Måndag 26.6

Hey!
Today har varit en rätt så lugn dag. Har sovit länge varit på stan och jobbat 1h 30 min. Så var jag en sväng till Mommo å Moffa och ti Strampen på en med Bona och så kom Maija och hennes karl dit. Nästan som om man skulle ha semester. Hehe nästan!

Jag var med Pia på lunch till ett nytt thaiställe. Kommer inte just nu på vad stället hette, inredningen var iaf helt i mörkt trä och lime och personalen talade riksvensvenska vilket var kul. Tyvärr lär inte finnarna tåla det alls. Så vi får se hur länge den är kvar. Maten var god...jag skulle kunna äta bara sötsursås och ris fast det finns så mycket annat att välja mellan.

Imorgon far jag på jobb igen och kommer nog inte tillbaka förän till helgen, senast söndag. Det är så tråkigt här hemma. Så nu är det bara att vattna blommorna och packa lite grejer och fara tillbaka to the island!
Hej då!

Hey en liten lista efter midsommaren!

Midsommarn är avklarad! Nästan med "bravur"...min lilla (läs STORA) slitningsskada i benet har berättat att den finns till hela tiden. På tors. hade vi vår rieha. Det var jättekul och jag var tom och simmade...vi satt typ 7 st i bastun och ett tu tre så steg jag upp och gick ut och gick i...utan svärord och annat sånt. Sen när de andra kom ut så började jag känna hur kallt det var. Anyway...vi åt god mat och hade det trevligt. Gick och sova alldeles för sent och nästa dag var nog så gott som over för min del. Låg på båten och sov nästan hela dan.
I går hade vi så mycket folk som jag aldrig förr har sett att vi haft. Helt otroligt..kö ända ut i flera timmar. Mam å kjell kom ut på kvällen och de sov på sin båt där. Idag jobbade jag bara några timmar och sen tog jag Tiira hem. Nu gungar det helt otroligt....har sovit på båt i två nätter + att man druckit en del så det bara gungar. Men skit samma!

Dagens-bota-sjuk-fot-tips: Lägg koskenkorva på en liten handduk. Lägg den mot benet, lägg fast med nåt, på med en plastpåse och sen på med en yllestrumpa. Voilá...du mår mycket bättre! Trodde inte på det först men det stämde nog! Jag hade där detta under natten och på morgonen var det mycket bättre!

Nu skall jag vänta på att A kommer hem från sin havsresa och sen skall vi åka nånstans och äta!!!

DAGENS:
klädsel:
Jeans + arbetsskjorta
frisyr: flätor + duk
låt: tästä kesä voi alkaa nosta tanssija jalkaa...
tv: vad är det?
vill ha: MAAAT...vad som helst men inte LAX!
sjuka: slitningsskadan i mitt ben
tråkigaste: att det är söndag å A far tillbaka i morgon
roligaste: att jag fått sova två nätter i båt

SENASTE PERSON SOM:
sov i din säng: jag sov i båt...ingen har sovit i min säng på länge...
såg dig gråta: en kund...men jag svalde och skrek åt henne. Sen bad hon om ursäkt. Om jag nångång är kund hos henne så skall jag vara en sån bitch...
fick dig att gråta: se ovanför
fick dig att börja skratta: Jani satt och läste pohjalainens textaten...
du gick på bio med: A skulle jag tro
du gick på stan med: ensam
skickade ett e-mail till dig: Anu
skickade ett sms till dig: Bona...loma tj 199 JIHAAA!

HAR DU NÅGONSIN:
sagt "Jag Älskar Dig" till en pojkvän och menat det: Ja
bråkat med ditt husdjur: nää...jaa eventuellt med all mina villakoirat
drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag: jepp, men kanske int nästa dag men det har hänt!

HAR DU NÅGONSIN VARIT I:
Norge: Ja
Danmark: Nej
Finland: Bor ju här!
Island: nej
USA: nej
Tyskland: nej
Frankrike: nej (förutom i flygplan ovanföt)
Spanien: Ja
Italien: nej
Kroatien: nej
Grekland :ja
Österrike: nej
Schweiz : nej
Thailand: SNAAAART!
Kanada: nej
Brasilien: nej
Belgien: nej

EXTRA STUFF:
Vad är du mest rädd för: just nu att få en pil eller gaffel i ögat eller att Bona ska skära av mig halsen med en kniv ;-)
Vart vill du gifta dig: För det första så heter det VAR och inte Vart och jag svarar någonstans nära havet.
Vem hatar du verkligen: kommer inte på någon just nu
Varit kär: många gånger
Har du ett jobb: ja många såna
Gillar du att ha folk omkring dig: ja det ör jag men ibland är det härligt att vara bara själv oxå
Är du ett hälsofreak: Nej...vad betyder det????
Är du ensam nu: Ja
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta: Sånt som spelas på nova för tillfället...

FAVORIT:
Rum i huset: vardagsrummet
Typ av musik: lite allt möjligt
Månad: Augusti
Mat: Just idag duger allt utom lax och grekisk sallad för det har jag ätit den senaste veckan
Dricka: Lonkero
Godis: salmiak
Tidning: amelia sommar just nu...eftersom jag inte hunnit läsa den ännu!
Film: kanske...ääh orkar inte
Skådis: Mikael Persbrandt, Sean Connery, å såna
Djur: jo en Pippi-fågel på jobbet

DE SENASTE 24 TIMMARNA, HAR DU:
Gråtit:
nej
Köpt någonting: nej (jaaaa vad härligt att säga det)
Varit sjuk: Jaaaa!
Sjungit: Hela tiden då jag jobbar
Sagt "Jag Älskar Dig": Ja eller kanske skrivit det
Velat säga till någon eller några att du älskar dem: Ja
Träffat någon ny: Jag träffar ju typ 100 nya pers per dag så jaa...
Saknat någon: nej har inte hunnit med nåt sånt
Kramat någon: ja
Kissed someone: nej inte än
Ätit: semla imorse.

Me like!

Me like!

Oh vad jag är sotis på alla som kan se den nya Beck filmen. Måste nog kolla på nytt om den t.ex. skulle gå nånstans i hesa...då åker jag nog dit.

Jaha vet ni vad som har hänt idag då????? I helgen så fick jag en glasbit (eller nån sticka eller nåt) i min tumme och igår och idag har den börjat kännas av. Den är så djupt att jag inte kunde få bort den...så jag for till hälsocentralen...och med den inställningen: om jag måste vänta och ni säger till mig: -lilla flicka gå hem med din tumme så blir jag SKITarg. Men det gick inte så. Jag fick gå in efter 5 min (!!!!!!!!!) och den manlige sjukskötaren var väldigt duktig och tog mig på allvar. Han trampade ut och in i rummet och hämtade saker en stund och sen började han att öppna "såret" eller vad det nu kallas och så tog han en sax och klippte lite. Det tog inte så värst ont men det var lite obehagligt. Han fick ändå inte ut biten så nu har jag ett spec. plåster som skall "suga upp biten" så att den kommer bort. Fungerar i 90% av fallen så jag får väl hoppas på det då. Det som är det jättedåliga är att jag inte får bada bastu...hallåå liksom det är midsommar för fan. Som tur satt han med extra av plåstret och sånt så att plåstret hålls på så jag kan ju gå i bastun om några dagar och sen lägga på ett nytt. På fre-lörd är det inte så viktigt men på torsdag så har vi vår juhannusrieha så då skulle det ju vara kul att gå i bastun. Nååå vi får se. Hur jag skall kunna diska, bära mat åt kunder och sånt är ännu lite oklart, men jag köpte engångs handskar + ett par tjocka ordentliga så det ordnar sig nog!!!
Anyway...nu måste jag börja gå och sova skall ju på jobb imorgon klo 9. Ha det så bra och Ha en riktigt skön Midsommar!!

Måndag...mainio maanantai???

po

En blomma för en fin dag. Idag fick jag hem mina CDON beställningar så nu sitter jag och hör på ERA. Vangelis cd:en var nog inte alls lika bra! Sen återstår det att se Persbrandt filmerna och mr and mrs smith. Men de sparar jag till efter midsommaren. Eller en film måste jag ju ta med till jobbet...ifall det blir lite att göra så kan jag sluta tidigare och kolla på film.

Det är fint väder ute men det blåser precis som det alltid gör i denna stad. Skall fara en sväng till stan och inhandla en tandborste och ev. lite mer kläder (inte åt mig själv!!!!). Jag får nog börja gå nu snart så att jag kanske skulle hinna sitta och sola en stund idag...balkongen eller nån annanstans. Det är så tråkigt att dra till beachen själv och alla andra jobbar så det blir väl balokongen då!

Black and white flower

bild


Mr Bee

Pic


En liten bild!

En liten bild!
Var tvungen att lägga in en bild...den är lite suddig(eller "tärähtänyt") men rätt så fin o man inte ser den som en jätte stor bild.

Work i kvadrat har det varit för min del. Det är en sån himla tur att man har så många bra arbetskompisar och stamkunder...annars så skulle man ju inte orka med. " Knack knack" hehe...man måste ha lite inside humor för att orka ibland...och fantasi krävs det när "nån" söndrar glas med efterrätterna på så vi får göra nya. Sori B men jag var tvungen att skriva det! :-)

Imorgon har jag lite jobb i stan och sen bär det av ut igen. A köpte 2 tidningar och ett par skor åt mig idag...så nu är ju midsommarn räddad. Nu skall jag fundera om jag skall gå ut till strampen på en eller om jag skall packa eller vad jag nu skall göra. MEn skall lägga in lite fina bilder först!!!

Hej svejjj!

Teaser på vad som komma skall!

Teaser på vad som komma skall!

Det här är en bild från den nya BECK filmen skarpt läge som har biopremiär den 28 Juni. Me like =) Men me får inte se den för att jag bor i fel land :( Men på något vis skall det gå att ordna...får ta flyget ti sweden eller båten eller nåt.

Nu blir det ett hopp i duschen och sen bär det av Skepp Ohoj (chokladsås hehe)

Jäkla CDON.COM

Jäkla CDON.COM

Jag var in på cdon och shoppade lite...inte så mycket. Två Persbrandt filmer och Mr & Mrs Smith och en Era cd och en Vangelis cd. Persbrandt så bara älskar jag så däför var jag tvungen att köpa fler cd:en med honom.
Och till min STORA GLÄDJE så läste jag idag att första nya BECK filmer har biopremiär den 28 Juni...men jag har försökt att kolla en massa biografer här men nej...den skall tydligen inte visas här i Finland. Byäääääh! Va skiiit! Jag vill ju se den genast...och jag vill inte ha den piratkopierad eller nåt sånt skit utan det skall vara äkta vara ju! Hoppas att den kommer snabbt på dvd så kan jag beställa den via Sweden. Shit oxå!!!!
Nu skall jag päk mai tings änd gou...nej..jag gouvar först imorgon...kan bli tyst här några dagar....

Soooo over...

