Dag 12 och Bengtskär.

Efter en extremt kort natt (eller så är vi bara gamla) hoppa vi i bilen och for iväg mot Hangö. Jag sov över en timme i bilen. Hoppade på en båt som tog oss ut till Bengtskär. Vädret var alldeles underbart och det blåste knappt något. Guiden var superbra, han var ornitolog, freelance reporter, historiker och så samla han på olika vapen från krigstiden. Han visste allt om allt! Han visste precis vad som hänt när och var på Bengskär då ryssarna kom. Och vilka djur som växte var och var man kunde se havsörnar.

Jag vågade mig upp i fyren. Och det var inte så farligt för de var ordentliga trappor, inga såndär som man ser ner igenom. Utsikten var fin, fönstren häftiga och jag skulle ju nästan kunna tänka mig att jobba där. jobba en vecka och sen vara ledig en vecka. Perfekt sommarjobb.

Efter resan till Bengtskär åkte vi mot Helsingfors. Vi sov båda en stund i båten. Vaddå gamal!???

Checka in oss på holiday inn och for ut mot stan för att hitta lite mat. Det var inte så svårt, Iguana har stora och härliga portioner med tex mex mat. Och på något sätt så lyckades de slå in fel beställning i kassan så vi fick vänta extra länge men vi fick varsin gratis dricka istället, så det gjorde ingenting. Jättebra service.



Guiden som berättade om krigsgrejerna och vapnen.



Så jättefina fönster.



Uppe i fyren.



Utsikten.



Jag klättrar.



Båten som vi reste med.



Långt kvar ner....



Här lyckades jag faktiskt med att ploma! Med vänstra foten.



Jag på klipporna.



Och så själva fyren. Skulle gärna bo där nån natt nån gång.



Ön, som inte är så värst stor. En av pojkarna som bott på ön var 6 år när han första gången kom därifrån, till grannön. Då såg han första gången i sitt liv ett träd och han sa att de har stora blommor här.



Sem innan vi skulle åka så tittade solen fram och bilderna blev så här bra.



Hej hej.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback