Jag mötte BJÖRNEN på väg till jobbet idag...

Karhuu juoksee

Lugnt började min dag. Hoppade i bilen och körde iväg mot jobbet. Då jag närmade mig Roparnäs så såg jag en massa polisbilar och andra bilar och tänkte att: shit vilken stor razzia de har ordnat. Sen såg jag att i ett dike sprang en polis med vapen. Jaha...en fånge har rymt??? Nej, en björn springer på vänster sida av bilen, ca 30-40 meter från mig. Tur att jag hölls på vägen...shit vad skraj jag blev. Hann tyvärr ej själv ta bilder eftersom jag körde ca 80km/h.
Denna bild är tagen precis var jag såg björnen (tror jag) så min bil har precis åkt förbi eller är just på väg. Huhu huh säger jag nog....

http://areena.yle.fi/toista?id=1280236 jag kör förbi 1.29 (videon är ca 4.40minuter lång)

Bild. Yle.fi

Tack

Tack till Pia, Mamma och Pappa! Varför? Jo därför att för många år sen ringde Pia till mig en vacker dag och sa att hon står i Anttila och har hittat ett skitsnyggt älgtyg. Det är sista biten och det är billigt. Så förklarade hon lite hur det såg ut och så sa hon att skall jag köpa det åt dig? Det ser ut som ett riktigt designertyg, övertygade Pia mig i telefon. Ok, sa jag, köp det. Detta är FLERA år sen. Tyget var alldeles underbart och skulle bli vackra gardiner till lägenheten på Skolhusgatan, Kukka-Mommo skulle dö av avundsjuka =). Men det blev inte riktigt så. Jag sydde det aldrig då vi bodde i stan. Sen flyttade vi till Gerby och då skulle jag bestämt sy gardinerna. Det gick så långt att jag hade det liggandes på soffan för att påminna mig om tyget varje dag...men nej!

Min mor och min far är ju väldigt snälla människor som tror på sin äldsta dotter. Så när jag önskade mig en ordentlig Singer till julklapp så köpte de den åt mig, i kimppa. I hopp om att dottern skulle sy vackra saker. Hon sydden en så där halv vacker jeanskjol. Sen var det paus...på något år.

Men idag då jag kom hem från jobbet och hade gjort maletköttsoppa så sa jag till Arto att nu skall jag sy gardinerna. Sen tog jag fram tyget och vi konstaterade båda att färgerna är perfekta för köket. Jag dirigerade, Arto klippte jag började sy och vips har vi gardiner i köket.

Så tack Mamma och Pappa för att ni köpte en Singer åt mig som jag kommer att ha nytta av i många år framöver. Och tack Pia för att du förstod att Älgtyget passade just mig.

Tack!
image322

Snart är det midsommar...

Border Print Prom Dress
Och denna vackra klänning skulle jag gärna se mig i just den dagen. Men jag får väl dra över mig nå gamalt! Eller kanske inte gammalt men åtminståne med jeans under och fleecejacka på.

Bild asos.com

Bloggar på Dallas

Hej...nu sitter jag på dallas och bloggar, hur coolt e int he. Nu tycker arto att vi skall ta en regency som vi ska del på. Så nu beställde vi en pizza för vi e på Dallas. Sa jag redan att jag e på dallas????? Hehe

Idag har vi varit och flyttat åt Pertti å Monika, det tog 41 minuter och vi var ca 12-15 personer. Riktigt bra flytt om man säger så!!!! Nu kom Elina hit och vi skall käka lite pizza. Matti är oxå här! Imorgon blir det galaxfix för hela slanten!!!

Vappen is över

image319
Galax håller på att få en ny färg till sitt hjärta och övriga organ som behövs för att den skall gå framåt. Färgen är dock verkligen inte så där mintgrön som den ser ut på bilden.
image320
Här kan ni då se min bak OCH Galax nya färg...den är förstås urskitin just på denna bild men jaaa...ni får ett hum om hur den ser ut. Och ni kommer ju ändå inte ihåg hur Galax såg ut tidigare så här kommer ett bildbevis på att någonting verkligen har hänt!!!
image321
Så där ser ni...och pressun är på gång och den kommer att bli blå. Så det blir en riktigt FinlandsGalax nu med blått och vitt. Och så förstås hjärtat blir grönt. Inuti är den fortfarande precis likadan som förr, men jag hade tänkt mig att den skall bli vit inne och blåa madrasser och sedan så skall jag fixa dit gardiner så att man kanske någon gång kan tänka sig att sova i båten. Utan att vakna med solen i ögonen.

Igår var vi hos Pia och käka sallad och sen gjorde vi som alla rantaruottalaiset bör...drack skumpa på seaboy och sjöng lite snapsvisor oxå. Där var vi sedan hela kvällen och hade det riktigt roligt. Jag lärde mig en massa franska grejer ;-) Träffade lite nya människor och återsåg gamla bekanta. Mycket nice. Sen idag så for vi till Berny´s hela gänget för att fira min mammas födelsedag. Jag åt så mycket räkor att jag trodde jag skulle spricka. Men just nu känner jag att jag nog skulle få ner ett fat till, fullt med räkor. Imorgon är det arbetsdag för mig så det blir att gå tidigt och sova ikväll...som tur är det ändå fredag imorgon...och varmt väder är lovat.