är min köp-ingenting-månad/vecka/dag eller vad det nu var jag hade tänkt mig. Jag kan aldrig hålla löften (heter det så) som jag själv bestämmer mig för. Men jag fick presenterna inköpt + två par byxor/shorts och en t-shirt åt Bona. Så det så! Åt mig själv blev det ju nu då 3 par trosor två par strumpor, ett par shorts och en vit helt basic topp. Jag hade tänkt att jag skulle köpa en bok men den var på finska så jag bestämde mig för att läsa den sen om jag hittar det på svenska. Den hette typ 12.000 saker att vara glad åt...det skulle jag behöva läsa nu...Men det blev en amelia sommartidning istället. Jag brukar köpa amelias specialtidningar eftersom de oftast är rätt så bra. Skall ta med den till jobbet imorgon så att jag har något att göra ifall att jag får lite ledigt/tid över. Men än en gång är det konstaterat att det är dyrt att vara i stan. Så det är lika bra att vara utr i skärgården.

Har en undervisning om en liten stund och sen skall jag komma hem och ta det lugnt, packa med lite grejer, titta på tv och sånt. Det är nästan härligt då det är så dåligt väder därute...nu är man inte tvungen att vara ute och njuta av det Fiiiina vädret.

Hit längtar jag...

Hit längtar jag...

Det är ju jääättelänge sen jag var dit. Eller någon annan för den delen. En av våra stamkunder skall till PR igen...om han inte besökt Shamrock så bara måste han göra det.

Jaa, klockan är alltså halv 12 och här sitter jag. Men det är dåligt(?) väder och jag var vaken ganska länge igår. Nu blir det lite frukost och sen bär det av mot stan...shopping!

ööööh...what

..den här datorn + bloggen beter sig underligt...eller så är det bara jag som har jobbat för mycket och min hjärna har blivit till sågspån. Very (nästan)bisi dag idag. Vi fick en massa "yllätys" beställningar och det blev lite bråttom där ett tu tre för vi hade inte av alla råvaror men som vanligt så fixa det sig ju hur bra som helst. Men det beror ju endast på att vi som jobbar där är så jääävla braaa!

Satte in en bild oxå...kanske. Vet ej om det funkar. Anyway så kanske jag vill ha sånt hår....me vet inte.

Imorgon skall jag på stassrundu. Köpa kläder åt Bona (igen =) present åt Nathalie och så skall jag på en kort keikka! Men nu blir det nog sängen tror jag bestämt!

Fu*k alltså

ALLT går åt hel idag...bara småsaker men ändå. Jag glömmer upp kylskåpsdörren eller just när jag tog kläderna ur tvättmaskin så märkte jag att jag glömt ett papper nånstans bland tvätten så nu är alla underkläder, jeans och svarta blusar FULLA med vita prickar...så imorgon får jag sitta med tejp och försöka ta bort alla pappersbitar....jobbigt.

Var ut och gick två gånger idag. Ena gången gick jag till posten var de nästan inte hittade A´s paket och sen nästa gång jag gick ut så bara skrålade det i min telefon då jag försökte höra på radio. Jobbigt!

Om det händer nåt skit på jobbet imorgon så kan jag ju dränka mig på vägen hem bara! Jag tänkte idag att om jag kommer hem utan att bli påkörd av en bil så är det bra! Men det gjorde jag så det är ju skönt! Jag lever ju liksom! Borde gå och sova men

Jag skulle ju vilja göra något med mitt hår...färga det eller göra slingor..men ni vet ju hur det är. Gör slingor eller färga en gång och så får man göra det resten av livet. Men jag såg nån som hade så snyggt mörkt hår...det var kanske Irina Björklund som muuten var via vårt jobb i helgen. Nää...det var nån annan i tv. Och så såg jag en bild på katri ylander i nån tidning och hennes hår var såååå snyggt...men hon är ju blond och det vet jag nog inte om jag vågar mig på!!! Jag passar nog inte i blont hår tror jag...har ju aldrig provat annat än min VERYblonda peruk...men den e liiite som VÄÄÄÄL!
 
Hon är ju brunett...kanske något sånt???
ÄH jag vet inte...jag hinner väl tänka på det här en annan gång...nu måste jag försvinna in i drömmarnas värld...oftast är det lättare där!!!

Todej!

Mera hav i dukningen
Det börjar bli matdags. Därav matbilden.

Har jobbat hela helgen och har nu denna dag ledig och sen bär det av på jobb igen. Kom på för en stund sedan att min syster blir konfirmerad i helgen och min kusin...kanske dags att hitta på något att ge åt dem...hmmm...måste fundera!!!
Jag har satt mig själv i köpförbud. Det ända jag får köpa just nu är mat! inget annat. Punkt, så lätt är det. Detta pga att jag gjort en liten felbedömning då jag beställt via internet "stuff" så istället för typ 50 e kommer jag att betala typ 200-250 e för detta. Så nu får jag som straffa att inte köpa nåt mer förutom om det är mat (eller något så att min cykel blir klar snart eller presenter). Man skall läsa texter lite nogrannnnnare!!!!! Bästa nu är att bara hålla sig i skärgården och inte köpa nåt. Eller jag kan ju snurffa på nätet och låtsas köpa fast hela världen men that´s it. Och så skall jag läsa enbart gamla tidningar hedanefter...det står ju ändå bara samma skit idem! Och försöka börja göra vettiga saker. Jag har varit så arg på mig själv nu sen igår. Vet ni vad jag oxå har gjort. Lämnat fram en matkasse igår så att jag idag fick kasta bort fetaost och potatissallad. Och glömt att betala fackavgift...men det ordnade jag idag så det är nemos problemos. Och så är vår frys sönder så man kan inte frysa ner något. Det finns många motgångar nu skall jag säga...fy då! Och VAD skall jag ha på mig på söndagen???????

Nu skall jag äta lite och lugna ner mig...sen skall jag göra något vettigt...vet inte vad...men vettigt skall det vara!

Abc...+ sånt...

