Tisdag

Skönt...min sista lediga dag...int direkt så skönt. Vad jag har gjort idag: Packat för helgens jobbtrip, planerat för jobbtrippen, tvättat ett täcke å gått igenom allt material och skickat många mail som har att göra med just denna kurs. Sen så har jag fört min bil till Esso på reparation, så har jag hämtat den och fått ny tid till på torsdag att fixa den lite till!Och så har jag hämtat jobb juttun från posten och varit å kopierat en massa grejer. = ganska myki jobb.
Varit å kollat lite på resor, det skulle nog kunna bli grekland nästa gång...kreta kanske...

Måndag å jag e LEDIG!

Hääärligt...2 dagar bara göra vad jag vill, nästan!!
På lördag var vi bröllop och det var jättefint, skall försöka lägga in nå bilder sen när jag får flyttat de till datorn, det går ju nämligen inte att göra här hemma.
Idag tog jag emot mera jobb...jag måste ju för f-n ha nån skruv lös i skallen BIG time alltså. De ringde från ett ställe och jag berättade glatt att efter påsken så är jag nog helt ledig nästan varje dag (kvällstid alltså) å he va he då. Så nu skall jag dit då sen 11.4 å jobba lite. Det är ju bara en kurs å en lite kortare sån, men ändå! Känns riktigt konstigt att vara hemma den här tiden på en måndag, skall väl fara mot stan å kika eller nåt...härligt att bara va!!!

Skall på bröllop idag!

Skall på bröllop idag!
Vad härligt...kan för en gångs skull lägga in en bröllopsbild....utan att nån tycker att jag är knäpp. Jag skall ju på bröllop idag! Men de som gifter sig så kommer inte riktigt att ha en sån där bild...det är ju trots allt vinter och Hannas kallor kommer definitivt att vara röda! Så det så!
Sen ikväll så får vi besök av Kaija å Tapsa som skall sova här hos oss efter bröllopet!
Nu måste jag bara börja fixa mig om det skall bli nåå Petra av mig idag!

Snart är denna vecka slut hurrrrraaaa!

Snart är denna vecka slut hurrrrraaaa!

Här har ni ordet Rolig/roligt/hauskaa med många olika bilder. Pictogram, Bliss och PCS!(lånade från
www.papunet.net)

Och så här glad är jag för att denna vecka snart är slut. Denna vecka har varit jobbig på alla sätt...fysiskt å psyyyyykkkiskt! Jag har fått veta och varit med om så mycket som jag inte skulle ha velat! Men nu är det slut (ok, nästan...en dag kvar). Och så har jag ju tillochmed måndag tisdag ledig vilket är absolut MEGA-lyx för mig!
På lördag skall vi på bröllop till Ilmajoki kyrka och det skall bli jättekul...inte bara med bröllop utan också det att jag får träffa såna som jag inte träffat sen skolan slutade!

Tisdag!

Jaha så var det tisdag då...har hänt mycket sen jag senast skrev. Pappa fick ett par SKITSNYGGA skor till present så nu vet ni det. Arto har sålt sin bil...Så det har ju tillochmed hänt en del. Och så kan jag stolt meddela att min lillasyster Emma har fått fulla pointz i hörförståelsen i finska!! He e noo bra he!
Själv så bara far jag mellan jobb. Men det har varit två lite halvjobbiga dar nu...så där psyyyykkkiskt! Så jag blir nog jätteglad när jag får ha lite ledigt! Nästa veckas måndag å tisdag!! Nu ska jag far på jobb! Tack å hej!

Presenten...

Presenten...

The presenten has arrived...Bona var hit med den just. Så på lördag så gäller det!!!

Tjenixen pixen!

Igår fick jag veta att en kurs som jag skall på kommer att innehålla 8 barn mellan 2 månader och 3 år....så idag har jag handlat leksaker för typ 75 euro. Allt möjligt kul som små "bäääbisar" kan tänkas tycka om.

Känns konstigt att ha "ledig"  dag...ändå jobbar jag ju hela tiden, mitt besök till stan idag var ju jobb och då jag sitter framför nätet så jobbar jag ju...!

Väntar på att Bona skall ringa och säga att jag får far å hämta pappas 50-års present. Jaa...min pappa fyller faktiskt 50...men jag kan ju tillägga att jag faktiskt är 25 år...så det är helt okey! För det andra så är han den ungdomligaste 50-åringen som jag känner (ok...sori mamma, du med e ungdomlig).


Nää nu denna brud måst ät nåå ibland oxå!!!

