30 Oktober 2008

födelsedagen. Det damp ner ett kom-till-posten-och-hämta-mig-brev idag i min postlåda. Jag har för mig att det är mina negelprodukter som jag beställde from denmark. Naiz. Skall hämta dessa i morgon efter jobbet och sen skall jag komma hem och lägga lite av mina halloween grejer lite här och där. Just nu dekorerar dessa grejer min arbetsplats. Men i morgon tar jag hem dem. =)

En till sak som damp ner i min postlåda idag är kotivinkkis jultidning år 2008...sooo nice. Jag bara väääntar på julen!Här är en bild på förra årets kotivinkki jul.


Födelsedag

Om ca 2 och en halv timme så är det den 30 oktober. Och det är ju som känt, min födelsedag. Så grattis på mig! Har dock bestämt att jag inte vill fira något i år. Eftersom jag inte känner att det finns något att fira. Har köpt lite godis till jobbet och kex till minimänniskorna, bara därför att jag i misstag för över en månad sen sa att jag fyller den 30. Alltså ifall någon nu skulle råka komma ihåg detta.Denna kaka passar bra åt mig, den e lite svart och vit. Så känner jag mig just nu. Inte riktigt så mycket färger!!

p.s Jag önskar jag vore här:bild från resekatalogen.se

Fina klänningarVar tvungen att fota mig med dessa på för att sedan någon gång kunna använda dem. Då behöver jag inte prova utan kan bara kolla på bild. Smart va! Hehe... Två av dessa är uppsydda endast för mig. Den första och den sista. Hade även foton på mer klänningar, men de var inte lika snygga eller lika bra bilder.

Sen några bilder från Pias 28-års fest.

Pelle i närbildPia och Ronnie
Anna å Jocki kollar vem som kan få en salt pinne vågrätt...hmmmFätsåu i kvadrat...5 puppies inside...Jag i en riktigt ego-bildOch sist men inte minst Dagens nagel...=) Lila från mavala, ljuslila från Thailand (okänt märke) och glitter från depend.


Lista denna valdag

Bok du läste: Håller fortfarande på med löpgravsvägen eller vad den nu heter...dåålig.

Personen du fick mail av: Nina eller mamma
Personen du fick brev av: Räknas flyttkort av Pia å Ronnie?
Personen du fick sms av: Anna eller Pia
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Bröllopet förra sommaren, mer än så tillsammans kan min familj inte bli :-)

Vad har du gjort idag: Röstat, ätit kräftor, tittat på tv...

Var det kul: helt ok
Hur tidigt stiger du upp: 06.45 oftast
Gillar du att slåss: Absolut INTE

Vad ska du göra ikväll: Hålla tummarna att min valkandidat blir invald.

Är du seriös: jepp jepp
Vad är du allergisk mot: katter
Var har du ont: head
Använder du hårspray: ibland
Kan du stå på händer: nej
Favorit serie: Grey

Salt eller socker: salt

Gillar du ketchup: ibland
Är du glad nu: njaa

Var du glad igår: njaa
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Stepmother jobbar på hospitalet

Vad dansar du till: bra musik...80-tal

Stockholm är: en rolig och bra shopping stad

Göteborg är: ingen aning, never been there

Kan du sjunga: nej
Mer värt än guld: familjen
Spaghetti eller makaroner: Spagetti
Ett land jag helst vill besöka: USA, madagaskar, italien, australien, vietnam, kina, kambodja, mexico osv.
Ska bli skoj: att resa till Thailand
Ska inte bli skoj: att fylla år, igen!

Sparar till: Thailand
Väntar på: Julen
Pålägg som gäller: Smör =)

Dagens dryck: Vatten och en del vin faktiskt!Man blir ju hungig av att tänka på spagetti.

P.S Min valkandidat ser ut att vara med, jihuu


Det där med mode

Är ju bara för kul. Ändå så har jag aldrig på mig kläder som jag tycker är moderna. Nej, för mig går det alltid på det här viset: Ballerinaskor -fyyy va fult, pillifarkut -iiiuuuuu va fult osv. Sen när "boomen" börjar vara över, då vaknar jag av nån anledning. Ja, sanningen är att jag köpte ett par pillifarkkun, de är smalare neråt, men inte såå smala. Har ännu inte kommit på om jag ser helt sjuk ut i dem eller om jag kan ha dem. Vet inte heller om jag gillar dem eller inte. Har använt dem alltid då och då.

Läste någonstans om att blogga en dag och där kom en sanning fram om hur ungdomarna/vuxna har ändrats mot hur det var förr. Förr arbetade man och om man vill veta mer om något ja då tog man skidorna (ok :-) , cykeln) till biblioteket och sökte i hyllorna. Man arbetade hårt på fabriker, utomhus etc. Man köpte endast det man behövde och åt det som fanns. Nu åkar man bil till jobbet, sitter framför en dator och om man vill veta något så tar man sin bärbara dator i famnen och går in på google. Vi konsumerar obeskrivliga mängder onödiga grejer, möbler, kläder, smink.. Och så fotar vi vad vi äter och har på oss och lägger ut det på internet. Snacka om att vi blivit ego-fokuserade.

Här kommer nu en extremt egofokuserande lista om mig och MITT smink å sånt...