A is for age: 25
B is for booze of choice: Jallu
C is for career: Cia ;-)
D is for your dad's name: Piidör
E is for essential items to bring to a party: myself =)
F is for favourite song at the moment: Shakiras - Hips don't lie eller Lordi eller Pelimies...
G is for favourite game: rappakalja
H is for home town: Finland
I is for instruments you play: Naaaaannnn!
J is for jam or jelly you like: Salmiak
K is for kids: Not ännu tyvärr!
L is for living arrangements: Sambo i en tvåa
M is for mother's name: Anita
N is for name of your crush: Arto
O is for overnight hospital stays: 2 dagar käkoperation
P is for phobias: di de jääävla mössen på S.
Q is for quotes you like: Mä oon mä....
R is for relationship that lasted the longest: Detta
S is for sartorial style: allt möjligt
T is for time you wake up: 10.15
U is for underwear: ja =)
V is for vegetables you love: Broccoli och majs.
W is for weekend plans: Jobbbbbbbaaaaaa
X is for x-rays you've had: meni
Y is for yummy food you make: paj
Z is for zodiac sign: Scoprion
Å är för åt dem som du vill skicka listan vidare till: De som vill...
Ä är för älsklingstrend: klänningar å jeans
Ö är för en önskan just nu: mera pengar

Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Arg på mig själv men det börjar bli bättre
Favoritgodis: Salmiak-lakrsial
Är det nåt du absolut inte äter: Saltgurka, korvsås...annars är jag villig att prova för att se. Och förståss Avocado...å kiwi men det är jag allergisk mot
Kläder just nu: Topp å jiiins
Musik just nu: nope det är tyst
Vad sa du senast: hyvä juttu kiitos!
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: vet ej
Sommarplaner: Jobba
Fisk eller badkruka: kruka...
Saft eller alkohol: Alkomahåål
Hur många kuddar sover du med: En
Favoritväder: Sommar och sol typ +25
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Min pojkvän, mat och en Targa
Morgon- eller nattmänniska: Natt utan tvekan.
Sparare eller slösare: lite både och faktiskt...det beror på vad jag sparar till.
Bästa film: Älskar komedier
Tror på liv på andra planeter: Ja
Kommer du ihåg din första kärlek: Nej...vet nog inte vem det var tror jag!
Älskar du henne/honom fortfarande: Kommer inte ens ihåg honom.
Har du några homosexuella vänner: Nej jag tror inte det...UT UR SKÅPET DÅ BARA!!!!!
Tror du på mirakel: Inte direkt.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Det är det väl?
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Det beror på vem det är frågan om.
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej...hittills så har det inte varit något misstag
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Två.
Är du kittlig: ja
Rädd för insekter? Nej men jag tycker att de är äckliga
Äckligaste insekten: kackerlacka
Största svaghet: Mitt humör
Det här är jag bra på: Det jag jobbar med...jag är social om jag vill!
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? bota människor
Vad vill du jobba som? FBI-Agent..eller åtminståne spela in en film var jag är det!
Chips, morötter eller godis? Chips
Pizza eller hamburgare? Hamburgare.
Skriver du dagbok? Jag både bloggar och skriver dagbok....30 st nu
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.): Alltid RÅDDIGT
Gungar du på stolen? ibland
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? nej...det kan skada ögonen
Vilken hand håller du gaffeln i ? Vänster om jag äter med kniv och gaffel...annars höger
Är du rädd för blod? jag är inte rädd för det men jag vill heller inte se då det strömmar ur folk! Spec. barn
Saltar du på maten? Nej absolut inte förutom då jag gör ugnslax
Gillar du att sjunga? Ja men jag kan inte
Anser du att du är stark? Nej
Brukar du sola? Ja men jag tycker att det är skittrist
Vad gör du om du får hicka? Håller andan
Röker du? Nej
Snusar du? nope
Använder du knark? nej
Kaffe, te eller inget? vatten (kallt)
Har du en besatthet? Tidningar...

Lizta

PERSONLIGT:
1. vad heter du? Petra
2. vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Jag behåller nog mitt namn
3. vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Pamela eller Sabina
4. vilket stjärntecken är du? Scorpion
5. vilken årgång är du? 1980
6. vart bor du? i Finland
7. bott utomlands? Nej...eller jo en månad i stociz
8. flyttat antal gånger? Alltför många typ 10
9. vart skulle du vilja bo? Spanien
10. vilken skolklass? går inte i skolan
11. vad vill du bli när du blir äldre? Jag är redan men jag skulle kunna tänka mig att jobba en tid i någon klädbutik kanske.

UTSEENDE
1. hur lång är du? 173
2. hur mycket väger du? 50-nånting
3. hårfärg och frisyr? Brunt med utväxt permanent i väntan på att det försvinner.....
4. ögonfärg? gröna
5. mest nöjd med? varierar från dag till dag
6. minst nöjd med? alltför långa ben
7. skostorlek? 37-38 beroende på skor
8. glasögon? Nej
9. har du några piercingar/tatueringar? nej

FAVORITER
1. filmer? komedier
2. låtar? just nu så tycker jag om att lyssna på allt som kommer på radio. + gamla godingar...
3. årstider? Sommar å Höst
4. mat/dryck? Tortillas och lemon lonkero
5. djur? Älg
6. färg? rosa, svart, röd...
7. parfym? cambell
8. tv-program? Inget just nu...det är ju sommar...eller ev. sex and the city repris..
9. ämne i skolan? Teckenspråk
10. sysselsättning? oj du det är många det...undervisar...serverar....etc.

