att flytta omkring grejer och så så nu ser den emellanåt lite konstig ut...hmmm...

För....sedan...lite listor...

För 5 år sedan: Studerade jag för fullt
För 3 år sedan: Jobbade jag för fullt
För 1 år sedan: (snart) gifte jag mig
För 3 månader sedan: Fick jag fast tjänst
Igår: Gick jag och la mig klockan 22.00
Idag: Har jag varit på fiskets dag och köpt sik med Arto och lax med Pia. Och käkat muikkuja!!!
Imorgon: Har jag ingen aaaaaaning om vad jag skall göra
Om 1 år: Hmmm reser jag till Afrika????Tre saker som alltid finns i mitt hem:

Kyl: Ketchup, smör och mjölk
Skafferi: Pasta, konserver och cous cous
Handväska: Money =kort i mängder, lite smink och kalender
Sminkväska: Puder, mascara och en vit kajal
Badrumshylla: Tandborste, kam och tandställning
Tvättkorg: Har bara två...en vit och en svart...de färgade räknar jag ikke pikke pööö med och kastar i någondera
Skohylla: Där finns alla de skor som jag inte använder just nu!
Förråd: Julsaker, paketpapper och kökshandukar
Hjärna: Midsommar (pga Pia och Anna), vad skall jag äta om en stund och fy fan vad tråkigt man kan ha på en lördag!!!
Jackficka: Näsdukar, hårsnoddar och ett par fingervantar (ja, alltid...även på sommaren)
Kryddskåp: SVARTPEPPAR, basilika och malettköttkrydda.
Trädgård/Balkong: Blommor, dill och ett halvfärdigt staket.
Barskåp: Konjakkörs, vitt vin och lonkero.
Köksbänk: Skärbräde, salt och pepparkvarn, knivar
Fruktkorg: Gröna äpplen, bananer och en lök