Du har....
( ) Mascara över 100 kr
(x) En plattång
(x) En locktång
(x) Designparfym
( ) Foundation över 200 kr
(x ) Ögonfransböjare
( ) Olika borttagningsmedel
( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska (borde ha)
( ) Läppglans över 100 kr
(x) Hårinpackning
( ) Bodybutter
(x) Bodylotion
(x) Parfym över 300 kr

Summa = 6

Du ...
( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder fondation varje dag
(x ) Använder mascara varje dag
( ) Använder kajal varje dag
( ) Använder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
( ) Använder bodylotion varje dag
( ) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
( ) Använder hårspray varje dag
( ) Tränar på gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad

Summa = 1

Du har...
(x) Tonat håret För eeeevighjeter sedan (typ 5-6år sen)
( ) Färgat håret
( ) Hårförlängning
( ) Piercat dig
( ) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen Oxå forever ago, kan dock ej längre använda örhängen

Summa = 2


Totalt: 13

0-10 Den naturliga naturligaste tjejen. He he...jassåå det blev detta iaf...Jag trodde att jag skulle bli typ kanariefågel.
10-15 Konstgjord behandlad blomma.
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
20- 25 Du är en fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka. Bara plast


Denna mascara använder jag för det mesta, men den är inte den här färgen. Sååå onödigt och sååå kul!

Halloween or not

Har ännu inte bestämt mig om det bli någon Halloween fest eller inte. Hade redan bestämt ett tvär -nej. Men sedan idag så lånade jag en del av mina halloween grejer till jobbet och fick då lite inpiration att fixa något iaf. Hmm...what to do? Vem bjuda osv. Jag skulle ju ha lust att köra med hela -alla utklädda och inbjudningskort-stuket men det hinner man nog inte med nu längre. Too late for that.Så där annars så går jag bara omkring och väntar på att det skall bli februari så jag slipper härifrån. Fick en Bangkok guide på posten idag av Anu. Nice. Skall börja läsa den och försöka att stå ut ännu några månader. Det är ju inte så långt till februari, men anyway. Som tur kommer julen här emellan så man har något att fokusera sig på!!!

Dagens: "kunde ha varit min"Jovisst, den är grön. Men den var sååå snygg. Sen såg jag att den även fanns i svart/silver, lila och rosa/svart. Priset var väl 39 eller 49 euro från Aukia.Denna lilla svarta hittade Satu åt mig på Dopp. Den satt sååå bra och var sååå snygg. Priset dock var lite i överkanten (ganska mycket tyvärr). Arto tycker att jag skall sy upp en i Thailand istället. Jo, bra ide, men det är ju i februari...vad skall jag ha på mig på julfesten å andra såna juttur???

Hmmm...kanske söka i skåpet lite!

Längtar till Thailand

Har suttit halva dagen och läst igenom gizmolinas glogg om deras underbara vistelse i Thailand. Nu bara längtar jag ännu mera. Det är ju flera månader tills vi skall åka. Fördel med att man varit där tidigare är att man vet att: 

1.  Ta inte med för mycket kläder
2. Shoppa så mycket du vill
3. Ät goood mat
4. Stressa inte
5. Ta med en extra väska
6. Köp en extra väska
7. TA INTE MED FÖR MYCKET KLÄDER, du behöver inga kläder! =)Jag i thailand 2007 vid Surin Beach. Helt myggäten men ändå sååå happy av värmen.


Lördag

Vilket regnväder ute alltså. Men det spelar ju nog inte så stor roll vad det är för väder idag. Skall via bensinstation å ge mondeon lite mat. Sen skall jag till stan å hitta på någon kul present åt en ca 3-åring och sen kör jag söderut ca 1h och 31 minuter och då är jag hos A-M. Hanna kommer också dit. Skall bli kul att träffa dem. Det är väl 2-3 år sedan vi senast har träffats!!!!


Och snart är det Halloween. Frågan lyder: Fest eller inte fest?

Pläääh

Guuuud va tråååkigt. Finns det ingetning kul att göra på en fredag????????Nä men nu vet jag! Jag kan sitta och fylla i en massa valmaskins frågor och se vem jag skall rösta på i kommun valet. Nää -just det, det gjorde jag ju redan igår.

Jag vill ut och se folk. Alla bara sitter hemma å e boring. Jag mest av alla då. Vad jag sku vila göra? -Ingen aning. Nånting. Svårt. Plääääh


Jag är sjuk, men ändå inte...

Började igår passligt då jag slutade jobbet och fortsätter idag. I dag har jag dock klarat mig utan värkmedicin. Var en sväng till stan idag. Fika vid saluhallen och ett nytt nagellack. Ett av mina favoritnagellack (tunn pensel) hade torkat, TOTALtorkat. Jag blev skitsur. Ännu mer sur blir jag när både Kicks och Anttila slutat att ta in dessa nagellack med tunn pensel. Vet vad jag skall köpa i Thailand...skall försöka hitta något bra ställe i Bangkok att shoppa nagelgrejer från. I mängder!!!!!
Då vi var på stan så passade vi på att hyra en film; 27 dresses som var riktigt kul faktiskt. Medan vi såg den puttrade älgköttet i kastrullen.
I går var Pappa, Carina å Isabelle här en sväng och jag bakade lite choklad cookies och en sats med vit-choklad-banan cookies. Tänk vad man kan göra mycket med hjälp av lite Panadol 500mg =)

Kvällens program är ännu oklart, ev far vi någonstans med Anna och Jocki. Vill inte bara sitta hemma...

En klänning från 27 dresses. Övredelen är helt ok tycker jag. Nedredelen ser ut som en amppari-glasspinne!

Som alla vet så är jag en succer för fina klänningar. Funderar redan nu över om jag skall sy upp en ny klänning, då jag ändå skall till thailand, trots att jag inte ens använt den oerhört vackra som jag senast sydde upp EN ENDA GÅNG ännu. En liten svart måste ju alla kvinnor ha...men jag har ingen, ännu =)


Oanvänd i mitt skåp hänger denna. Tror jag skall ta på den på julafton, bara för att få ha på den nångång. Om ingen bjuder mig på någon fancy fest snart! *Vink vink*