KLÄDER
1. vad använder du just nu för jacka? ingen idag, men columbia då jag är på jobb
2. vad använder du just nu för skor? mina röda puma

3. favoritfärg på kläder? rosa, rött och svart
4. favoritmaterial på kläder? jeans
5. vilka kläder skulle du vilja ha just nu? ett par jeans och en svart topp
6. favoritaffärer? hm men jag är i köpförbud med mig själv...
7. för ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Inget just nu...köpförbud! Här ska sparas nu!
8. favoritmärke? Gina tricot
9. vad har du för byxstorlek? 28/36
10. vad har du för tröjstorlek? s

DITT RUM
1. stort, litet eller mitt emellan? har inget eget
2. vilken färg på tapeterna? vita med nå ränder elä nå sånt
3. vilka färger går rummet i i övrigt? kirsikka och blått (urk)
4. favoritmöbel i rummet och varför? ev. soffan men njaa...
5. vad vill du ändra där inne? Jag vill flytta till en ny!
6. vad har du där inne av följande:
a) tv? ja
b) video/dvd? båda
c) dator? jepp
d) stereo? ja
e) telefon? ja
7. vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster? en stooooor björk
8. vad gör du oftast i ditt rum? tittar på tv eller "datoriserar"
9. vem förutom du brukar sova i din säng? min pojkvän...sällan nuförtiden dock...han e ju bortrest
10. favoritpryl i rummet? älgarna kanske

BLANDAT
1. vad heter din morfar? han heter Esko
2. vad har du i din:
a) jackficka just nu? papper
b) skolväska just nu? har ingen
c) handväska eller liknande just nu? pengar, läppglans, kalender, penna, papper, hårgrejer, solglasögon, nycklar...
3. vad är du beroende av? Salmiak....och tidningar...tror jag..men det är mammas fel =)
4. vilket land kommer du i från? Finland
5. vilken sorts lipsyl använder du? gul labello och dermosil
6. vad tror du på? mig själv
7. vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? Ev.lut
8. vad köpte du senast? En cheeseburgare och vatten och en räkburgare och glass.
9. har du nåt husdjur? nej
10. vad bor du i? i höghus

GREJER
plånbok: marimekko
tandborste: en röd
smycken: förlovningsring
solglasögon: Moore
underkläder: rosa å svart
nagellack: mavala

Torsdag

Idag har jag sprungit en massa ärenden som jag inte hinner springa nån annan dag och imorgon bär det av på jobb...kommer tillbaka på söndagen. Hoppas att det är fint väder och varmt!

Var på en keikka tidigare idag och sen for jag till Pappa och di och jag var där hela kvällen. Det var jätteroligt, jag är ju dit så sällan så när jag har tid så måste jag fara dit.

Nu packa sova äta osv...
Trevlig helg!

Listor again...

hur är du? jag är snäll, trevlig, rolig å sånt meibii
hur ser du ut? brunt hår, smal (kanske), lång...
vilken klädstil har du? oj det beror på vilket humör jag är på
vilken tidning läser du? Det är nog många det...men senaste köpta är plaza
ditt mest använda uttryck? elämä on, "det är nog så ibland" etc.
ditt mest oanvända? ord som jag inte förstår
vilken är din största framgång? jobbar mycket...
ditt största misslyckande? vet inte...förr var det det attjag inte kom in på tolklinjen, men nu så vet jag inte...
viktigaste egenskap hos en människa? ärlighet, humor...
sämsta egenskap? egoism, tråkighet, tysta personer...
vad gör en fest lyckad? alla som är där...
vad vill du bli? nagelteknolog och FBI-agent
hur ska din drömprins vara? snäll, humoristisk, en bra pappa, söt, trevlig...Arto!
vem är dina idoler? Mina äldre släktingar och Persbrandt förståss...
hur mycket väger du? kanske 53?
hur lång är du? 1,73
kan du tänka dig att ta din bästa väns x? nej tror inte det
är otrohet okej?
Nej
vilken är den bästa komplimangen du kan få? Att jag är duktig på det jag arbetar med
vilken är din favoritsysselsättning? Scrappa, blogga, fota, äta, läsa tidningar...
vad har du just nu i din bokhylla? böcker och jobbjuttur
vad gör dig lycklig? Min familj, Arto, Mina vänner
vilken blomma är vackrast? Gerbera