Trevlig alla hjärtans dag...här har ni ett hjärta!

Trevlig alla hjärtans dag...här har ni ett hjärta!

Trevilg alla hjärtans dag. Tänkte att ni skulle bli glada åt ett hjärta...här kan ni studera olika delar av hjärtat nu då....

FC Venus

FC Venus

Jag å A var och såg denna film igår och för er alla som inte sett den så säger jag bara -Gå och se den. Jag garva som en tok å jag förstår ju mig verkligen inte på fotboll ett dugg så den biten kändes lite svår...men sen då man kom in i filmen så var det aivan sama om man fattar nåt om fotboll eller inte!!!
Män å kvinnor är så annorlunda....

Kolla in gapen!

Kolla in gapen!
Så he glad blir man av ti va på ollis för typ 7 år sedan. Men kolla alltså vad jag har för hårfärg!!! Röd...konstigt!

Lonkerooooo

Lonkerooooo
Lite lonkero på gräsmatta!

Här har ni Harrison på min huppare!

Här har ni Harrison på min huppare!


Äntligen fredag!

Men trots att det står äntligen i rubriken så har den här veckan gått ganska så snabbt. Igår var jag till posten och hämtade det där paketet jag talade om....skickar allt tillbaka och kommer inte att beställa från Ellos igen. Sorry Ellos men jag menar guud va fuul kjol å ännu fulare kavaj som var UUUrstor! Lentolaukku behåller jag dock och så får jag vänta på ett par jeans ännu 3 månader!

Var på stan med Pia igår och vi gick till Anttila å meikä fynda jeans för 15 euro. För er som inte vet så kan jag ju tillägga att om man e jag så hittar man VÄLDIGT sällan jeans. Men nu hade de ett helt bord med jeans. Så nu är jag lycklig ägare av ett par ljusa Madonnajeans med strasshjärta. Tack för det anttila! Och så var jag in till Seppälä...det har blivit ett farligt ställe det. He har ju älgen Harrison som än en gång fick mig vild å gäälen så jag köpte mej två par fingervantar å tre par strumpor. Alla givetvis med älgen Harrison på. Nöjd! Kanske jag skulle kunna ta å fixa fram en bild på harrison...så ni får se honom....

Lånat från Garnier...snyggt hår!

Lånat från Garnier...snyggt hår!

Sånt där hår vill jag ha. Har dock inte så där riktigt mörkt hår på riktigt...

En sån här hittade jag

En sån här hittade jag

Det här är ett egenspel = bara jag spelar själv....Man snurrar å får nåt som man måste göra. T.ex. berätta en hemlig dröm för någon, ta ett hett fotbad, använd en rabattkupong när du handlar.


Det här skulle ju vara perfekt, man skulle säkert få gjort en massa som man inte annars skulle göra. Vill ha, men vet nog inte om det finns att köpa i fin.


Om man bara sku....

...hur ofta säger man inte det...om man bara skulle ha pengar/ha tid/orka/etc. Idag på jobbet så skulle ett barn, som vi säger heter Jakob, visa mig var han varit med å rest i sin mammas mage. Mamman hade varit uppe på ett högt berg då hon väntade honom. Han var inte riktigt säker på var det var så vi letade fram en karta över hela världen och så började vi att titta på den. Så där när man satt och såg hela världen så kom jag på att jag har ju HERREGUD inte varit någonstans jag!!!!! Lilla lilla Europa...wow liksom. Ok jag har hunnit se en del av t.ex. Estland som de flesta verkligen inte har sett. Men så där annars så är det nog fatit! Jag har seglat en del de senaste åren och varit på en massa fina ställen men...vad kommer man egentligen ihåg av dessa resor...jag bara sover ju. Gästhamnar, en å annan fin fyr, lite klippor å ja, vad mer. Nä, nu lät det där jävligt negativt...det har varit roliga resor...men jag vill se meeer!

Jag har inte varit ordentligt utomlands på flera år, förutom vår kanarieresa nu då, som var my wake-up-call! Första gången i mitt liv så skulle jag kunna tänka mig att bo utomlands. Aldrig förr har jag då kunnat tänka mig det. Mesta av allt skulle jag ju vilja vara borta januari-mars. Det är den jobbigaste tiden men oxå den tid då jag har mest jobb, så det gåt ju liksom inte riktigt. Egentligen så vill jag nog inte bo utomlands, tror jag...utan jag vill resa runt och se olika nya platser. En rundtur i USA skulle vara kul å så vill jag till skottland å kika på "old stuff", nåt ställe med lååånga vita sandstränder, thailand, italien...blir galen.

