Midsommar 2009

Här kommer nu årets skörd av bilder från vår midsommar på Oskus villa.Här är Grisen, Jonna och Mika på väg.Pojkarna i sina midsommar uniformer ??Osku, Arto och ElinaVi kan ju int va nå sämre vi int!!!Midsommar skrud. En av dem =)Första grillningen.Isäntä.Jag och Turtle (innan jag sticker kniven i honom).Jag kastar lite käpp.Osku hämtar lite käpp.Familyduck.Bona fixar fisken och alla andra ser på.Midsommarskrud nro 2.Joni, Grisen, Osku och Blondi. Cooola killar med en sak på hjärnan... (öl???)Hela gänget skall börja äta. Det var faktiskt den enda vi gjorde under helgen. ÅT!Mamma, Kjell, Emma och Joni kommer på besök. Och Simba och Targa såklart!Det börjar bli fullt vid bryggan.Mamma och Kjell intar måltid.Såg ut ungefär så här.Mer besök.Vad glor du på??Tävling nere vid stranden. Jag kastar...Emma gör sitt bästa. Matias, Bona och christian garvar....Targa alltså Tarrrrja var också med!Kjell spikar.Blondi spikar.emma spikar.Bona räknar points.Plättkung och drottning?ActionSeglareMera mat.Allt det här skall jag äta!!!!Isäntä igen...Jag tar fram skallpellen och skär i vår turtle.
Killarna huggen in.christian ha "streka åpp se" för dansen på saloonen.Joni e chef sista dagen. Pyttipanna med allt vi kunde hitta och lite till.Siskokset ku ilvekset eller...Mika funderar på att lägga till lite kryddor.Så här fint väder var det då vi skulle hem =(Targa.


Tack till alla som var med och än en gång gjorde midsommaren till ett trevligt minne. Skall inte kommentera så mycket om vad som blev sagt och så. Det var ändå bara svärord eller på tyska. =)

See you next year??

Trevlig midsommar


Idag kom min Odd Molly klänning/tunika

Idag kom min fina Molly Tunika och imorgon bär det av till skärgården. Hoppas på bra väder och god mat.Sori för suddiga foton, e nybörjare med den här kameran.

Bilder från Christians 30-års fest och lite Odd Molly =)Christian sjunger. Mä oon kolmekymppinen mä oon kolmekymppinen....Jag har extremt kul.Hmmm...varför går det mer av den laktosfria kakan????Pia, Ronnie och Anna (och Pinglan) kommer gående mot stranden.Matias, Steffi och Grisen förbättrar världen?!!Matias, Emma, Steffi och födelsedagsbarnet. Och en t-shirt i present!Mika! Som sig bör, två glas =)Jag sjunger karaoke och har alla tre mikrofonerna, så att inte bara någon annan i misstag skall få tag på nån!!Yo!Helluu!Wasss?Häjjj!Blink blink....Snäll skolpojke???Fota INT mitt hår sen, okejjj?!!Happy happy joy joy...Nej du mig får du inte på bild...Hmmmm...vad sysslar du med?Jepp, peukut ylös....SångfågelnVänt nu så ska jag drick först....Som avslutning på festen så såg vi Älgar på väg till stan.


Tack för en underbar fest och ett extremt roligt veckoslut. Har haft det underbart och som pricken på i så ropade jag in en Odd Molly skönhet åt mig från huuto.net.Vilket regn alltså...och en dagens nagel =)

Var just tvungen att gå ut och flytta lite på en del av blommorna, det bara öste ner. De dog säkert?!!

Lite mera bilder från igår/idag.

Akrobatik och nagelfix.

Vår galax, nu registererad.

Flower power

Idag har jag varit aktiv som bara den. Plantagen, blomtorget och Prisma. Blommor i mängder. Vet tyvärr nog inte vad de heter (Murgröna vet jag att jag har...så kanske lobelia, obs kanske....och så en massa kivikkokasveja)
Så tyckte Arto att jag behöver lite fiskars verktyg så då köpte vi ljusblåa sådana.

Resultat:Det blev murgröna och någon blå blomma som det inte stod på vad den hette. Jag tyckte det blev helt ok och inte för vanligt.

Sen så planterade jag en massa annat i småa färggranna krukor:Sen några bilder med vår nya kamera (Canon PowerShot SX200IS):Jag håller på som bäst och Arto testar kameran.En BI-sak.Dill på gång....Jag e nöjd som bara den...De där tre blommorna mellan stenarna är nyplanterade.

Tack för idag, slut för idag...

Fy på mig för att jag inte bloggar.

Idag har jag haft en ledig kväll och försökt göra helst några vettiga saker.
1. Tvättat en maskin

2. Försökt fixa lite hemligheter till lördagen

3. Tittat i tidningar och planerat vilka blommor jag skall köpa oich vilka krukor jag skall använda etc. Jag kan då säga att det inte blir någon trädgårdsplanerare av mig inte. Det jag egentligen vill ha är en bakgård UTAN gräsmatta (ni kanske vet att jag aldrig skulle gå barfota på gräs, ush). Istället skulle där växa vilt blommor i olika färger. Jag skulle köpa påsar med roliga frön och sprida ut dem som man ger mat åt hönsen. Jepp, och det skulle bli såå fint.

4. Ätit jordgubbar och vattenmelon

5. Sovit en stund (orkade helt enkelt inte hålla ögonen öppna)

6. FUNDERAT på att gå ut och spionera på andra Gerbygårdars blomsterarrangemang för att få ideer

7. Funderat att klockan nog är för mycket för det och att jag nog inte riktigt orkarSå här skulle min äng se ut. Typ.

Ny kamera (snart)

Arto tycker att vi behöver två stycken kameror. Så nu har han beställt en till åt oss. Då kan han ta med den andra till jobbet och ifall den blir lite våt, så har vi ju alltid en till då.Det är den här (tror jag)...