Skulle du kunna tänka dig att delta i en dokussåpa? Nej, varför skulle jag det.
Vilken årstid tycker du bäst om? Sensommar
Brukar du sjunga i duschen? Nej men jag sjunger i bilen
Vilken sport tycker du är roligast att se på tv? ingen sport alls
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja
Vad är viktigast för dig? Min familj och mina vänner
Laddar du hem musik och film från internet? Nej!
Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor? Köpa ett hus
Vad är det bästa med julafton? Alla traditioner och att vara med familjen på dan och kompisar på kvällen.
Tänker du mycket på ditt utseende? Tyvärr så gör jag nog det.
Vad får dig att slappna av? soffan
Är du mörkrädd? Ja extremt!
Vilken färg är snyggast? Svart, rosa och rött
Tycker du matte är svårt? Jag hatar matte.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Nej!
Vad skulle du helst vilja vinna i en tävling? Ett hus
När går du upp ur sängen en typisk helgmorgon? 1030
På vem/vad avreagerar du oftast din ilska? Min dagbok.
Tycker du rökning/snusning borde förbjudas i lagen? Ja verkligen!
Har du piercing? Nej
Bråkar du och dina syskon ofta? Nej det gör vi inte.
Vem är den viktigaste personen i ditt liv? Min familj och mina vänner.
Läser du ofta böcker? Då jag orkar och hinner
Vad föredrar du för sorts filmer? Komedier
Vad slösar du mest pengar på? Kläder och tidningar (resor)
Vill du gifta dig? Ja
Vill du ha barn? Ja
Vilka tvprogram som går just nu har du fastnat för? O.C.
Vilka husdjur har du haft innan? Undulat och fiskar
Är du bra på att laga mat? Ja
Var badar du helst? I jobbet
Vad dricker du för alkohol? Jaloviina och Gin
Vilka djur är du mest rädd för? Vet ej..
Vad tycker du om monarkin? Vi har ju demo så jag vet inte helt ok antar jag
Vilka språk kan du? svenska, finska, teckenspråk och engelska + turist spanska
Har du någon gång skadat dig allvarligt? Nej men det skulle ha kunnat gått jävligt illa
Vilken kändis är hetast? Persbrandt
Gillar du att dansa? Ibland
Är du flygrädd? Näää.
Vad tycker du om rökförbudet på krogen? Jag tycker det är SKITBRAAAA!
Vad dricker du helst när du är törstig? Vatten
Vilken är din favoritglass? Saliack och pecan
Tror du på ett liv efter döden? Det ser vi väl sen.
Vilket kaffe sörplar du helst? Nej tack
Vilket mobilmärke föredrar du? Halllåååå NOKIA
Vill du gå ner i vikt? Nej men jag kan ta bort ett par gram från magen
Har du varit deprimerad? Nää men lite höstdepp får man nog alltid (å tydligen lite på våren oxå)
Tycker du om sushi? Har väl aldrig provat....men jag äter ju gravad fisk så....
Tror du på livslång kärlek? Jag hoppas på det iallafall...
Vad äter du helst när du ser på film? Cheeseballs
Lever dina föräldrar tillsammans? Nej
Skulle du vilja träna någon typ av kampsport? Ja men jag vet inte vad
Har du tandläkarskräck? Yess...det skulle du oxå ha om du varit med om allt som jag varit med om.
Har du någongång haft självmordstankar? Nej
Vilken hårfärg har du naturellt? Brunt
Biter du på naglarna? Nej inte nu längre....ok ibland,,,men jag försöker låta bli!
Är du beroende av något? Ja min familj och mat...daaaaa
Vilka internetsidor besöker du varje dag? Mina favoritbloggar, hotmail, familjeliv, peters fotosidu, mammapappa etc.
Hur ofta motionerar du? jag går ut och går ibland...räknas det


Favoriter...

Djur:
Älgar
Mat: Amarillo mat, klimpsoppa å sånt
Människa: Alla som är viktiga för mig.
Land: Spanien (jag hoppas på Thailand efter januari)
Dryck: Vatten, Lonkero, Jaloviina och saft
Klädesplagg: Jeans, topp
Syssla: Scrappa, skriva dagbok, umgås....
Fordon: XC90
Träning: Ut och går
Tv: Många olika serier
Musik: Varierar
Tidning: amelia, hennes, vauva-lehti, Gravid...
Godis: Salmiack
Egenskap hos mig själv: tänkare
Egenskap hos andra: humor
Kändis utomlands: vad svarar man på detta?Näänu vet jag...Perbrandt bor utomlands =)
Kändis i Sverige: Persbrandt
Skor: Sneakers
Växt: Jag dödar dem ändå....
Blomma: Gerbera
Smink: Mascara åtminståne...resten sen om jag orkar
Låt: Forever young
Färg: Rosa, Rött, Svart, blå
Kroppsdel på dig själv: ryggen
Kroppsdel på andra: ?????????
Bok: Den vidunderliga kärlekens historia
Motto: mä oon mä enkä muuksi muutu
Tyg: Jeans, siden....
Trä: bok
Underkläder: hotpäääntz


TIO FÖRSTA:
Första bästa kompis: Pia
Första bil: PrimaVera
Första kärlek: Jaiks...vem sku he ha vari...kanske nån i dagis???
Första husdjur: En Undulat (Napoleon)
Första semester: Mallorca meibii
Första jobb: Glasskiosk jobb 2 veckor/barnvakt
Första köpta skiva: Blue moon 2
Första riktiga kärlek: ****
Första piercing: öron typ 1987/88
Första konsert: samuelssons =)

NIO SISTA:
Sista alkoholdrycken: Lemon Lonkero
Sista bilfärd: Idag på väg från mamma
Sista filmen du såg: minns ej
Sista ringda telefonsamtal: Tala med Bona
Sista bubbelbadet: Det var lääänge sen!
Sista spelade cd: Sara Löfgren
Sista kyss: På måndag morgon klockan 4-5 typ
Sista gången du grät: Igår när jag såg på nåt LÖJLIGT tv-prog
Sista måltiden: Banan och persiko fruktsallad med lite grädde

ÅTTA HAR DU NÅGONSIN:
Dejtat en av dina bästa kompisar? Nej...Eller jo det har jag ju!!!
Blivit arresterad? Nej
Blivit kär vid första ögonkastet? Ja
Varit på tv? Ja
Fått ditt hjärta krossat? Tyvärr...mer än en gång
Sagt att du älskar någon utan att mena det? Ja det har jag nog...men det är läänge sen!
Haft ett one night stand? Nej
Busringt till nån? Ja många gånger

SJU SAKER DU HAR PÅ DIG:
1. Strumpor
2. Bh
3. Svart topp
4. Blå fleece
5. Hotpäänts
6. Långkalsonger
7. no moore

SEX SAKER DU HAR GJORT IDAG:
1. planterat om ALLA blommor
2. fotograferat i toby
3. tankat bilen
4. Läst bloggar
5. köpt en spegel och ett nagellack
6. ätit

FEM FAVORIT SAKER (UTAN INBÖRDES ORDNING):
1. Min karl
2. Min dagbok
3. Min fritid
4. Mina vänner
5. Mat

FYRA PERSONER DU KAN BERÄTTA ALLT FÖR:
1. Arto
2. Bona
3. Pia
4. Mamma

TRE VAL:
Svart eller vit? Svart
Sommar eller vinter? Sommar
Choklad eller chips? Chips utan tvekan

TVÅ SAKER DU VILL GÖRA INNAN DU DÖR:
1. Få barn
2. Gifta mig

EN SAK DU ÅNGRAR:
1. Att jag inte sparade mer pengar då jag var yngre


Och så här ser jag ut!