Det märks att det börjar luta mot våren så småningom. Snart så provar jag alla kläder i min garderob å sitter å tänker på vad allt kul jag skall göra i sommar, hur brun jag skall bli och så beställer jag en massa nya kläder från h&m. Sen då hösten kommit så sitter jag å tittar på mina beställda (skitfina, förståss) kläder å kommer på att jag använt dem med tur tre gånger under sommaren. Jag jobbar ju på sommaren!! Vad annat skulle jag då göra??? Sköna sommarkvällar med "favorit-jeansen och ett fint linne"...halloo alla tjejtidningar liksom...Finland i juni...vi har ju tur som inte har minusgrader. Nej ge mig min columbia-jacka med fleece inuti och ett par långkalsonger å lite glögg så snackar vi midsommar!!!


Nu skall jag fara iväg till posten och lämna in ett paket med kläder som inte A vill ha. Och ta ut ett paket med de där sommarkläderna som jag "snart skall beställa"...som ni märker så är de redan beställda!!!


He sku va dags ti böri gör nåå åt hååre!

He sku va dags ti böri gör nåå åt hååre!
Jag sku vila böri gör nåååt mitt hår. Kanske man sku våg på nå färg eller slingor. Slingor har jag pratat om i fleeera år nu redan. Så vad säger ni??? Ska jag ta å slå till me nå slingor senare i vår????


Bisi bisi

...bara bisi! Jobb å jobb bara!
Men jag har torsdag kväll ledig...häärligt...fundra jag sku far på stan elä gör nåt sånt kul!Nu ska jag kik på O.C. och sen skall jag ga å ligg...

...faan vilket bra inlägg de he blev...nobelslitteraturspris next...

Vuxen...jag?????

Jobb (1p) - Ja verkligen
Visitkort (1p) - Räknas har haft....jååå...
Konferens (1p) - Jo
Bor hos föräldrar (-2p) - Nej
Vara sambo (1p) - Ja
Vara förlovad (1p) -Ja
Vara gift (2p) - Nej
Skild (3p) - lite svårt eftersom jag aldrig varit gift.
Äga villa (2p) - Nej...men skulle gärna göra det
Ha en bil (1p kombi + 1p) - Ja, jag har ju min primera
Hund (1p) - Nej, om int Pelle räknas, men det gör han nog int!
Lån (1p) - Studie och bil!
Gemensam ekonomi (1p) - ja det kan man nog säga!
Pensionsspara (1p) - Nej inte ännu.
Storhandla (1p) - Ja
ICA-kundkort (1p) - Bonus, plussa å ykkösboonus kort
Använda rabattkuponger (2p) - Sällan men ja
Äga hushållsassistent (1p) - Nej faktiskt inte
Äga diskmaskin (1p) - Ja
Dubbelsäng (2p) - ja
Ha julgran på julen (2p) - Ja...men jag vill ha en plastgran!
Gråa hår (1p) - Neeej
Celluliter (1p) - -CENSUR-
Prenumerera på morgontidning (1p) - nej
Lösa sudoko (1p) - nej
Välja att inte svara i telefon (2p) - ibland
Putsa fönster (1p) - NEEEJ!
Svampplockning (2p) - Nej!
Långfärdsskridskor (1p) - Nej!
Parmiddag (1p) - Nää...he sku jag int säg
Vinprovning (1p) - Nej
Danskurs (1p) - Nej
Partaja till gamla 70-talshits. Obs! Gäller ej om du är bög. (1p) - Jodå!
Dricka konjak alt. calvados till kaffet (1p) - Ja, men jag står över kaffet.
Däcka före 23.00 dagligen (1p) - för tillfället ja
Föredra soffan hemma före krogen/puben med bästa kompisarna (1p) - Nej...för typ tre år sen skulle jag föredragit soffan men nu säger jag nej
Spela Bingolotto (1p) - nej
Tycka att Ernst Kirchberger är en riktig pudding (1p) - Vem faan e he?
Ha höftproblem (1p) - Ja!
Köa till Allsång på Skansen kl 7 på morgonen (2p) -Nej du
Bli förundrad över "ungdomen idag" (2p) - Ja verkligen!

0-15 p "INTE gammal"
16-25 p " börjar barka ditåt..."
Över 25 p "Nu är du där"

Det blev 25 så jag är väl officiellt gammal nu! Men ni som känner mig vet väl att jag redan är gammal.Bara gråa hår å parmiddagar som fattas!