Och så här ser jag ut!

So this is me too!

Så ser jag tydligen oxå ut!

Så ser jag tydligen oxå ut!


Så ser jag ut???

Så ser jag ut???

Jag liknar Brittany Murphy tydligen enligt myheritage.com
Dessa liknar jag också (tydligen)


Chelsa Clinton, 2 olika okända asiat tjejer, Shiri Appelby, Ninet Tajeb, Preity Zinta, Kelly Clarkson, Alizee, Benjamin Harrison (!!!!), Mariah Carey, Rosanna Arquette, Ann Miller, Kirsten Dunst och Jessica Alba.Ska man nu tro på detta???

En liten lista igen...

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
han inte mycket på dessa drömmar, utan mera på det stora kristningsgille (Röde orm)
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
F: Kläder som är våta
3. Vad var det senaste du såg på tv?
F: Jurassic park
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
F: Typ 00.05 kanske...(ääh 23.50 är den)
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
F: Ljud från tv:en
6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
F: MedPia på stan och köpte Plaza
7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
F: andras bloggar
8. Vad har du på dig?
F: Fleecekläder...det är kallt i Finland idag
9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
F: ja, jag drömde att jag var gravid i 17 veckan och att jag var på jobbet och skulle ha typ några jobbiga testkunder och de skulle se hur jag klarar av att handla situationen
10. När skrattade du senast?
F: typ med pia på stan
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
F: många tavlor som är målade av min farmor + ett älghuve såklart
12. Har du sett något konstigt på sistone?
F: nej inget jag kan komma på just nu...
13. Vad tycker du om den här utmaningen?
F: I brist på annat att göra
14. Vilken var den senaste film du såg?
F: Såg en del av jurassic park just men före det så....näää jag minns faktiskt inte...kan inte varit nåt bra.
15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
F: En stooor targa och en ännu större lyxbåt att ha vid min villa i monaco. Ett stort hus vid havet här var jag bor. En volvo xc90 och min pojkvän får välja vilka bilar han vill ha. Sen så skulle jag ha en lägenhet i stockholm, en i NY, en i LA, definitivt en nånstans i thailand, en i spanien....sen räcker det nog med bostäder tror jag. Sen skulle jag givetvis köpa en massa fina och dyra kläder och ordna en massa roliga resor runt om i världen för min familj och mina vänner. Så skulle jag betala mina  släktningars skulder och så skulle jag operera min käke igen så att jag skulle börja se normal ut. Ja...det skulle jag göra!
16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
F: Att jag tänker alldeles för mycket
17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
F: Få bort alla pedofiler
18. Tycker du om att dansa?
F: Ja det är kul ibland
19. George Bush?
F: Han sköter stt och jag vill sköta mitt utan att han lägger sig i !
20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
F: Det tänker jag inte svara på!
22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
F: Definitivt om mina vänner och min familj kunde komma och hälsa på ofta!
23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
F: Du får göra vad du vill här! And no moore work!
24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
F: Ingen skall svara på dessa frågor!!!

Det skall VÄXA!!

Det skall VÄXA!!

lite dåliga färger...ide´n är bra men bilden lite halvkass...

Jag och Fammo

Jag och Fammo

Jag och Fammo i t:by. Båda klädda i rosa förståss!!!

mhmmm ser jag en båt??

mhmmm ser jag en båt??
Jag kollar om det är båtar jag ser...nej det är bara is och mera is...Titta vilken fin bild jag hittade från wappen!

Titta vilken fin bild jag hittade från wappen!

Vilken häftig bild alltså...Ocku å A leker titanic då vi e på väg till inre hamnen...

parad och besök på sota-alus

Idag har varit en givande men hektisk söndag. Jag vaknade klo 8-9 av att de spelade porilaisten marssi vid kaserntorget. Nästa gång typ klo 12 och då blev det bråttom att åka å kolla på alla arme grjer så på 15 min så var jag och A klara och gick ut passligt så att vi hann se hornet(tarna), hawk(er) och helikoptrar...flyga över oss...sen full fart mot travbanan för att se resten. Sen fort som F mot inre hamnen för att besöka alla big shipz. Men vi hann gå igenom ganska många och det var riktigt roligt faktiskt. Sen har vi varit och ätit till V:by och till A´s föräldrar...man hinner ju med en massa.

Igår hade vi extempore fest  vid saloonen som blev riktigt lyckade. Så kul man kan ha. Vi gick i bastun och drack och åt å hade allmänt kul. Då vi kom tillbaka till stan så for en del hem (bla jag) och en del for ut på krog. Emma träffa jag medan jag gick hem och hon kom till oss över natten lite senare på natten. Fast den här systern tänkte ju inte ens svara i telefon på natten så emma ringde a...men då ropade jag genom fönstret att jag kommer ner...å så gjorde jag det.

A skulle åka idag tillbaka till skolan men orkade inte, så nu skall han stiga upp klo 4.30 (som vanligt) och köra iväg. Några veckor kvar sen får han lite ledigt...tror jag. Jag börjar jobba på tisdag. Trodde jag skulle börja imorgon men det blir först på tisdag. Skönt egentligen så att jag hinner få något gjort här hemma.

Nej nu gå och sova kanske....

Min "nya" cykel på god väg???

Min

Visst blir den vacker min ny-gamla cykel...den var lila solblekt förr, men nu kommer den att bli metallic röd och så skall jag måla älgar lite här och där. Förhoppningsvis nu i helgen borde jag få den klar...så att jag skulle kunna börja cykla till jobbet nån gång...
Vet ni att den där idiot tanten vid Nordea borde ta och -----piiiiiip----- tycker jag...jag fick nämligen min Visa ansökan idag och den gick igenom så det så...jävla kärring bitch. Sori nu men hon var nog en riktig bitch med sina frågor. Så nu får jag hämta mitt kort om några dagar. Så det så hmm!
Nu skall jag surfa vidare för att hitta nå häftiga älgar att lägga på min cykel!!!

This one is for you Piiidör

This one is for tou Piiidör

Det växer fast det omkring bara finns asfalt och skrot.

lista

Senast sedda film: minns ej
Senast köpta skiva: kanske Geir eller nej canto finlandia
Sparar till: Thailand
Väntar på: Att min man ska komma hem om två dar och förstås på thailand
Pålägg som gäller: Bara smör...
Dagens dryck: Vatten
Senaste boken du läste: Kuslig likhet, eller började på den igår
Senaste maträtten du åt: Orientalisk fisksoppa
Senaste klädesplagget du bar: rosa kläder
Senaste repliken du yttrade: va tyst det är här
Senaste personen du träffade: Marika vi msn
Senaste personen du pratade i telefon med: Min syrra Emma
Senaste personen du fick brev av: nordea
Senaste gången du sov: Inatt
Senaste saken du köpte: 2 paket ibuxin
Vad har du gjort idag: det ena och det andra
Gillar du svarta kläder: inte helsvart
Hur tidigt stiger du upp: varierar stort beroende på om jag skall på jobb eller inte, idag blev det nog 11
Vilken färg har du på håret: Brunt
Vad har du för färg på ögonen: Gröna
Var har du ont: I ryggen
Vad lyssnar du på för musik nu:En gammal kasett från typ 1998, lööv meikin haart breikkin...
Vad tycker du om idrott: Det suger STORT
Vad har du för klocka: Nokia ;-)
Favorit godis: Lakrisal
Dyraste plagg du köpt: Säkert mina puma skor eller min columbia jacka eller nåt sånt
Har du jobb: ja det kan man ju säga!
Vad fick du på ditt senaste prov: säkert 4
Favoritämne i skolan: Teckenspråk
Något du är stolt över: öööh....

lista lånad av pricessleiahsplace

Idag: Hämtat datorn, varit till apoteket, köpt födelsedagspresent åt A, lagat mat...
Igår: Slutade jag på 2 jobb
I förrgår: jobba jag på 3 ställen
Imorgon: Göra vad jag vill för en gångs skull!
I övermorgon: Ev baka en kaka åt gubben och ta det lugnt.

Humör just nu: PMS
Stjärntecken: Scorppare
Väder: Blåsigt
Bästa egenskap: Jag e juh så snäll.
Sämsta egenskap: Jag e juh så snäll...å gnällig om jag vill....

Favoritmånad: Augusti och juli och Januari 2007
Tv eller film: Tv
Bok eller tidning: Både och..men helst tidning då om jag måste välja
Bar eller nattklubb: Bar...
Arbete eller skola: Arbete

Morgon eller kväll: Kvällar
Klädsel just nu: Rosa fleecekläder + en stor ljusblå fleece filt
Sällskapspel eller Tv-spel: sällskapsspel
Kramas eller pussas: kramas
Promenad eller bio: promenad men bio om det är frågan om beck

Öl eller vin: vin
Godis eller snacks: både och
Byxor eller kjol: Byxor
Senast sedda film: kommer ej ihåg
Komiker: Andre Wikström
Skådespelare: Persbrandt
Artist: de ä ju så många

Stamgäster på din blogg: You tell me=) ingen aning...jag tippar på Peter och Osku
Förhållande eller singel: Förhållande
Hetro, bi eller homo: Hetero
Kärlek eller vänskap: oj vilken fråga...att man skall välja på de två...sjukt!
Glasögon eller linser: Solglasögon
Storstad eller småstad: Storstad
Stökigt eller städat: STÄDAT!!!
Restaurang eller hemlagat: Restaurang
Tävling eller lek: Bus
Jacka eller kappa: Kappa
Stark eller svag: Stark
Brun eller blek: Brun
Favoritbutiker: HM...faan va jag e tråkig. Eller egentligen så tycker jag ju inte ens om hm...så jag svarar inga!

Favoritnöje: shoppa, scrappa, titta på tv, umgås med vänner å A etc...
Favoritmat: Klimpsoppa, tortillas etc.
Fjantig eller tuff: TUFF
Händer eller fötter: Händer
Sparare eller slösare: både och!


Jag tror att jag har semester...

...åtminståne i 4 dagar om B håller vad han sa igår i telefon. Slutade igår på mitt jobb (2 olika) det ena skall jag till igen på hösten, men det andra läggs ner så det är over!

Datorn har varit på reparation och den borde nu fungera som den skall (äntligen)...det är verkligen något som vi har väntat på.
Ute så blåser det som det bör i denna stad, men solen skiner inte så det är jättetråkigt att vara ute. Men nu då jag äntligen har datorn igen så känns det som om jag inte behöver gå ut. Jag kan ju alltid gå ut imorgon.
Jag har mängder  med jättefina blommor här hemma, så är det när man slutar jobba. *nöjd*  Om jag lyckas hålla alla vid liv i en vecka så då skall jag nog...köpa mer blommor ;-)